MEDDLE
уставен кривичар
- Член од
- 19 февруари 2008
- Мислења
- 1.995
- Поени од реакции
- 1.406
хаха да бе.. сам себе убијал.. цц.. забораив знаеш?Па н аниво го стори тоа,......она неговото ....препознатливото
хаха да бе.. сам себе убијал.. цц.. забораив знаеш?Па н аниво го стори тоа,......она неговото ....препознатливото
Остај го сега Ошо вецот, од твоја е.Ова Медленцето ништо не разбира.....
Сега ќе чекаме Ош-овецот да одговори....и ако не даде соодветен одговор ќе го рендам.
На Медленцето и да му објаснам нема да разбере....тоа не се учи преку една ноќ на гуглето....
А ти нешо као ќе се обидеш да објасниш после Ошо?Ова Медленцето ништо не разбира.....
Сега ќе чекаме Ош-овецот да одговори....и ако не даде соодветен одговор ќе го рендам.
На Медленцето и да му објаснам нема да разбере....тоа не се учи преку една ноќ на гуглето....
Во случај да не даде компетентен одговор.....ќе ме засрами....и ќе требе да го праќам на поправен во фебруарска...Остај го сега Ошо вецот, од твоја е.
Брат, јас не објаснувам на такви како тебе...кога одговорам има кој разбира.А ти нешо као ќе се обидеш да објасниш после Ошо?
И дај батали го тоа гуглето.. си го научил зборот ко да си го открил папокот на светот...
Гурџи шо си бе батка по професија ако не е тајна се разбира нели?Во случај да не даде компетентен одговор.....ќе ме засрами....и ќе требе да го праќам на поправен во фебруарска...
--- надополнето: 28 јануари 2013 во 21:18 ---
Брат, јас не објаснувам на такви како тебе...кога одговорам има кој разбира.
Кој не разбира, прво требе сам малку да се потруди, па потоа ќе му објаснам што и како...
Атеист....Гурџи шо си бе батка по професија ако не е тајна се разбира нели?
Аааааа.. фала „професоре“....Брат, јас не објаснувам на такви како тебе...кога одговорам има кој разбира.
Кој не разбира, прво требе сам малку да се потруди, па потоа ќе му објаснам што и како...
Е сеа и тиАтеист....
Лажго, лицемер и манипулатор..Атеист....
Твое право е да си мислиш што сакаш, а дали сум го разбрал или не тоа само Лао Це може да го кажеОк.. го прифаќам како твое мислење.. но не е тоа што те прашав... или барем во најдобра рака не ми одговори како што треба на она што сакал Лао Це да каже со „When I let go of what I am, I become what I might be“. Ти овде само ми го повтори тоа што Лао Це го кажува, но не ми го интерпретираше..
Прво, што е тоа „Јас“, т.е. ЕГО?
Второ, Што е тоа што Лао Це го нарекува „Она што сум јас“, а што „Она што можам да бидам“?
Трето, Дали она што Лао Це го нарекува „Она што сум јас“ мора нужно, по тебе да е ЕГО, иако Лао тоа воопшто не го говори дека е така (он само вели „Она што сум јас“, а не изрично ЈАС).
и
Четврто, Дали она што Лао Це го нарекува „Она што можам да бидам“ е ЕГО?
Не знам зошто, но мислам дека не си го разбрал баш ова што Лао Це го рекол...
П.С. Ќе забораев...
Велиш:
„Во исто време ги искусуваш сите форми и облици на живот и плус самите неживи предмети... само тоа се спознава кога ќе се ослободиш од себе си(тоа што мислиш дека си) и постанеш тоа што можеш да бидеш“
Од каде ти се ова го заклучи од изрекава на Лао Це? Каде тоа Лао Це во изрекава (или на друго место) го кажува дека тоа што го велиш е баш така?
Бастардо дентро....Е сеа и ти
Нели според тебе атеист е верска определба
Јас те прашав за професија.
Доволен 2-Твое право е да си мислиш што сакаш, а дали сум го разбрал или не тоа само Лао Це може да го каже
Првото... Ти пишав што мислам за тоа што е Его/а(најчесто ега)... ама ај еве уште еднаш скратено и просто... сите дефиниции што си ги препишуваш базирани од надворешна перспектива, т.е. врз основа на мислењето на другите преставуваат егата или маските кои се менуваат константно...
Второто и третото... прво не мора нужно да биде Его, ама ти ме праша мене па јас ти дадов свое мисење и ти реков дека само Лао Це знае дали си го иинтерпретирав правилно или не... секој ги гледа нештата од местот каде што стои, така да јас ги гледам од своја преспетива и ти пишувам мое мислење, ти имаш право да се согласиш или не и да си побараш друго мислење ако не ти се допадна моето, а во најдобар случај да си дадеш свое, така ќе биде најфер... "Она што сум јас" е тоа што во моментот си/сум без разлика што и да си "Она што можеш да бидеш" секогаш ќе биде различно бидејки животот е влуиден, секогаш променилив, секој момент е посебен и различен од следниот... т.е. еден е моментот кој е во константа, а негова непроменлива особина е промената, ништо во космосот не стои во место ниту една стотинка од секунда какво што е...
И четвртото... незнам прашај го Лао Це...
Болдираното.... Не велам дека е баш така само кажав мое мислење аман...
Битно пројдов испит... Сега ако ви кажам се па и тоа не бива, спознајте си и по нешто самите...Доволен 2-
Едвај прелазна.....на стара слава....одговорот е никаков...
Сакаш да кажеш политичар... можда работи во министерство за внатрешни во Италија...Лажго, лицемер и манипулатор..
у реду бе не скокај одма.. не те нападнавТвое право е да си мислиш што сакаш, а дали сум го разбрал или не тоа само Лао Це може да го каже
Епа сеа ЕГО е или не е? и Како рекол Лао Це? Го знаеш или не го знаеш Лао Це? Ако веќе го цитираш Лао Це, онда ваљда знаеш што сакал дотичниот да каже, а не дека само наводно он си знае шо рекол, а јас можам само мислење да дадам..Второто и третото... прво не мора нужно да биде Его, ама ти ме праша мене па јас ти дадов свое мисење и ти реков дека само Лао Це знае дали си го иинтерпретирав правилно или не... секој ги гледа нештата од местот каде што стои, така да јас ги гледам од своја преспетива и ти пишувам мое мислење, ти имаш право да се согласиш или не и да си побараш друго мислење ако не ти се допадна моето, а во најдобар случај да си дадеш свое, така ќе биде најфер...
Епа „Што си ти во моментот“? Човек, животно, пчела, книга, слика, студент, професор, работник, средношколец, основец, писател, поет... Што? И што со тоа „Што сум во моментот“? Дали тоа означува само одредена особина, не знам, физичка карактеристика, ментална, инстинкт, нагон, морал, етика?"Она што сум јас" е тоа што во моментот си/сум без разлика што и да си "Она што можеш да бидеш" секогаш ќе биде различно бидејки животот е влуиден, секогаш променилив, секој момент е посебен и различен од следниот... т.е. еден е моментот кој е во константа, а негова непроменлива особина е промената, ништо во космосот не стои во место ниту една стотинка од секунда какво што е...
„Четврто, Дали она што Лао Це го нарекува „Она што можам да бидам“ е ЕГО?“ - тебе те прашав, а не Лао Це...И четвртото... незнам прашај го Лао Це...
Болдираното.... Не велам дека е баш така само кажав мое мислење аман...