Проценка на конфигурации и помош за купување

1/x

Член од
18 февруари 2009
Мислења
31
Поени од реакции
2
Ке те кошта околу 500-600 евра со асална графичка, јас таа графичка не би ја ставил во конбинација со деловиве
Е сеа би те замолил да ми кажеш каква графичка да стаам. И одприлика колку пари е лиценца за Windows XP?

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Стај HD4850 или 9800GT/GTX+. А што ке ти е лиценца за Виндовс? Имаш одвишок пари? Па дај ми ги на мене:pos2:

1/x

Член од
18 февруари 2009
Мислења
31
Поени од реакции
2
а која е разликата помеѓу DDR3 и DDR4 на графичката и колку е разликата во цената на овие двете?
И ако некој има време да ми каже што се добива за 700 евра.

Стај HD4850 или 9800GT/GTX+. А што ке ти е лиценца за Виндовс? Имаш одвишок пари? Па дај ми ги на мене:pos2:
Немам вишок пари него некоја налепница ставали не знам каде и ми бараа од УЈП ли не знам што беа. И за на тендер морало да се приложи таква и некои други. Така да тоа е.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Ако си од фирма и имаш чести контроли тогаш земи си лиценциран win за да немаш проблеми.Win XP Home ќе ти заврши работа, ако не користиш domain контролер.
Ако имаш кеш земи си графичка 4870 или GTX260.

1/x

Член од
18 февруари 2009
Мислења
31
Поени од реакции
2
Ако си од фирма и имаш чести контроли тогаш земи си лиценциран win за да немаш проблеми.Win XP Home ќе ти заврши работа, ако не користиш domain контролер.
Ако имаш кеш земи си графичка 4870 или GTX260.
Епа најефтиниот вин ќе го зеам ама тоа не е проблемот, а и парите, проблемот доаѓа со autocad-от(во однос на парите за лиценцата).
Сепак фала за помошта.

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
А коа ке ти дое инспекција ептен набрзинка да го гасиш ПЦ-то, па да го запалиш и да бутираш од другата партиција на која ке имаш инсталирано Линукс? Или тие од УЈП не пијат нафта?

1/x

Член од
18 февруари 2009
Мислења
31
Поени од реакции
2
А коа ке ти дое инспекција ептен набрзинка да го гасиш ПЦ-то, па да го запалиш и да бутираш од другата партиција на која ке имаш инсталирано Линукс? Или тие од УЈП не пијат нафта?
Абе ова ти е добра идеја и најверојатно ќе успее, арно ама последниот пат коа имаше тендер ми бараа копии од лиценци на хартија за вин ACad и Office. А може ли некако да ми објасниш шо е тоа GDDR3 и GDDR4 нна графичката пошто читав по нет ама баш не разбирам. фала.

Член од
29 октомври 2008
Мислења
1.394
Поени од реакции
259
Што мислите за оваа? има слаба графичка зашто немам потреба од јака (не сум гејмер)

CPU - AMD Phenom Quad-Core 2.60GHz 6MB
MB - J&W JW-RX770-AM2+
RAM - 2 x 2GB DDR2 800MHz CL6 Kingston
HDD - 1TB Hitachi SATA-2 16MB
VGA - Sapphire ATI HD 4670 1GB GDDR3
OPT - DVD RW +/- Samsung 22x Black SATA
CHA - Case Hantol 4160 500W CE

Цена - 28,995 ДЕН (АНХОЧ)

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Епа најефтиниот вин ќе го зеам ама тоа не е проблемот, а и парите, проблемот доаѓа со autocad-от(во однос на парите за лиценцата).
Сепак фала за помошта.
Добро бе, од кога проверуват што имаш низ компјутерот?

Sephiroth

One-winged angel
Член од
28 април 2006
Мислења
4.034
Поени од реакции
130
Што мислите за оваа? има слаба графичка зашто немам потреба од јака (не сум гејмер)

CPU - AMD Phenom Quad-Core 2.60GHz 6MB
MB - J&W JW-RX770-AM2+
RAM - 2 x 2GB DDR2 800MHz CL6 Kingston
HDD - 1TB Hitachi SATA-2 16MB
VGA - Sapphire ATI HD 4670 1GB GDDR3
OPT - DVD RW +/- Samsung 22x Black SATA
CHA - Case Hantol 4160 500W CE

Цена - 28,995 ДЕН (АНХОЧ)
Многу шит плоча, земи ја 790GX-ката. И тоа ако е Phenom кецот, истотака е шит. И не ти треба 1GB рам на толку слаба графичка.

Член од
4 април 2008
Мислења
25
Поени од реакции
5
Многу шит плоча, земи ја 790GX-ката. И тоа ако е Phenom кецот, истотака е шит. И не ти треба 1GB рам на толку слаба графичка.
Епа братче шит е, колку пари толку музика.

1/x

Член од
18 февруари 2009
Мислења
31
Поени од реакции
2
Добро бе, од кога проверуват што имаш низ компјутерот?
Абе не проверуваат што имам низ компјутерот него тие двајцата бараа некои налепници на куќиштето и ја им викам неам (и ко муле ги зјапав едно поламинута) и ништо си отидоа. А коа бев последен пат на отварање на тендерска документација тие од таму ми бараа копија од лиценца за вин, аутокад и за офис ама пошто најверојатно уште не на сила законот ме пуштија така. Иначе имаше срби со лиценца, австријци и уште едни не знам од кај беа. А мислам дека не може без судски налог да ми види што има во компјутерот.

Oblivion

Matt Akisson
Член од
12 септември 2007
Мислења
3.526
Поени од реакции
128
Абе не проверуваат што имам низ компјутерот него тие двајцата бараа некои налепници на куќиштето и ја им викам неам (и ко муле ги зјапав едно поламинута) и ништо си отидоа. А коа бев последен пат на отварање на тендерска документација тие од таму ми бараа копија од лиценца за вин, аутокад и за офис ама пошто најверојатно уште не на сила законот ме пуштија така. Иначе имаше срби со лиценца, австријци и уште едни не знам од кај беа. А мислам дека не може без судски налог да ми види што има во компјутерот.
Добро, тие изгледа големи идиоти се. :tapp: Кажи оти компјутерот го зема ретаил, односно дел по дел. И Windows-от исто.

За лиценцата, приватно си ги купил, па може слободно да fuck off-нат.

1/x

Член од
18 февруари 2009
Мислења
31
Поени од реакции
2
Добро, тие изгледа големи идиоти се. :tapp: Кажи оти компјутерот го зема ретаил, односно дел по дел. И Windows-от исто.

За лиценцата, приватно си ги купил, па може слободно да fuck off-нат.
Готово се снајдов со тоа (можело 1 лиценца на 4 компјутери, 1 работи а другите се праам дека се заебани)
А можеш ли да ми објасниш некако што е разликата помеѓу GDDR3, GDDR4, GDDR5 на графичката и што е подобро у однос цена перформанси?

Kajgana Shop

На врв Bottom