Гори манастирот Трескавец!

• Креатор на темата Креатор на темата Hip.Hop_MKD
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Чудо е како тоа само цркви и манастири горат во Македонија??

Ќе запалиш стар важен објект.. па после ќе се загрижи народов ќе се изнаотворат сметки ќе донираат добар дел а и општините пред избори ќе се ангажираат малце повеќе за плус поени кај нив.. и ќе се изградат нови.

Некако сумњиво ми е искрено :cautious: сепак добро што црквата не е зафатена.

и затоа ќе ни горат 300 работи а ви е тука ќе расправате што гори запрашајте се зошто екипите не доаѓаат побрзу :)

Ало на врв планина е манастирот.

Не е ништо подметнато ако алудираш на тоа. Вчера бев таму и манастирот беше преполн со гости од кои доста беа во горните соби каде што има мангали.
Најверојатно се работи за некакво невнимание таму во собите и се има зафатено дел од конаците кои се изградени од дрво.
За несреќа има само еден монах таму, а манастирот е огромен и човекот покрај тоа што се труди да го одржува не може да стаса секаде.
Простор за критикување е тоа што не се купија аларми за пожар и поставија во собите каде што спијат гостите, а ваму е споменик на културата.

Овој манастир е културно наследство од 11 век на локација каде што ги има едни од најубавите пејсажи на карпеста уметност во Европа.
Овде религиозните убедувања се најмалку важни во ситуацијава. И да беше џамија, будистички храм, синагога, планинарски дом ќе беше небитно во ситуацијава.

Реторички мислам ептен дека е глупо да се провоцира на темава.
Не знам што толку се пецкате одма, културно си го поставив прашањето. Јас како што знам во библијата и куранот јасно пишува дека се што се случува е судбина, т.е. божја воља. Ако господ сакал тој објект да изгори, кој сум јас да му се мешам во вољата? Зарем не делува малце арогантно еден обичен смртник да му се противи на бог? Башка, тоа е божја куќа, тој може во своја куќа да прави што сака. Не за друго, да не биде утре во пеколот да одам затоа што сте ме терале да го гасам пожарот и со тоа сум ја поништил вољата на господ.

Знам дека ве боли оти гори храм ама тоа не е причина за непријателство. Јас ниту пцуев некого ниту навредив некого. Тоа што вие се наоѓате лично навредени кога некој ќе ви постави прашање на кое немате одговор - ваш проблем си е тоа. Само, наместо да се однесувате милитантно и да го напаѓате тој што го поставил прашањето, пробајте да се едуцирате за во иднина да ги имате одговорите. Ако некој те праша колку се 3+3, а ти не знаеш да му одговориш па му лупнеш бокс, тоа не те прави попаметен.

So yeah, штета што гори убава и автентична градба. Како некој што се занимава со 3Д дизајн при архитектура, секогаш ми е криво за вакви несреќи. А тоа што градбата по случајност е манастир..
XVodt8C.jpg

Во Лабуништа и Речица ги запалија Албанците.
(дури и, како што знаеме, ги попречуваа пожарникарите да гасат)

За Бигорски не знам, а овој ваљда е од невнимание на гостите или слично

Не знам што толку се пецкате одма, културно си го поставив прашањето. Јас како што знам во библијата и куранот јасно пишува дека се што се случува е судбина, т.е. божја воља. Ако господ сакал тој објект да изгори, кој сум јас да му се мешам во вољата?

Опа имаме паметнаковиќ овде, спремен дечко :icon_lol:.

Ако не дајбоже заболиш од рак нема да бараш лек поради вољата божја? Ако Господ сака да умреш кој си ти да се мешаш во таа одлука.

Не знам што толку се пецкате одма, културно си го поставив прашањето. Јас како што знам во библијата и куранот јасно пишува дека се што се случува е судбина, т.е. божја воља. Ако господ сакал тој објект да изгори, кој сум јас да му се мешам во вољата? Зарем не делува малце арогантно еден обичен смртник да му се противи на бог? Башка, тоа е божја куќа, тој може во своја куќа да прави што сака. Не за друго, да не биде утре во пеколот да одам затоа што сте ме терале да го гасам пожарот и со тоа сум ја поништил вољата на господ.

Знам дека ве боли оти гори храм ама тоа не е причина за непријателство. Јас ниту пцуев некого ниту навредив некого. Тоа што вие се наоѓате лично навредени кога некој ќе ви постави прашање на кое немате одговор - ваш проблем си е тоа. Само, наместо да се однесувате милитантно и да го напаѓате тој што го поставил прашањето, пробајте да се едуцирате за во иднина да ги имате одговорите. Ако некој те праша колку се 3+3, а ти не знаеш да му одговориш па му лупнеш бокс, тоа не те прави попаметен.

So yeah, штета што гори убава и автентична градба. Како некој што се занимава со 3Д дизајн при архитектура, секогаш ми е криво за вакви несреќи. А тоа што градбата по случајност е манастир..
Напротив, атеист сум по убедување и не ме засега воопшо тој сегмент дека гори божји храм и затоа е нешто посебно.
Лично имам навистина убави спомени од манастирот и затоа малку сум испровоциран од твоето дрско прашање кое воопшто немаше никаква цел освен да се развие прежвакана дискусија за постоењето на Бог каде што аргументите секогаш се на страната на атеистите.
Не треба да имам завршено факултет за архитектура за да имам основно чуство за естетика и да знам дали нешто е убаво или не.
Ниту ти верувам дека имаш завршено филозофски факултет или теологија па гледам немаш проблем да го поставуваш прашањето за постоење на Бог.
Не те нападнав ништо посебно, само кажав дека е глупа таква дискусијата на темава.
Ако мислиш дека не е, тогаш образложи која ти е поентата кога ќе го докажиш непостоењето на Бог на темава?
Дека манастирот нема никаква вредност?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom