Што сум јас?

• Креатор на темата Креатор на темата gt80
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа не значи дека само свештениците не Ви се во ред, туку значи дека и Вие, како парохијани, немате поим од верата па затоа свештениците Ве мајтапат...

А од моја гледна точка тоа значи дека они ја имаат измајтапено целата црква штом некој им дозволил да дојдат на таа позиција, па после да не мајтапат нас.

А нас е најлесно да не мајтапат, нит сум учел религија у школо нит никаде, значи се што знам е од оние што ме мајтапат мене, а што пред тоа ве измајтапиле вас за да дојдат до таа позиција. А пази, вие сте тие учените.

Така да... Можеме до утре да се надмидруваме што не ми е намерата, има други теми веке отворено за тоа. :)
--- надополнето: 7 февруари 2013 во 12:17 ---
Ти познаваш некој таков? :D

Да.

А од моја гледна точка тоа значи дека они ја имаат измајтапено целата црква штом некој им дозволил да дојдат на таа позиција, па после да не мајтапат нас.
.

Ниту еден свештеник-поединец не е попаметен и поспособен од Црквата, а проблемот со нечесните свештеници се решава и преку црковно-народниот одбор од локалниот храм/црква. Према томе, ако сметаш/сметате дека Вашето парохиско свештенство е недолично, пријавете кај нивните претпоставени владици.

Епа токму за тоа мене ми се верите конфузни, така да за тоа и верувам само во она моето. Така да никој не ме лаже. Може сам себеси се лажам али и за тоа има установи да го докажат. :)

А нас е најлесно да не мајтапат, нит сум учел религија у школо нит никаде, значи се што знам е од оние што ме мајтапат мене, а што пред тоа ве измајтапиле вас за да дојдат до таа позиција. А пази, вие сте тие учените.

Нит јас имам теолошко школо, што не значи дека допуштам да ме мајтапат...

Не ти треба ни поп ни црква ни да бакнеш икона ни да оставиш пари ни да платиш за верска услуга. Шом веруваш - доволно ти е. Ова другото е бизнис

Ниту еден свештеник-поединец не е попаметен и поспособен од Црквата, а проблемот со нечесните свештеници се решава и преку црковно-народниот одбор од локалниот храм/црква. Према томе, ако сметаш/сметате дека Вашето парохиско свештенство е недолично, пријавете кај нивните претпоставени владици.

Ок, штом му го видам "мерцедесот" на владиката паркиран пред парохијата ке пријавам. Освен ако не му е сменет и нема купено нов па да не можам да го препознаам.

Према Tоме, на Ката веќе не и давал зејтин да носи у црква оти е поскап

Нит јас имам теолошко школо, што не значи дека допуштам да ме мајтапат...

Е добро де, јас еве работам како програмер. Ке дојдам кај тебе некој softwer да ти напишам и ако реално вреди 100 евра јас ке те обричам 1000 евра и ке те измајатапам, а замисли, ти имаш компјутер дома. Така да не ме споредувај мене со тебе, ти знаеш едно, јас знам друго, и така е тоа.

Према томе, ако сметаш/сметате дека Вашето парохиско свештенство е недолично, пријавете кај нивните претпоставени владици.

A владиката пријави го кај Бога

Јас мислам дека си комуњар... иначе доста ти е вербата во Бога не мораш да веруваш во попови

Worldview-large.jpg

A владиката пријави го кај Бога

Не, туку кај архиепископот..
--- надополнето: 7 февруари 2013 во 14:02 ---
Не ти треба ни поп ни црква ни да бакнеш икона ни да оставиш пари ни да платиш за верска услуга. Шом веруваш - доволно ти е. Ова другото е бизнис

‘Воа е протестанско размислување, у стилу: „...Јас верувам и веќе сум спасен, ш‘о ќе ми Црква, ш‘о ќе ми попој...„.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom