Атеист
Дежурен Шаман
- Член од
- 2 февруари 2010
- Мислења
- 7.682
- Поени од реакции
- 4.921
А од Стојан Војневски ја сВати ли?да ја сВатиФ...
А од Стојан Војневски ја сВати ли?да ја сВатиФ...
III. ГРЕШКИ НА МИСТИЦИТЕНиту еден збор сам за себе не преставува некаква вистина,а не преставува ни некаква лага.
Тоа е нешто како информација која стои запишана во секој од вас,но истата доага до осознавање во одредени периоди,бидејки сте подложни на промени.
Истото сега може да биде лага,подоцна вистина,
сега да е с'е безумно,а утре филозофија на живеење или појава за некаков бог.
Како и да е,информацијата -зборот се запишува во она што е за секој човек почеток,а и во текот на животот неминовно е таа да биде во него и тој во неа...ВОДАТА.
п.с само останува тајна
како може човек да пишува(пренесе инфиормација) во водата.
Од сВатот Стојан Војневски? уфффффф.. како неееее.. како не,, сместа ја сВатиФ!А од Стојан Војневски ја сВати ли?
На што пишувале овие мистици за кои пишуваш,III. ГРЕШКИ НА МИСТИЦИТЕ
- Бидејќи вистината е над-разумна, не може да се соопшти со јазикот на расудувањето.
- Оттука сите мистици пишувале бесмислици, а она што има смисла засега е неточно.
- И покрај се, како што мирната езерска површина дава поточен одраз на сонцето отколку надојдената поплава, оној чиј ум е најдобро урамнотежен, ако стане мистик, станува најдобар мистик.
Извадок од The Equinox Vol.I No.2
Залуден е дијалог со тебе......И затоа се вели дека
Старите никогаш не ги разберат младите.
Значи не е до другите, до тебе е што не знаеш да водиш „дијалог“ ко шо требаЗалуден е дијалог со тебе......
Довлнии ти беа две-три безумени реченици.Залуден е дијалог со тебе......
Залудно вадиш цитати,кога на истите ќе се сопнеш.2. Оттука сите мистици пишувале бесмислици, а она што има смисла засега е неточно.
- Бидејќи вистината е над-разумна, не може да се соопшти со јазикот на расудувањето.
Извадок од The Equinox Vol.I No.2
Си викам да посочам дека некои размисли кажани овде имаат преголема сличност со веќе постоечки дефиниции....ама залудно.Значи не е до другите, до тебе е што не знаеш да водиш „дијалог“ ко шо треба
Темата е дефиниции за богови (многу интересна тема), а ти? Што правиш?
Абе давај си дефиниции што мора дијалог да водиш море бате
Ти се чудам на умот...
Многу си викаш... пен*с не ги боли за твоите посочувања... Пишувај си дефиниции и бркај си живототСи викам да посочам дека некои размисли кажани овде имаат преголема сличност со веќе постоечки дефиниции....ама залудно.
Еве да ти бидат појасни нештата во врска со мене:Dobro,Ipsissimus,ete da kazeme deka ne postoi Bog. Na kogo bi go obvinil ti za seto toa ?
Po sekoj tvoj post primetuvam deka ti vo Boga veruvas poveke od mnogu hristijani i muslimani,samo ti "greskite" mu gi prepisuvas Nemu (do duse i kaza deka si satanist,toa e i tipicno za vas),tipicno sejtanski. Gjavolot ne samo sto veruva vo Boga,toj e ubeden vo Nego,samo sprotivno Nego raboti iako e svesen no od inaet i tvrdoglavost protiv Boga raboti.
За мене бог е поим кој ги означува сите можности и варијанти на постоењето во секоја можна смисла. Од тој аспект јас и се останато сме дел од бог, а не нешто одвоено од него. Како што мојата рака е дел од мене, а не посебен ентитет. Од тука, "Обожавањето" на "Бог" за мене е нешто како гледање на зајдисонце кое те опушта и те смирува....како преубава песна која ги буди емоциите во тебе, како девојка во која заљубено тонеш во нејзините очи.
Обожавањето од овој аспект не е оној покорен, робовски и со страво почит наметнат акт, туку обожавање позади кое стои восхит од природата на онаа грандиозност од која сите сме дел.