Селекторот Шундовски поднесе оставка

• Креатор на темата Креатор на темата Samurai Jack
  • Време на започнување Време на започнување
Се излигави стариов на крај ни праша тоа што треба,а се стави на страна на Михалјо,скорз падна под притисокот. А утре ќе прави емисија и пак ќе го плука. :icon_lol:

Михалјо и викса во постари години крајно политички,се е супер тече мед и млеко,а играчите и тренерот нејќат очи да им видат. :D fuck logic

Утре ќе решаваат тет а тет Минчо-Михајло за Лино. Ај баш да видиме,јас мислам дека нема да се договорат.

Се излигави стариов на крај ни праша тоа што треба,а се стави на страна на Михалјо,скорз падна под притисокот. А утре ќе прави емисија и пак ќе го плука. :icon_lol:

Михалјо и викса во постари години крајно политички,се е супер тече мед и млеко,а играчите и тренерот нејќат очи да им видат. :D fuck logic

Утре ќе решаваат тет а тет Минчо-Михајло за Лино. Ај баш да видиме,јас мислам дека нема да се договорат.

На Трифун беше најкоректна изјавата, особено делот дека треба да се надминат препреките за да се постигне решение во интерес на целата држава.Ма да од една страна не го сакам зошто беше и си остана тежок лопов (иако доста и вложуваше зошто во одбојката беше и на сестра ми спонзор и знам) ама ова што го кажа е вистина.
И Михајло беше сосем в право кога спомена дека државата треба повеќе да учествува во финансирањето на спортот.Мизерии, преродбеничкава власт само со еден процент учествува во финансирањето на спортот (ракометот).........

На Трифун беше најкоректна изјавата, особено делот дека треба да се надминат препреките за да се постигне решение во интерес на целата држава.Ма да од една страна не го сакам зошто беше и си остана тежок лопов (иако доста и вложуваше зошто во одбојката беше и на сестра ми спонзор и знам) ама ова што го кажа е вистина.
И Михајло беше сосем в право кога спомена дека државата треба повеќе да учествува во финансирањето на спортот.Мизерии, преродбеничкава власт само со еден процент учествува во финансирањето на спортот (ракометот).........
А и тоа што го добиваат има кој да го стави во џеб. ;)

Треба вистина повеќе пари,ама што фајде,пак ќе завршат кај некого во џеб,од која и да е страна од кој и да е клуб. Исто ти е.........тоа треба во сали да се вложува,стручен кадар back to the basic што се вика,делот со салите е ок,се градат,ама за федерација како федерација џабе ќе се дадат пари,

Емисијата беше ОК и одговори доста прашања и тоа отворени прашања па дилеми според мене нема дека не е дојден денот кога Лино ќе седне, ако не се договорат овие денови со Минчо тоа ќе биде откога во јуни ќе си замине Михајло. Со привремен селектор може самп да не се пласираме во Данска 2014.

Туку федерацијава заборави да одговори што е со младинските селекции???

А и тоа што го добиваат има кој да го стави во џеб. ;)

Треба вистина повеќе пари,ама што фајде,пак ќе завршат кај некого во џеб,од која и да е страна од кој и да е клуб. Исто ти е.........тоа треба во сали да се вложува,стручен кадар back to the basic што се вика,делот со салите е ок,се градат,ама за федерација како федерација џабе ќе се дадат пари,

Абе тоа што завршуваат в нечив џеб тие пари, тука за тоа крива пак е државата.Што значи џабе само ја браниш државата кога за тоа тука самата е виновна.Државата неможе да го искорени тој проблем, но мора да ги намали ударите на тој проблем и тоа може да го направи барем......

Абе тоа што завршуваат в нечив џеб тие пари, тука за тоа крива пак е државата.Што значи џабе само ја браниш државата кога за тоа тука самата е виновна.Државата неможе да го искорени тој проблем, но мора да ги намали ударите на тој проблем и тоа може да го направи барем......
Исто ти е тоа "државата" си ги дели своите пари со федерацијата.......мислиш тие инспекции за финансиско работење не можат 5.000 прекршоци и нелегални малверзации да најдат ако сакаат ?
Можат,ама така им одговара.

Iskrajno sega posakuvam Mihajlo da se povlece od reprezentacija i sredstvata so koi ja finansira reprezentacijata da gi prenasoci pak vo Vardar. Togas ke se ima pak finansii za proektot MRK i kako sto e podgreana situacijava so rakometov vo drzavava da im pokaze kako se raboti na grakacive.
Kraj kraeva od negovoto nekandidiranje mozeme samo povolnosti da imame taka da bas me interesira kako ke funkcioniraat rabotive posle nego ili togas mozebi ke ispadne situacija demek on ja upropastil generacijata i pak on da bide kriv.

Мајката си ебал Михајло,стара коска да си ЕБИ ВЕКОТ....:cool:
Сите клучни прашања успеа мајсторски да ги избегни....:cool: (не дека не знаеме колку е сатот)...
И за тоа кој ја води репката,навистина кој ја води,дали Начевски ќе се повлечи...наводно се спомнала негова оставка на некоја седница на управниот одбор,...ова ако е вистина ќе биди најдобра вест во историјата на македонскиот ракомет(понова историја)....;)
Одма ја сврти дискусијата во сосема друг правец....:гик:
Некако ми остана недефиниран...
Прво вика НЕ СЕ КАНДИДИРАМ ЗА НОВ МАНДАТ а овде прави обиди за нови селектори,прегрупирање и слично....
Ќе видиме,нека дојди тоа долго очекувано собрание...
Баш и да видиме шо ќе се случи на таа средба со Минчо(или Чокрев,Левче)...
Ова околу политички притисоци и тоа го избегнаа да го одговорат,иако онај трупот Бошко нема никаков тајминг кога да се постави вистинско прашање,не е ни чудо зошто Игорче е толкава легенда....:D
Како и да е ситуацијата е јасна,државата си игра курот со сите нас,знаат само да продаваат патриотизам кога некоја селекција ќе направи успех..
Тогаш има пари за организизации на журки,за фешти пред капии,за шампањска...
А да се обезбедат барем 1 милион евра годишно за нормално да функционира селекцијата е тогаш нема кеш....:tapp:
Мајката си ебале и политичарите,секогаш користат свои тајкуни за да им ја бркаат оваа работа....
На времето СДСМ ги користеше Силјан Мицевски,Штерјо Наков да им ги финансираат сојузите,па дојде Трифун,ете го и Михајло....исто прават и овие......
Сега ако си оди Михајло ќе го искористат Минчо,иако мислам дека Минчо тешко би се нафатил да дава 500,600 К од џеп.....посебно ако се знае дека ги скина парите за женскиот клуб....:sneaky:
Сепак политичко-бизнис интереси,овде се е можно...ќе му прогледаат низ прсти за нешто друго,и сите среќни,сите задоволни.....
Но пак не се назира излез од кризата....и нема да ни да има,се додека државата не ја финансира целосно работата на федерацијата,нешто шо треба и мора да го направи,зошто ние плаќаме даноци и сакаме да гледаме организирана репрезентација,не циркус....
П.С.
Михајло бил претседател на Металург....:D:pos:далечната 80 година...
Во тоа време Чокрев и Левче биле играчи на Металург....:pipi:

Добро бе, ама сериозно со ваквиве постови? Кој играчи ги извади Металург во последниве години, освен Мансков и Георгиевски?

Сите останати моментални репрезентативци од генерацијата на Гоце, 87, забораваш каде се калеа? МРК Вардар беше можеби најдобриот (и единствен) проект што се случил минативе десетина години.

Нешто што сега Металург го прави со Металург Јуниор, но не гледам дека им даваат многу доверба...

Ако Металург вади играчи, зошто тогаш пред неколку сезони го купија цел Вардар? Зошто преку Велко го притискаат Никола да потпише за нив?

Металург го купи цел Вардар затоа што сакаше инстант успех. И тоа е во ред, океј, таква им е намерата и политиката, сакаат брз успех. Но нека не вика Левче дека они го измислиле ракометот тука. Е тоа ми ствара одбивност, таквата непрофесионалност и простотилак...

Iskreno mnogu mrazam koga vaka se delime,no moram da te popravam.Gledam namerno go zaboravate Mirkulot.Taka da momentalno Metalurg dava 3ca prvotimci vo repkata.Igraci sozdadeni o metalurg.Gledam drugive kako Mojso i Velko si gi prisvojuvate posto porano igrale u Vardar,ama i Stole ne go davate iako i on igrase za Metalurg.Dvojni arsini.Bas me interesira civ e Jonovski.

Iskreno mnogu mrazam koga vaka se delime,no moram da te popravam.Gledam namerno go zaboravate Mirkulot.Taka da momentalno Metalurg dava 3ca prvotimci vo repkata.Igraci sozdadeni o metalurg.Gledam drugive kako Mojso i Velko si gi prisvojuvate posto porano igrale u Vardar,ama i Stole ne go davate iako i on igrase za Metalurg.Dvojni arsini.Bas me interesira civ e Jonovski.

Бате, нема потреба од „Ви“. Ја не сум фан ниту на Вардар, ниту на Металург. Единствено ме иритира понашањето на челните луѓе на Металург во последно време.

Не се светци ниту од Вардар ПРО, но ова што го форсираат овие од Автокоманда е малоумност и перење мозок. Ракометен аматеризам.

Миркуловски и Јоновски не ми беа тема на муабет. Зборував за играчите од генерацијата ’87 па навака. Миркуловски е ’83, Ацо уште постар.

Вардар лека полека ќе пропаѓа со оглед на тоа што Македонците нема да сакаат да играат во клуб од кој нема да бидат земани за репрезентација, па клубот ќе зависи само од волјата на Михајло и неговото давање пари за странци плус тук-таму некој што не е во планови за репрезентација.

Cekaj,stvarno mislis deka Cervar ili koj i da dojde na negovo mesto ke se otkaze od Stole od Nikola pa i od Ojleski posto se od Vardar?Ako saka sam da se osudi na propast....

Veruvam deka i Daskalovski ke bide vo sostavot mnogu brzo.Nieden trener so barem gram pamet ne bi se otkazal od Ojleski za da zeme 3 desni krla i 3 pikeri.Ova sekako dokolku dojde trener so avtoritet koj sam ke si go selektira timot.Ako bide kako dosega,so vrskazii,rodnini, prijateli - pisi propalo i so igracite na Vardar i bez niv.

Не е муабетот дека Металург не дава ништо......работата е што се напаѓа Вардар дека не дал ништо за репрезентацијата.Е ни тоа не е вистина.....и Металург и Вардар имаат свој удел.Можеби не колку што би требало,но сепак дале свој придонес.Металург повеќе низ својата школа,Вардар афирмирајќи млади играчи и оживувајќи кариери.....

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom