Муслимански семејства бараат џамија во Аеродром

fraerceto edno vreme veruvase vo sozivot ama ne i posle smilkovci i ne posle tolku krazbi i ostetuvanja na crkvi koi veke stanaa sekoj dnevni
ili ti nema sto da kazes za toa posto i ti posakuvas da mena crkvi
zasto be priatelce taka zboruvas kaj sum rekol jas nesto vo koj posakuvam da nema crkvi , zosto
be izmisluvas , zarem ti dolikuva li na tebe nesto da izmisluvas od svoja glava, ako nesto jas sum rekol eve najdigo toj citat i zaedno da go analizirame i da potvrdime deka taka sum rekol, a ako nema takov tekst togas bidi realen i priznajsi ja greskata vo koja ti mene me osuduvas,ete od kaj tie tvojata licemernost, od edna strana mene mi velese deka sum bil edinstveniot vo forumov vo koj mozelo da se pravi muabet a da ne bide navreduvan nikoj,a sega izmisluvas nesto od svoja glava vo sto voopsto ne sum rekol takvo nesto

a voedno ke citiram cel tekst od eden forumdzija vo koi veli deka posakuva niedna (se odnesuva na dzamija) deka treba da se zapali od prva do posledna ,a ti na toa mu davas blagoslov i mu velis amin. toa go napisa vcera vo 22 casot, so toa ti fakticki se soglasuvas so toa sto on govori ,t,e posakuvas niedna dzamija da ne postoi

evego celiot tekst,a od druga strana potvrdimi i ti takov moj citat vo koj velam deka treba da se zapalat od prva do posledna sekoja crkva. naprotiv jas go velam slednoto ;nema vera onoj koj nema covecnost,, , ne e praveden onoj koj bara da go pocituvas, a toj ne gi pocituva drugite,
cetiri grupi na luge go upropastuvaat islamot,
onie koi ne rabotat po ona koe go znaat,
onie koi rabotat a ne znaat
onie koi nitu znaat nitu rabotat
i onie koi im zabranuvaat na lugeto da ucat i poducuvaat drugi na islamot

Muhamed,,a,s rekol , nemojte da pravite nepravda na drugite,o vernici sekogas zboruvajte vistina, mrznjata nikogas neka ne ve zazede od patot na pravdata i pravednosta,,, pravednosta e sestra na pobozbnosta

.тапа фраер напиша:
a sto vrska ima ova sto go kazal muhamed so shoshoncive sto sakaat da urnat manastir?​
el_kewser напиша:
saka da kaze deka nacinot na koj onie povikuvaat im e pogresno , unistuvanje sveti hramovi e najslabata strana na covekot, kukavcilok i nepravda,, so toa se podlabocuva mrznjata pomegu dvata naroda, a istite tie i drugite pravat nepravda edni so drugi

evego celiot teks
poglednigo dobro tekstot od strana na; ;Macedonia>>Europe напиша:
Ќе ми извините што сум толку директен ама тоа треба се да се запиле од прва до последна, една да не остане во Македонија... ај иншалах Алах е голем ваљда ќе го видиме и тој ден, крајот на најголемото зло што го задесило човештвото.
amin
ЊуЈорк го има Бруклин , Скопје го има Чаир

haters gonna hate, Jesus gonna save

Една има само
Македонија
Само Македонци
ќе ја ослободат
http://www.youtube.com/watch?v=Cn6Btkv9TU4

Пријави

Ми се допаѓа

Одговори

a jas na toa samo odgovoriv;
Macedonia>>Europe напиша:
Ќе ми извините што сум толку директен ама тоа треба се да се запали од прва до последна, една да не остане во Македонија... ај иншалах Алах е голем ваљда ќе го видиме и тој ден, крајот на најголемото зло што го задесило човештвото.
el_kewser напиша:
bravo , dobro sto si direkten a i dobro e i sto od tapa fraerceto izleze licemenosta, neznam zosto cekate se zapalete od prva do posledna , edna neka ne ostane, toj den spored tebe neka bide eve utre.
[SIGPIC][/SIGPIC]''nemojte da im gi frlate v lice greskite na lugeto , posebno ako i sami gi imate''

El-Kevser,sepak,Tapa fraer e eden realen covek. Znaete kolku e pozitivno koga eden covek ke se proceni samiot i ke si priznae koj e i sto e.
TAPA fraer e eden od tie retki luge. Spored toa,ne ocekuvaj deka ke razbere nesto.
Nego treba da mu crtas. Ili sliki toj razbira ili videa,citanjeto i pisuvanjeto ne mu odi od raka.

vie dvajca treba da razlikuvate zborovi od akcija
edno e jas i nekoj drug sto pisuvame na forum
a drugo e vasata bratska sekojdnevna akcija po nasite crkvi
i konecno vidovme koj e licemeren
kefser tebe ti objasniv koga prestanav da te smetam za fer licnost
pred nekolku posta ubavo ti kazav

секој чест на тебе и твоето толкување. но има една голема мана, ... малубројни сте, а да не бидеш невреден и ко секта ќе ве прогласат ако така продолжите. не знаат и не сакаат да знаат.
чест на оние кои ненаметнувачки го практикуваат исламот. но и сам гледаш дека и овде има некои кои се агресивни и го истакнуваат лошото. а кај мене пак само инат побудуваат, да ги буцкам и да ги нервирам. а они ко секој неписмен се гаќаат на јадицата и јадат ли јадат. примети дека сум христијанин кој не сака во целост да ја практикува библијата. се водам според времето во кое живеам, современо време. на тебе и сличните на тебе ти посакувам лесно да ја добиете борбата со политички настроените муслимани и да ја преставите религијата во подобро светло.
и како за крај, да остане кај тие што сакаат да ја практикуваат, а не да ја наметнуваат.

Коператива и Пиратик,
Благодарам за вашите добри зборови.

Коператива,
Јас сум за нив секта секако,но не се плашам од луѓето се плашам од бога.
Вистината можеби е болна,но преферирам болна вистина отколку слатка лага.Знам тешко сватливо е кога растеш со фактот дека 2+2 е 5 и кога ќе ја откриеш вистината дека не е 5 туку 4,тешко е тоа да го прифатиш.

Рекол пејкамберот с.а.в.с:“Исламот започна како гариб(стран,чуден,нешто несекојдневно) и ќе се врати на гарибите како што започна,блазе си им на гарибите“
За нив сум јас чуден,секта а не сваќаат дека во суштина тие се секта.Но како и да е , наше е да подучаваме(оној кој има интерес за исламот секако и оние кои се сметаат себеси за муслимани да ја кажеме вистината,па после одлуката е нивна).

Исламот исто така не смее да се наметнува и присилува тоа е јасно и гласно:

“Нема присила во верата...“(ел-бекаре 256)

Тој што ова не го сватил тој има проблем со мозокот или нема поим што е тоа ислам.

Коператива и Пиратик,
Благодарам за вашите добри зборови.

Коператива,
Јас сум за нив секта секако,но не се плашам од луѓето се плашам од бога.
Вистината можеби е болна,но преферирам болна вистина отколку слатка лага.Знам тешко сватливо е кога растеш со фактот дека 2+2 е 5 и кога ќе ја откриеш вистината дека не е 5 туку 4,тешко е тоа да го прифатиш.

Рекол пејкамберот с.а.в.с:“Исламот започна како гариб(стран,чуден,нешто несекојдневно) и ќе се врати на гарибите како што започна,блазе си им на гарибите“
За нив сум јас чуден,секта а не сваќаат дека во суштина тие се секта.Но како и да е , наше е да подучаваме(оној кој има интерес за исламот секако и оние кои се сметаат себеси за муслимани да ја кажеме вистината,па после одлуката е нивна).

Исламот исто така не смее да се наметнува и присилува тоа е јасно и гласно:

“Нема присила во верата...“(ел-бекаре 256)

Тој што ова не го сватил тој има проблем со мозокот или нема поим што е тоа ислам.
:cuc:
леле конечно уште еден паметен муслиман на форумов
ај тебе да те прашам некои раб ако сакаш да ми ги одговориш?, пошто овие другиве знаат да провоцираат па морам да им го праам попара

:cuc:
леле конечно уште еден паметен муслиман на форумов
ај тебе да те прашам некои раб ако сакаш да ми ги одговориш?, пошто овие другиве знаат да провоцираат па морам да им го праам попара

Она што знам ќе ти одговорам.Повели,прашај.

Да не бидеме оф топик,иншаллах ќе се префлиме на темата-Жените во исламот
ајде само што започана некој и тамо да ми објаснува
ама имав и други прашања кои не се само за жените ама ок ако одиме малку офтопик на др тема

Se gleda kolku moral bez religija moze da se izgradi. Ti si tipicen primer.
Сакаш утре,бидејќи сега е доцна и ќе легнувам,да ти опишам пример за морал кај приматите(макаки)?Религијата воопшто не е потребна за градење на моралот,Соул.

Ах бе сироти луѓе....
прво:џамијата ако е договорена и ветена да се направи,сите овде што сте тастатура јунаци со прст нема да мрднете верувајте,ќе пишувате уште 1-2 недели од кога ќе се направи и толку :)

и второ што ми е побитно е што гледам дека на вас не ви смета џамијата како објект,љубоморни сте на џамиите бидејќи знаете дека таа џамија ако се направи,ќе функционира,и луѓе тука ќе вршат молитва 5 пати на ден,и ќе се прават разни собири за исламска едукација на луѓето.
што вас ви недостасува во вашата вера и во вашите цркви,не ви се виновни муслиманите што вие не ги посетувате црквите,освен кога има празници. и што црквата во македонија прво асоцира на џиповите на г.г. стефан.
и затоа ви е секогаш криво кога се прави нова џамија,и затоа има коментари од типот: АМАН БЕ НА СЕКОЕ ЌОШЕ ИМА ЏАМИЈА,А ГЛЕДАШ НИЕ СО ЦРКВИ НЕ ПРЕТЕРУВАМЕ.
ете тоа е проблем,бидејќи знаете што уствари представува џамијата за муслиманите.
додека на пример црква,слободно донеси ја кај мене у двор, ќе ве истрпам за божиќ и за велигден и толку :)

Жалам, но ова е вистина. Нас Правослвните не изеде мрзоста и неверието. Денеска на празникот на двајцата најголеми столбови на најсветата Патријаршија Александриска, свети Атанасија и Кирила во храмот на свети Димитрија Чудотворец во Скопје немаше ни 20 души...

И после јас се чудам што исначитав глупости на форумов.
Луѓе пишуваат како експерти без да имаат основни познавања.
А шо си мислеше ти, коа дое на јавен форум?
- дека теолози само можат акаунт да направат?

не, туку секој

Па и јас не сум експетрт за многу работи, ама ако не знам нешто прво читам и барам на нет, а не тропам зелени тука.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom