Android корисници (проблеми, прашања, совети)

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Ај кажете некој добар РОМ за Samsung galaxy s 2, моментално користам JELLYBAM ама не сум многу задоволен.
Од денес имаш официјален ЈВ 4.1.2 за GS2. Само види дали преку KIES или ОТА. Тоа би ти препорачал.

HristijanWR10

Bryan Kearney
Член од
11 април 2012
Мислења
10.767
Поени од реакции
20.491
Имам Samsung Galaxy Nexus купен од ONE и сеуште има 4.1.1, читам дека Galaxy Nexus-от добил 4.2.1 и во Македонија но кај мене суште нема нотификација за update. Дали некој од вас има Galaxy Nexus со 4.2.1 и како го доби новиот софтвер, за да знам дали проблемот е до мојот телефон или до ONE?

Член од
21 јануари 2013
Мислења
89
Поени од реакции
19
некој дан знае когај ќе излезе jelly bean update за galaxy note ?

Goxyto

#FinoAllaFine
Член од
31 јануари 2010
Мислења
2.589
Поени од реакции
2.534
Дали ако го рутирам телефонот (Галакси Мини 2) ќе можам послем да добивам апдејт за апгрејд на софтверот?

Моментално има 2.3.6, а ќе има официјален апдејт на 4.1.

Член од
21 јануари 2013
Мислења
89
Поени од реакции
19
нормално дека ќе можеш да добиваш апдејтови,ама ако флешуеш друг ром (custom rom ) нема да добиваш :)

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
Имам Samsung Galaxy Nexus купен од ONE и сеуште има 4.1.1, читам дека Galaxy Nexus-от добил 4.2.1 и во Македонија но кај мене суште нема нотификација за update. Дали некој од вас има Galaxy Nexus со 4.2.1 и како го доби новиот софтвер, за да знам дали проблемот е до мојот телефон или до ONE?
Jas, ama kje ti pisam utre, skapan sum.

G

garthok

Гостин
Инсталирав скајп на Алкател 985 кој по дефолт има Android OS, v2.3.6 и сега имам проблем, не можам никако да се најавам на скајп :( а другите апликации си работат најнормално (фејсбук на пример).
Ако може некој совет како да го решам проблемот, пробав со деинсталирање на програмката и повторно инсталирање но не ми успеа :(
Јас па можам да се логирам (на истиов тел.) али кога се одлогирувам трае вечно.

zocc

911
Член од
9 мај 2011
Мислења
2.912
Поени од реакции
1.678
Дали ако го рутирам телефонот (Галакси Мини 2) ќе можам послем да добивам апдејт за апгрејд на софтверот?

Моментално има 2.3.6, а ќе има официјален апдејт на 4.1.
Да можеш да го апдејтираш ако има само root и stock rom и нормано stock recovery. Но кога ќе ја инсталираш новата верзија на софтвер ќе го изгубиш root-от, но и за тоа има лек, ќе симнеш од маркетот root keeper и немаш гајле. :)

Goxyto

#FinoAllaFine
Член од
31 јануари 2010
Мислења
2.589
Поени од реакции
2.534
Да можеш да го апдејтираш ако има само root и stock rom и нормано stock recovery. Но кога ќе ја инсталираш новата верзија на софтвер ќе го изгубиш root-от, но и за тоа има лек, ќе симнеш од маркетот root keeper и немаш гајле. :)
Ќе чекам апдејт. Верувам тој ќе биде и последен, па послем ќе го рутирам.

Фала ти на одговорот. :)

Член од
11 февруари 2009
Мислења
1.072
Поени од реакции
1.144
Јас па можам да се логирам (на истиов тел.) али кога се одлогирувам трае вечно.
Успеав да се најавам откога го ресетирав телефонот, исчистив кеш и ми успеа инсталирањето и логирањето во скајп. Е сега и јас го имам истиот проблем кога не ке сакам да се одјавам, решението е или ич да не се одјавуваме или кога ке заглави така едноставно да го изгасиме телефонот и пак да го пуштиме. За жал друго решение јас не можев да најдам, а и не ми се експериментира многу со телефонот затоа што не е мој ;)

G

garthok

Гостин
Успеав да се најавам откога го ресетирав телефонот, исчистив кеш и ми успеа инсталирањето и логирањето во скајп. Е сега и јас го имам истиот проблем кога не ке сакам да се одјавам, решението е или ич да не се одјавуваме или кога ке заглави така едноставно да го изгасиме телефонот и пак да го пуштиме. За жал друго решение јас не можев да најдам, а и не ми се експериментира многу со телефонот затоа што не е мој ;)
А да не знаеш зошто (по неколку инсталирани апликации) цело време вика дека нема место дури и кога ќе ги симнам директно на сд картичката преку. Иначе со скајпот треба да го оставиш лог аут да си вози едно 10 мин. па ќе се исклучи бар да со сега така ок е (за сега)

Член од
11 февруари 2009
Мислења
1.072
Поени од реакции
1.144
А да не знаеш зошто (по неколку инсталирани апликации) цело време вика дека нема место дури и кога ќе ги симнам директно на сд картичката преку. Иначе со скајпот треба да го оставиш лог аут да си вози едно 10 мин. па ќе се исклучи бар да со сега така ок е (за сега)
Па има малку внатрешна меморија од околу 150 мб која се пополнува по само 3-4 инсталирани апликации, пробај редовно да го чистиш кешот од пребарувачот оти доста меморија јаде после секое сурфање па така ке имаш колку толку слободна меморија на располагање. :)
А ова со скајпот, знам дека ке се одјави сам скајпот по некое време ама и прилично иритита чекањето :)

G

garthok

Гостин
Па има малку внатрешна меморија од околу 150 мб која се пополнува по само 3-4 инсталирани апликации, пробај редовно да го чистиш кешот од пребарувачот оти доста меморија јаде после секое сурфање па така ке имаш колку толку слободна меморија на располагање. :)
А ова со скајпот, знам дека ке се одјави сам скајпот по некое време ама и прилично иритита чекањето :)
Ок фала, него уште ова да те прашам неможам да сурфам преку 3г, наместено ми е све тоа пробав уште еднаш мануелно да го направам, да не знаеш што треба да се намести или да идам у оне да го опраат.

Член од
24 април 2010
Мислења
1.251
Поени од реакции
1.756
Може некој да ми каже како да напраам screenshot na Samsung Galaxy Chat (GT-B5330) ?

Kajgana Shop

На врв Bottom