leandra
Модератор
- Член од
- 25 јануари 2007
- Мислења
- 23.641
- Поени од реакции
- 38.565
Од Австралија го запалил, како?Петар гадот го има запалено.
Петар срамот за МПЦ.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Од Австралија го запалил, како?Петар гадот го има запалено.
Петар срамот за МПЦ.
Најголемо чудо е што во последно време се гори. И тоа се самозапалува.Чудо е како тоа само цркви и манастири горат во Македонија??
и затоа ќе ни горат 300 работи а ви е тука ќе расправате што гори запрашајте се зошто екипите не доаѓаат побрзу![]()
А мене ме чуди што гори објект каде што директор или министер не е рамковенНајголемо чудо е што во последно време се гори. И тоа се самозапалува.
Не е ништо подметнато ако алудираш на тоа. Вчера бев таму и манастирот беше преполн со гости од кои доста беа во горните соби каде што има мангали.Чудо е како тоа само цркви и манастири горат во Македонија??
Да бе... и јас се чудам како ниедна џамија до сега не се запали?!Чудо е како тоа само цркви и манастири горат во Македонија??
Не знам што толку се пецкате одма, културно си го поставив прашањето. Јас како што знам во библијата и куранот јасно пишува дека се што се случува е судбина, т.е. божја воља. Ако господ сакал тој објект да изгори, кој сум јас да му се мешам во вољата? Зарем не делува малце арогантно еден обичен смртник да му се противи на бог? Башка, тоа е божја куќа, тој може во своја куќа да прави што сака. Не за друго, да не биде утре во пеколот да одам затоа што сте ме терале да го гасам пожарот и со тоа сум ја поништил вољата на господ.Овој манастир е културно наследство од 11 век на локација каде што ги има едни од најубавите пејсажи на карпеста уметност во Европа.
Овде религиозните убедувања се најмалку важни во ситуацијава. И да беше џамија, будистички храм, синагога, планинарски дом ќе беше небитно во ситуацијава.
Реторички мислам ептен дека е глупо да се провоцира на темава.
Во Лабуништа и Речица ги запалија Албанците.Чудо е како тоа само цркви и манастири горат во Македонија??
какви нови јас не знам за такви знам само дека тие 2 канадери што беа ги продадоа !Кај се новите набавени авиони за гасење пожар?
Не знам што толку се пецкате одма, културно си го поставив прашањето. Јас како што знам во библијата и куранот јасно пишува дека се што се случува е судбина, т.е. божја воља. Ако господ сакал тој објект да изгори, кој сум јас да му се мешам во вољата?
Напротив, атеист сум по убедување и не ме засега воопшо тој сегмент дека гори божји храм и затоа е нешто посебно.Не знам што толку се пецкате одма, културно си го поставив прашањето. Јас како што знам во библијата и куранот јасно пишува дека се што се случува е судбина, т.е. божја воља. Ако господ сакал тој објект да изгори, кој сум јас да му се мешам во вољата? Зарем не делува малце арогантно еден обичен смртник да му се противи на бог? Башка, тоа е божја куќа, тој може во своја куќа да прави што сака. Не за друго, да не биде утре во пеколот да одам затоа што сте ме терале да го гасам пожарот и со тоа сум ја поништил вољата на господ.
Знам дека ве боли оти гори храм ама тоа не е причина за непријателство. Јас ниту пцуев некого ниту навредив некого. Тоа што вие се наоѓате лично навредени кога некој ќе ви постави прашање на кое немате одговор - ваш проблем си е тоа. Само, наместо да се однесувате милитантно и да го напаѓате тој што го поставил прашањето, пробајте да се едуцирате за во иднина да ги имате одговорите. Ако некој те праша колку се 3+3, а ти не знаеш да му одговориш па му лупнеш бокс, тоа не те прави попаметен.
So yeah, штета што гори убава и автентична градба. Како некој што се занимава со 3Д дизајн при архитектура, секогаш ми е криво за вакви несреќи. А тоа што градбата по случајност е манастир..