На Косово 50.000 радикални исламисти подготвени за Џихад

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
ако си ти албанец, тогаш тебе татковина ти е албанија. и нема што да бараш и дигаш рака во македонија, а заклучно на тоа и ти си терорист. а како да дигаш рака на своја народ? лесно, ќе бидам на страната на државата. веќе имам кажано за себе, јас сум македонец со српско потекло, и да имаше некаква војна помеѓу македонија и србија, 2 секунди немаше да му ја мислам, на секој србин што земал пушка во рака и дошол да се бори тука во македонија, ке му свирнев куршум во чело. е тоа е патриот, а не твоите извртени сваќања. ене ти ја албанија, а таму биди албанец и барај си се што ти сака душичката. овде сите се македонци!!!
А да, ќе заборавев, 97 и гостовар ги спомна. е што требаше? да ги прашаме да не имаат и некоја музичка желба? морееее, се извлековте во 2001.

Член од
20 ноември 2012
Мислења
451
Поени од реакции
125
ако си ти албанец, тогаш тебе татковина ти е албанија. и нема што да бараш и дигаш рака во македонија, а заклучно на тоа и ти си терорист. а како да дигаш рака на своја народ? лесно, ќе бидам на страната на државата. веќе имам кажано за себе, јас сум македонец со српско потекло, и да имаше некаква војна помеѓу македонија и србија, 2 секунди немаше да му ја мислам, на секој србин што земал пушка во рака и дошол да се бори тука во македонија, ке му свирнев куршум во чело. е тоа е патриот, а не твоите извртени сваќања. ене ти ја албанија, а таму биди албанец и барај си се што ти сака душичката. овде сите се македонци!!!
А да, ќе заборавев, 97 и гостовар ги спомна. е што требаше? да ги прашаме да не имаат и некоја музичка желба? морееее, се извлековте во 2001.
e taka, izleze voo videlina, nemoj da kries, e imam edna vest za tebe, jas ziveam tuka i ne sum makedonec i nikogas nema da bidam, sakas ti ili ne. ako tebe e ti odgovara togas, aj da delime makedonija, pa albancite sto ziveaat denes vo makedonija, neka ziveaat od utre vo albanija, taka nikoj nema da im go osporuva osnovnoto nacionalno opredeluvanje, e posle vikate zosto sme sakale vojna, more malku bese toa
--- надополнето: 5 февруари 2013 во 23:21 ---
e taka, izleze voo videlina, nemoj da kries, e imam edna vest za tebe, jas ziveam tuka i ne sum makedonec i nikogas nema da bidam, sakas ti ili ne. ako tebe e ti odgovara togas, aj da delime makedonija, pa albancite sto ziveaat denes vo makedonija, neka ziveaat od utre vo albanija, taka nikoj nema da im go osporuva osnovnoto nacionalno opredeluvanje, e posle vikate zosto sme sakale vojna, more malku bese toa

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Многу си борбен бе пријателче.

Живееш овде, ама можеш да се иселиш кога сакаш, и нема да ги имаш замисленит епроблеми кои те прогоновуаат.

Ова држава и Макеоднците толку нудат. Ако прифаќаш седи си, ако не оди си. Ако најдеш поубаво кажи, па и ја ќе дојдам.

Македонеро

Домаќин
Член од
15 декември 2008
Мислења
3.503
Поени од реакции
1.894
[

e taka, izleze voo videlina, nemoj da kries, e imam edna vest za tebe, jas ziveam tuka i ne sum makedonec i nikogas nema da bidam, sakas ti ili ne. ako tebe e ti odgovara togas, aj da delime makedonija, pa albancite sto ziveaat denes vo makedonija, neka ziveaat od utre vo albanija, taka nikoj nema da im go osporuva osnovnoto nacionalno opredeluvanje, e posle vikate zosto sme sakale vojna, more malku bese toa[/quote]

А кога ви било забрането?

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601
[

А кога ви било забрането?[/quote]
абе нели гледаш дека блада? не се напил апче изгледа:pos: . делење на македонија или било која држава во 21 век нема. може само да сонува дека ќе има голема шќиптарија. во македонија државотворен народ се македонците и тоа е константа, непроменлива, која нивното мало закржлавено мозоче не може да го свати. они се само граѓани, ко што се и сите други народи. и ќе си иде он од македонијава, да знаете, само сега за сега е во илузија. јбга, во македонија нема албанци со македонско потекло, но кога ќе си отиде во таа шќиптарија, е тогаш има да биде со македонско потекло. националисти и терористи надвор од државава!:гомце:

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.718
Поени од реакции
35.492
Малку беше а?
Е единствено за ова се сложувам со тебе.
Малку беше друже, малку беше.
Требаше како гниди да ги смачкаат, требаше крв да плукаат за секој одземен живот на војниците и полицајците, требаше АРМ да срамни се живо и диво, требаше брза, одлучна акција со сите расположливи сили.
Ама НЕ,‘‘некој им врза раце‘‘ па претставници на една американска воена агенција ги извлече опколените ТЕРОРИСТИ и со климатизирани автобуси без да го предадат оружјето ги превезоа во друго село, па да можат таму мирно да пукаат по свадби, сунети и сл.

