Е сеа би те замолил да ми кажеш каква графичка да стаам. И одприлика колку пари е лиценца за Windows XP?Ке те кошта околу 500-600 евра со асална графичка, јас таа графичка не би ја ставил во конбинација со деловиве
Е сеа би те замолил да ми кажеш каква графичка да стаам. И одприлика колку пари е лиценца за Windows XP?Ке те кошта околу 500-600 евра со асална графичка, јас таа графичка не би ја ставил во конбинација со деловиве
а која е разликата помеѓу DDR3 и DDR4 на графичката и колку е разликата во цената на овие двете?9800gt минимум.
Ево ти цени за Win:
Windows Vista Business SP1 32-bit 8850 Windows Vista Home Basic 32-bit English OEM 5180 Windows Vista Home Premium 32-bit English OEM 6680 Windows XP Home Edition OEM 4175 Windows XP Professional Edition OEM CD 8250
Немам вишок пари него некоја налепница ставали не знам каде и ми бараа од УЈП ли не знам што беа. И за на тендер морало да се приложи таква и некои други. Така да тоа е.Стај HD4850 или 9800GT/GTX+. А што ке ти е лиценца за Виндовс? Имаш одвишок пари? Па дај ми ги на мене:pos2:
Епа најефтиниот вин ќе го зеам ама тоа не е проблемот, а и парите, проблемот доаѓа со autocad-от(во однос на парите за лиценцата).Ако си од фирма и имаш чести контроли тогаш земи си лиценциран win за да немаш проблеми.Win XP Home ќе ти заврши работа, ако не користиш domain контролер.
Ако имаш кеш земи си графичка 4870 или GTX260.
Абе ова ти е добра идеја и најверојатно ќе успее, арно ама последниот пат коа имаше тендер ми бараа копии од лиценци на хартија за вин ACad и Office. А може ли некако да ми објасниш шо е тоа GDDR3 и GDDR4 нна графичката пошто читав по нет ама баш не разбирам. фала.А коа ке ти дое инспекција ептен набрзинка да го гасиш ПЦ-то, па да го запалиш и да бутираш од другата партиција на која ке имаш инсталирано Линукс? Или тие од УЈП не пијат нафта?
Добро бе, од кога проверуват што имаш низ компјутерот?Епа најефтиниот вин ќе го зеам ама тоа не е проблемот, а и парите, проблемот доаѓа со autocad-от(во однос на парите за лиценцата).
Сепак фала за помошта.
Многу шит плоча, земи ја 790GX-ката. И тоа ако е Phenom кецот, истотака е шит. И не ти треба 1GB рам на толку слаба графичка.Што мислите за оваа? има слаба графичка зашто немам потреба од јака (не сум гејмер)
CPU - AMD Phenom Quad-Core 2.60GHz 6MB
MB - J&W JW-RX770-AM2+
RAM - 2 x 2GB DDR2 800MHz CL6 Kingston
HDD - 1TB Hitachi SATA-2 16MB
VGA - Sapphire ATI HD 4670 1GB GDDR3
OPT - DVD RW +/- Samsung 22x Black SATA
CHA - Case Hantol 4160 500W CE
Цена - 28,995 ДЕН (АНХОЧ)
Епа братче шит е, колку пари толку музика.Многу шит плоча, земи ја 790GX-ката. И тоа ако е Phenom кецот, истотака е шит. И не ти треба 1GB рам на толку слаба графичка.
Абе не проверуваат што имам низ компјутерот него тие двајцата бараа некои налепници на куќиштето и ја им викам неам (и ко муле ги зјапав едно поламинута) и ништо си отидоа. А коа бев последен пат на отварање на тендерска документација тие од таму ми бараа копија од лиценца за вин, аутокад и за офис ама пошто најверојатно уште не на сила законот ме пуштија така. Иначе имаше срби со лиценца, австријци и уште едни не знам од кај беа. А мислам дека не може без судски налог да ми види што има во компјутерот.Добро бе, од кога проверуват што имаш низ компјутерот?
Добро, тие изгледа големи идиоти се.Абе не проверуваат што имам низ компјутерот него тие двајцата бараа некои налепници на куќиштето и ја им викам неам (и ко муле ги зјапав едно поламинута) и ништо си отидоа. А коа бев последен пат на отварање на тендерска документација тие од таму ми бараа копија од лиценца за вин, аутокад и за офис ама пошто најверојатно уште не на сила законот ме пуштија така. Иначе имаше срби со лиценца, австријци и уште едни не знам од кај беа. А мислам дека не може без судски налог да ми види што има во компјутерот.
Готово се снајдов со тоа (можело 1 лиценца на 4 компјутери, 1 работи а другите се праам дека се заебани)Добро, тие изгледа големи идиоти се.Кажи оти компјутерот го зема ретаил, односно дел по дел. И Windows-от исто.
За лиценцата, приватно си ги купил, па може слободно да fuck off-нат.