Исхрана - првиот клучен фактор за постигнувањето на атлетско тело

• Креатор на темата Креатор на темата Myers
  • Време на започнување Време на започнување
+5

Да ве предупредам дека и таа од кам што е, Blue Sea сецкана туна, 41 денар, не ја бива исто така, не личи на ништо.

+5

Да ве предупредам дека и таа од кам што е, Blue Sea сецкана туна, 41 денар, не ја бива исто така, не личи на ништо.
само шо кажав дека е океј...за 41 денар само ѓубре туна се наоѓа
ако имате убер префинет вкус ондак јадете рио маре од сто и кусур, тоа е тоа
ја туна конзерва јадам коа неам харинга/скуша/ослич варен

Дечки јадев пред пола саат тоа и не ми се свиѓаше ич, незнам зашто. Иначе не сум по тие скапите, ама пред недела дена јадев филети сардина од бадуко, за 59 денари и супер си беше.

Значи да се разбереме, за таа цена Бадуко е одлична туна, не е преценета како Рио Маре, а не е ужас како оние од Шкљ класа.

Само мислам дека Бадуко нема со малсиново масло, за разлика од Ева и Риомаре.

Кога сме веке кај туната,колку грама протеин содржи една конзерва(185г)? :)

Мене ми е убава Eva туната со маслиново масло, нешто поскапа е од обичната ама многу убаво оди со лукче и оригано :)

То е то момци, нема паре скупе су паре иди работава. Туната поскапе, стекот поскапе, говедското и лососот да не прајме муабет одамна веќе ги гледам само на излог. Абе мајка му стара дури и свинското ко најфуш отиде угоре. Напролет почнувам да собирам полжави, црви и скакулци и да ги складирам за понатаму оти уште тие на гаге мевце останаја.

Све буржоасци со туни од по 60 денари у пм :D Терам олдскул а и отсекогаш сардината повеќе ми се свиѓала од туна. Од кам за 29 денари 120 гр пакување, мислам BlueSea дека е, али не е битно на 100гр има 22 грама протеин, 1.2гр омега 3, 150тина калории итн.
За парите одличен избор.

Све буржоасци со туни од по 60 денари у пм :D Терам олдскул а и отсекогаш сардината повеќе ми се свиѓала од туна. Од кам за 29 денари 120 гр пакување, мислам BlueSea дека е, али не е битно на 100гр има 22 грама протеин, 1.2гр омега 3, 150тина калории итн.
За парите одличен избор.
Мој човек :)

Happy туна му е мајката, најдобрата до сега според мене за тие пари, ама ја нема никаде веќе :place:

За парите одличен избор.
Со тоа што внатре има 70гр риба што би дошло 15гр протеин кога ќе видиш пак ти е исто

Со тоа што внатре има 70гр риба што би дошло 15гр протеин кога ќе видиш пак ти е исто
Си мерел? Јас рачунав конзервата и течноста ако ја извадиш да има околу 100тина грама, али немам мерено немам толку прецизна вага

Нема теорија да е 100 грама риба од 120 грама паковање, затоа што од 185 грама паковање, испаѓа 140 грама туна.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom