Прашања до Атеистите II

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
хахахахахахахахахаххахаа
:pos:
биди сериозен малку :)
Чекај сега, јас ти приложив слика од Кислород, ти ми велиш биди сериозен малку?!
И друга работа, тој вашиот алах пред 1500 години не ни постоел, значи дека човек го измислил него, ЗНАЧИ ИСМИСЛЕН БОГ. Разбираш?

Член од
12 април 2010
Мислења
1.602
Поени од реакции
890
Чекај сега, јас ти приложив слика од Кислород, ти ми велиш биди сериозен малку?!
И друга работа, тој вашиот алах пред 1500 години не ни постоел, значи дека човек го измислил него, ЗНАЧИ ИСМИСЛЕН БОГ. Разбираш?
И шо сеа ко деца а?
Јас сега да ти приложам слика и да ти речам ова е Бог,јас докажав дека постои,ако сакаш верувај,ако не не? така е најлесно. ама не е тоа тоа.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
И шо сеа ко деца а?
Јас сега да ти приложам слика и да ти речам ова е Бог,јас докажав дека постои,ако сакаш верувај,ако не не? така е најлесно. ама не е тоа тоа.
Немам ништо против, ајде приложи слика.

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
И шо сеа ко деца а?
Ти можеш да приложиш слика за она што веруваш дека е Бог, таа слика нема да биде Бог, за разлика од сликата која тебе ти беше приложена и која Е кислород.

Член од
12 април 2010
Мислења
1.602
Поени од реакции
890
Ти можеш да приложиш слика за она што веруваш дека е Бог, таа слика нема да биде Бог, за разлика од сликата која тебе ти беше приложена и која Е кислород.
и ако јас се правам "атеист" и речам дека оваа слика за мене НЕ е кислород,туку слика за она што ти веруваш дека е кислород што правиме?

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.094
Поени од реакции
9.401
А замисли да има повеќе Богови каква колизија би настанала.
иста колизија каква што настанува и кај атеистите кога велат дека Бог не постои.
Што тогаш според вас го управува универзумот?

Јас како муслиман веќе ти реков дека не постои друго божество достојно за обожување освен Аллах.
Ок, значи и ти и јас сме атеисти.
Јас само верувам во еден бог помалку од тебе.

Зошто универзумот би требало да биде управуван?

Член од
12 април 2010
Мислења
1.602
Поени од реакции
890
Ок, значи и ти и јас сме атеисти.
Јас само верувам во еден бог помалку од тебе.

Зошто универзумот би требало да биде управуван?
Ноу,се додека верувам дека постои Еден и Единствен Бог,не сме исто.
Еве нека биде по твое и не треба да биде управуван,кое е објаснувањето и ставот на атеистите за универзумот воопшто?

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Не мислев да ти приложам слика,туку да ти докажам колку е дебилен начинот на докажување со слики на форум :D
Ти рече дека неможе да се види воздухот, јас тврдам дека може и ти прикажав слика од Кислород.Тоа што ти велиш дека е дебилен начинот, не значи ама баш ништо.

Член од
12 април 2010
Мислења
1.602
Поени од реакции
890
Ти рече дека неможе да се види воздухот, јас тврдам дека може и ти прикажав слика од Кислород.Тоа што ти велиш дека е дебилен начинот, не значи ама баш ништо.
Ти не веруваш во Бог и бараш да биде прикажана слика.
Христијаните велат дека Исус е бог,и имаат слика.
Будистите дека буда е бог и имаат слики,статуи
и милион други религии кои имаат свој Бог и имаат слики и статуи.
Зошто ти и покрај слики не веруваш дека постои?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
и ако јас се правам "атеист" и речам дека оваа слика за мене НЕ е кислород,туку слика за она што ти веруваш дека е кислород што правиме?
Може да одиме и да се увериме и двајцата, нешто кое неможеме да го направиме во твојот случај.

Член од
12 април 2010
Мислења
1.602
Поени од реакции
890
Може да одиме и да се увериме и двајцата, нешто кое неможеме да го направиме во твојот случај.
И тогаш јас се претварам во Ипсиссимус и барам влакно во јајце,поставувам филозофски прашања,зошто воздухот изгледа како на сликата,а зошто не жолт на пример,и зошто ни е потребен за дишење,зошто не можеме да го дишеме од фабриките или колите и милион други глупави прашања. :)

Eisenhorn

Lord Inquisitor
Член од
6 мај 2009
Мислења
4.094
Поени од реакции
9.401
Ноу,се додека верувам дека постои Еден и Единствен Бог,не сме исто.
Еве нека биде по твое и не треба да биде управуван,кое е објаснувањето и ставот на атеистите за универзумот воопшто?
Еден ден веројатно науката ке го даде одговорот.

Гледаш ли каде е разликата? Мене не ми е потребна измислена приказна за да она што не го знам. Тоа не ме плаши.

Одприлика вака:

Имам приближни одговори и различни степени на сигурност за различни нешта но јас не сум апсолутно сигурен во ништо, и признавам дека за многу работи не знам ништо. Но, немам потреба секогаш да го знам одговорот. Јас не се чувствувам уплашен од она што сеуште не го знам и не ми трабаат измислени приказни за да ме утешат.

Го парафразирам Ричард Фејман али отприлика тоа е моето гледиште на религиите. Луѓето се плашеле од непознато и си измислувале приказни за да се утешат.

Офф топик: не ви се чини дека некако релативно културно трае дебатата до сега?

Kajgana Shop

На врв Bottom