Metta World Peace
Culé
- Член од
- 12 април 2010
- Мислења
- 1.602
- Поени од реакции
- 890
Чекај сега, јас ти приложив слика од Кислород, ти ми велиш биди сериозен малку?!хахахахахахахахахаххахаа
биди сериозен малку
И шо сеа ко деца а?Чекај сега, јас ти приложив слика од Кислород, ти ми велиш биди сериозен малку?!
И друга работа, тој вашиот алах пред 1500 години не ни постоел, значи дека човек го измислил него, ЗНАЧИ ИСМИСЛЕН БОГ. Разбираш?
Немам ништо против, ајде приложи слика.И шо сеа ко деца а?
Јас сега да ти приложам слика и да ти речам ова е Бог,јас докажав дека постои,ако сакаш верувај,ако не не? така е најлесно. ама не е тоа тоа.
Ти можеш да приложиш слика за она што веруваш дека е Бог, таа слика нема да биде Бог, за разлика од сликата која тебе ти беше приложена и која Е кислород.И шо сеа ко деца а?
Јас сега да ти приложам слика и да ти речам ова е Бог,јас докажав дека постои,ако сакаш верувај,ако не не? така е најлесно. ама не е тоа тоа.
и ако јас се правам "атеист" и речам дека оваа слика за мене НЕ е кислород,туку слика за она што ти веруваш дека е кислород што правиме?Ти можеш да приложиш слика за она што веруваш дека е Бог, таа слика нема да биде Бог, за разлика од сликата која тебе ти беше приложена и која Е кислород.
Ок, значи и ти и јас сме атеисти.А замисли да има повеќе Богови каква колизија би настанала.
иста колизија каква што настанува и кај атеистите кога велат дека Бог не постои.
Што тогаш според вас го управува универзумот?
Јас како муслиман веќе ти реков дека не постои друго божество достојно за обожување освен Аллах.
Не мислев да ти приложам слика,туку да ти докажам колку е дебилен начинот на докажување со слики на форумНемам ништо против, ајде приложи слика.
Нема љутиш колега. Ти покажа слика од воздух.Не мислев да ти приложам слика,туку да ти докажам колку е дебилен начинот на докажување со слики на форум
Ноу,се додека верувам дека постои Еден и Единствен Бог,не сме исто.Ок, значи и ти и јас сме атеисти.
Јас само верувам во еден бог помалку од тебе.
Зошто универзумот би требало да биде управуван?
Ти рече дека неможе да се види воздухот, јас тврдам дека може и ти прикажав слика од Кислород.Тоа што ти велиш дека е дебилен начинот, не значи ама баш ништо.Не мислев да ти приложам слика,туку да ти докажам колку е дебилен начинот на докажување со слики на форум
Ти не веруваш во Бог и бараш да биде прикажана слика.Ти рече дека неможе да се види воздухот, јас тврдам дека може и ти прикажав слика од Кислород.Тоа што ти велиш дека е дебилен начинот, не значи ама баш ништо.
Може да одиме и да се увериме и двајцата, нешто кое неможеме да го направиме во твојот случај.и ако јас се правам "атеист" и речам дека оваа слика за мене НЕ е кислород,туку слика за она што ти веруваш дека е кислород што правиме?
И тогаш јас се претварам во Ипсиссимус и барам влакно во јајце,поставувам филозофски прашања,зошто воздухот изгледа како на сликата,а зошто не жолт на пример,и зошто ни е потребен за дишење,зошто не можеме да го дишеме од фабриките или колите и милион други глупави прашања.Може да одиме и да се увериме и двајцата, нешто кое неможеме да го направиме во твојот случај.
Еден ден веројатно науката ке го даде одговорот.Ноу,се додека верувам дека постои Еден и Единствен Бог,не сме исто.
Еве нека биде по твое и не треба да биде управуван,кое е објаснувањето и ставот на атеистите за универзумот воопшто?