Ти си живееш тука, ама никогаш нема да бидеш Македонец, е па и да сакаш не ни можеш да бидеш Македонец, тебе толку ти делиле, ти не си крив. Зарем може да се очекува од некој што му кажува оџата што да прави, да размислува трезвено? Не никој случај.
Македонецот има мозок да расудува, што е добро, а што лошо, а не како вас цела хорда од планина симнати да браните крвници.
Ти не си Македонец затоа што државата те носи на грб, а ти со сила и забиваш нож,, ‘‘рани куче да те лае‘‘
Ете ти ја Албанија, таму ќе си свој на своето, туку ни Албанците во Албанија не ве сакаат.
Биди сигурен дека на никого нема да му недостасувате, оставете не нас Македонците да дишеме на раат

Член од
20 ноември 2012
Мислења
451
Поени од реакции
125
[quote="kooperativa, post: 5658739, member: 60366"]А кога ви било забрането?[/quote]
абе нели гледаш дека блада? не се напил апче изгледа:pos: . делење на македонија или било која држава во 21 век нема. може само да сонува дека ќе има голема шќиптарија. во македонија државотворен народ се македонците и тоа е константа, непроменлива, која нивното мало закржлавено мозоче не може да го свати. они се само граѓани, ко што се и сите други народи. и ќе си иде он од македонијава, да знаете, само сега за сега е во илузија. јбга, во македонија нема албанци со македонско потекло, но кога ќе си отиде во таа шќиптарија, е тогаш има да биде со македонско потекло. националисти и терористи надвор од државава!:гомце:[/quote]
tebe te citirav, gledaj sto si pisuval
ne, jas ne mislam za delenje drzavi, no spored tvoeto mislenje, na toa odime

Член од
9 октомври 2012
Мислења
763
Поени од реакции
1.018
e taka, izleze voo videlina, nemoj da kries, e imam edna vest za tebe, jas ziveam tuka i ne sum makedonec i nikogas nema da bidam, sakas ti ili ne. ako tebe e ti odgovara togas, aj da delime makedonija, pa albancite sto ziveaat denes vo makedonija, neka ziveaat od utre vo albanija, taka nikoj nema da im go osporuva osnovnoto nacionalno opredeluvanje, e posle vikate zosto sme sakale vojna, more malku bese toa[/quote]
ама ти не си албанец тоа е проблемот, ти си косовар

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.764
Поени од реакции
1.156

Ќе бидеш ќе бидеш да има влада како во грција и оро ќе играш и сам секое утро ќе си ја пееш химната македонска :) само не играл стапот затоа е вака ... абе со толкав голем ГРБ како вашиот досега јас да би бил 5 држави ќе направев не 2 ајде чекаме "ilirida" :D

Член од
9 октомври 2012
Мислења
763
Поени од реакции
1.018
Ќе бидеш ќе бидеш да има влада како во грција и оро ќе играш и сам секое утро ќе си ја пееш химната македонска :) само не играл стапот затоа е вака ... абе со толкав голем ГРБ како вашиот досега јас да би бил 5 држави ќе направев не 2 ајде чекаме "ilirida" :D
подобро илирида да имаше него косово , барем илирите не биле муслимани со секоја словенска земја подобро ке се справиме ама овие две една од запад една од север многу тешко

kooperativa

Г-ин Пола Милениум
Член од
2 октомври 2012
Мислења
7.633
Поени од реакции
8.601

ова ти го напиша. не измислив јас топла вода

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.764
Поени од реакции
1.156
ne rekov deka se katili, pazi rekov deka uste ne se na nivoto na albancite od gorospomenatite mesta. za ramush vo drugata tema diskutirame, rekov toj e nas heroj, nema vrska so makedoncite, da se krenese spomenik za ramush vo amerika nisto nema da se slucese, no vie tuka glumite pacifisti, a toa go pravite samo zaradi toa sto e albanec, za nisto drugo, proucena strategija. da, jas sum patriot, albanec i patriot, kako moze da bidam protiv mojot narod? ako za tebe ona e teroristicka organizacija, togas za mene drzavata e teroristicka i fasisticka antialbanska dobro vklopena organizacija, sto znaes ti, ne si bil albanec pod ova drzava, cudno, koga spomnuvam gostivar 1997 i tetovskiot univerzitet site me izbegnuvate, znaci spored vas koga covek kreva race za svoite prava toj e terorist, ok znaci znam so kakvi ideali na lugje debatiram. znaes koga ke vikam za sebe gord makedonec, koga ova drzava mene ke me pocituva, a so pocituvanje ne e da ja pravis majka tereza od albanka, makedonka, za ova zboruvam non stop jas, kazi kade e pocitot tuka? ako jas eden den stanam svetska poznata licnost, sakam lugeto da me pamtat po toa sto sum, albanec od makedonija, a ne na prezimeto da mi kladat -vski vo kraj.
Абе Македонциве се селаничишта прави ретки има некој што знаат како и што треба нели гледаш како се е дозволено во очи се гледа кој пали знамиња и никој ништо не им прави се е дозволено и за ова ли се силите ? Да добиеме влада како грчката и таква потпора од надвор ќе има молби до ѓаволот да нема средба :) Уживај додека можеш во бананава нема да оди вака вечно
--- надополнето: 6 февруари 2013 во 00:46 ---
подобро илирида да имаше него косово , барем илирите не биле муслимани со секоја словенска земја подобро ке се справиме ама овие две една од запад една од север многу тешко
Не те сваќам АМА ИЧ :) Прво они немаат никаква врска со илирите второ ако немаат потпора од надвор и сам/а знаеш дека немаат шанса за нивната цел немаат толку добра перцепција :)

Член од
9 октомври 2012
Мислења
763
Поени од реакции
1.018
Абе Македонциве се селаничишта прави ретки има некој што знаат како и што треба нели гледаш како се е дозволено во очи се гледа кој пали знамиња и никој ништо не им прави се е дозволено и за ова ли се силите ? Да добиеме влада како грчката и таква потпора од надвор ќе има молби до ѓаволот да нема средба :) Уживај додека можеш во бананава нема да оди вака вечно
--- надополнето: 6 февруари 2013 во 00:46 ---

Не те сваќам АМА ИЧ :) Прво они немаат никаква врска со илирите второ ако немаат потпора од надвор и сам/а знаеш дека немаат шанса за нивната цел немаат толку добра перцепција :)
Па да де, врска немаат со илири ама викам подобро илирида да имаше неголи косово пошто они викаат ние сме илирида пак ке биде илирида ако си чул. многу некако ја сакаат илирида ама тешко е да сватат дека илирида си е посеба приказна која сакаат да ја присвојат како и се што прават

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
„Златна зора“ формира огранок во Албанија
вторник, 05 февруари 2013, 20:34
Грчкото фашистичко-националистичко движење „Златна зора“ формира свој разгранок и во Албанија.
Во јужниот приморски град Саранда партијата формира свој разгранок, чии канцеларии се во селото Месопотам.

Според тиранскиот весник „Шекули“, во првиот разгранок на „Златна зора“ во Албанија засега брои 30 членови, главно тинејџери од грчкото малцинство.

„Разгранокот на „Златна зора“ има свој профил и на Фејсбук. Преку оваа социјална мрежа се повикуваат сите припадници на малцинствата, особено младите, да се приклучат кон партијата без да се плашат, затоа што набрзо „Златна зора“ ќе егзистира во целиот јужен дел на Албанија, односно Ворио Епир (Северен Епир), а потоа разгранок ќе се формирал и во Тирана“, се наведува во написот на Шекули.

Разгранокот на „Златна зора“ во Саранда нема претседател, туку го раководи координаторот Јани Ромели. Тој не живее постојано во Саранда туку е во постојано движење на релација Саранда-Атина.

Што се однесува до финансиите, како што пишува Шекули, овој разгранок бил иницијатива на Роберт Хајди од албанското место Луков, кој има тесни врски со оваа партија. Роберт Хајди е сопственик на луксузниот хотел „Хотел Палас Лукова“ во Луков.

Албанските медиуми во септември лани пишуваа дека со членови на „Златна зора“ учествувале во напади врз емигрантите.

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.764
Поени од реакции
1.156
Грчкото фашистичко-националистичко движење „Златна зора“ формира свој разгранок и во Албанија.
Во јужниот приморски град Саранда партијата формира свој разгранок, чии канцеларии се во селото Месопотам.

Според тиранскиот весник „Шекули“, во првиот разгранок на „Златна зора“ во Албанија засега брои 30 членови, главно тинејџери од грчкото малцинство.

„Разгранокот на „Златна зора“ има свој профил и на Фејсбук. Преку оваа социјална мрежа се повикуваат сите припадници на малцинствата, особено младите, да се приклучат кон партијата без да се плашат, затоа што набрзо „Златна зора“ ќе егзистира во целиот јужен дел на Албанија, односно Ворио Епир (Северен Епир), а потоа разгранок ќе се формирал и во Тирана“, се наведува во написот на Шекули.

Разгранокот на „Златна зора“ во Саранда нема претседател, туку го раководи координаторот Јани Ромели. Тој не живее постојано во Саранда туку е во постојано движење на релација Саранда-Атина.

Што се однесува до финансиите, како што пишува Шекули, овој разгранок бил иницијатива на Роберт Хајди од албанското место Луков, кој има тесни врски со оваа партија. Роберт Хајди е сопственик на луксузниот хотел „Хотел Палас Лукова“ во Луков.

Албанските медиуми во септември лани пишуваа дека со членови на „Златна зора“ учествувале во напади врз емигрантите.
Па Епир го сакаат грците луди се по него. Во Химара ако не си знаел како да се наоѓаш во Атина грчки знамиња , попови само секоја чест за грците имаат кеш и се им успева а и не е само кешот да се некој наши врска ќе немаат со таа пара националната свест е многу јака живеат во духот на мегали идеа :)
--- надополнето: 6 февруари 2013 во 00:55 ---

Нема шала тука :) http://www.youtube.com/watch?v=c7YAbN7z-xc

Kajgana Shop

На врв Bottom