Економски факултет (reloaded)

• Креатор на темата Креатор на темата The Mummy
  • Време на започнување Време на започнување
Стегни на Запиши со се тој предмет и долу нели ќе ти излезе листата, па кликни на црвеното X до предметот и така ќе го избришиш, па после ќе си бираш друг изборен предмет.

Инаку, некој да ми каже што губам и што добивам, т.е. која е разликата ако се префрлам од редовен во вонреден? Anne. beneamata, naumdb, некој? Ако има некое инфо би било супер.
За да се префрлиш ти треба М1/М2 образец дека си вработен или лекарско уверение. Чим прејдеш во вонредни ,автоматски си со кофинансирање со 400 евра.Губиш/добиваш тоа што нема да мора да идеш на предавања ,вежби и да зимаш потписи,нема да бидеш во тек со настани. На колоквиум да одиш нема да ти се исплати, бидејки нема да ги добиеш поените за редовност,активност,проекти итн. - значи кај 90% предмети ке учиш за 10 и ке добиеш слаба оценка токму поради поените за предходното.(доколку кај некои идеш колоквиумски). А на цел испит исто во повеќето случаеви си осуден на послаби оценки поради обемноста на материјалот,бидејки ќе искачаш на пример на 4 цели испити,за разлика од некои кои дел ке ги елиминираат преку колоквиум.Дел од ова што ти го кажав е за вонреден што нема да оди на вежби и предавања.

При упис на летен семестар освен уплата за партиципација,книжен фонд и адм. такса не треба нешто плус ако имаш неположени предмети од зимскиот семестар?

При упис на летен семестар освен уплата за партиципација,книжен фонд и адм. такса не треба нешто плус ако имаш неположени предмети од зимскиот семестар?
Не, само за горенаведените и плус два кредити шо си надминал незнаејќи во зимскиот семестар :)

Колеги ајде некој нека ми каже резултати управувачко сметководство дали има или кога би можеле да објават?

Ја нема Colleagues групата на фејсбук. Вратили су се легенде!

Претприемништво за изборен? Семинарски такви ствари треба да се прават?

Ај некој ако знае да каже за изборен за некој од предметиве: Локални финансии, Односи со јавноста и Управување со промени.
Лесни се? Бараат редовност? Се полага оптички или на пишување?

Ја нема Colleagues групата на фејсбук. Вратили су се легенде!

Претприемништво за изборен? Семинарски такви ствари треба да се прават?
ДА! ЗИМАЈ! или земај :D Мислам дека има опција за семинарска.
Ја избрав тоа, ако го бираш и ти, можеме заедно да не идеме на предавање! :X3:

Има многу полесни предмети од претприемништво не е многу тежок но сепак има и полесни ;)

ВАЖНО:
Сите студенти кои во зимскиот семестар запишале 32 кредити (4 предмети), а платиле фиксен износ (50 / 100 или 200 евра) треба да ги доплатат и повеке запишаните 2 кредити - оние со 100 евра партиципација =износот за летниот семестар + 205,00 ден., студентите со 200 евра партиципација = износот за летниот семестар + 410,00ден. а студентите со 400 евра партиципација = износот за летниот семестар + 820,00 ден

Значи јас сум во приватна квота од 400 евра,200 по семестар,со тоа што незнам дали јас спаѓам во групата од 400 евра=820 денари за двата кредита или во групата со 410 денари со 200 евра партиципација.Ако може некој запознаен да напише како оди тоа?

ВАЖНО:
Сите студенти кои во зимскиот семестар запишале 32 кредити (4 предмети), а платиле фиксен износ (50 / 100 или 200 евра) треба да ги доплатат и повеке запишаните 2 кредити - оние со 100 евра партиципација =износот за летниот семестар + 205,00 ден., студентите со 200 евра партиципација = износот за летниот семестар + 410,00ден. а студентите со 400 евра партиципација = износот за летниот семестар + 820,00 ден

Значи јас сум во приватна квота од 400 евра,200 по семестар,со тоа што незнам дали јас спаѓам во групата од 400 евра=820 денари за двата кредита или во групата со 410 денари со 200 евра партиципација.Ако може некој запознаен да напише како оди тоа?

Си второто си, 820 денари што е плус освен партиципацијата.

ja iam 33 krediti + kolku treba da platam? inaku sum 100 evra semestar, t.e 3,33 evra po kredit

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom