Фан Клуб: Интер

GdS - Piano Inter: 7-8 mln per Castillo e Lichnovsky <--Клик
GDS- 7-8 MILIONA ZA CASTILLO I LICHNOWSKY

Inter je spreman da napadne dva velika mlada talenta Universida de Chile-a.To su Igor Lichnovsky i Nicolas Castillo.Interov promatrača za Južnu Ameriku, je boravio prošli tjedan u Čileu kako bi raz...govarao o dvojicu talentiranih igrača.Ponuda je bila 3.500.000 miliona sa bonusima, ali je ta ponuda bila premalena za klub iz Čilea.Kako prenosi Gazzetta dello Sport, Inter će u narednim danima poslati ponudu od 7 do 8 miliona za dvojicu igrača.
Според мене и 10 мил. да дадат нема да згрешат.

Сега најјако ќе биде ако не им дојде овој Палуињо и како замена го земат зверот Лоди.:D
Според мене не треба да се продава Кутињо. Зарем не заштеди пари Морати од продажбата на Снајди,па сега нема пари за овој Паулињо.
Ама тоа е тоа мачкање очи ни прават само,а ние ќе си седиме пред компјутер и ќе се нервираме за овие будали што полека,но сигурно го уништуваат клубот.:facepalm:

Уште појако ќе биде кога следната година ќе им текне дека немаме ни еден офанзивен играч од средина, па ќе ни донесат пак некој Морфео, што најверојатно по игра на случајностите ќе биде аргентинец.

beneamata не гледав цели утакмици, ама знам дека управата беше задоволна, сакаа да го задржат, навивачите нивни беа задоволни... така да тоа ми е како репер. Во секој случај голема разлика кога игра 90 мин и слободно и кога игра 15 инути со некоја задача.

За физички карактеристики, истото го викаме за Ето кога дојде во Италија и не му одеше на почетокот. После се здиве...

Управава ни е нешто уникатно и неверојатно...

Го гледаше Кутињо во Еспањол? Јас го гледав, и освен головите, во ниту еден дел не беше нешто посебно од она во Интер. Многу грешки во пасови, слаб физички дури и за шпанската лига, покривање нула, итн...

Кутињо е далеку од класа, сакам и јас да биде класа и да покаже дека вреди, но најдобро ќе му било да се фокусира на мал фудбал. Дај боже да грешам, али мислам дека со такви физички предиспозиции тешко да биде од него класа.

Се смеев јас кога викаа дека Снајдер ја кочи работата со новите засилувања, еве сега Кутињо им е виновен за тоа што нема трансфери. Алал да им е на оние кои уште и веруваат на оваа управа, од претседателот до хаус мајсторот.

Не,шала на страна како сакаш Коутињо да стане класа играч кога воопшто не добива шанса во Интер да одигра,да се надогради ?
Ај објасни ми те молам ?

Секој играч за да се надоградува треба да игра утакмици,а кај Коутињо не е така.
Па ќе плукате после по него сите и ќе го оправдувате Морати,my ass.

Дај бе,не бидете деца веќе,па Коутињо,Алварез и Гуарин се единствените играчи што можат да повлечат напред и да претставуваат закана за противничкиот гол.
Милито веќе е полуумрен,Касано се курчи,Паласио некако отскокнува во последно време.

Паулињо нема да смени ништо во средниот ред,ќе бидеме уште оној копачки среден ред без креативен играч налик Снајдер,а јутуб играч ко Паулињо,кој не успеал да се докаже на проба у Легија,не ни треба.

Уште појако ке биде ако се продаде Кутињо, а не се донесе Паулињо.
Според мене подобро да го сочуваме Кутињо и да се купи Биглиа од Андерлехт.

beneamata не гледав цели утакмици, ама знам дека управата беше задоволна, сакаа да го задржат, навивачите нивни беа задоволни... така да тоа ми е како репер. Во секој случај голема разлика кога игра 90 мин и слободно и кога игра 15 инути со некоја задача.

За физички карактеристики, истото го викаме за Ето кога дојде во Италија и не му одеше на почетокот. После се здиве...

Управава ни е нешто уникатно и неверојатно...
Јас гледав цели утакмици, затоа и зборам. Кај Еспањол пола тим им се позајмени играчи :D Кога играше Кутињо, беше и Вајс на позајмица, и он им беше меѓу подобрите во тимот, но реално не можеш да споредуваш игра во Еспањол и во тим како Интер.

Абе вие сте викале за Ето, не сум викал јас :D Не знам како сте можеле за Ето да зборите, па дечкото може да го качи Кутињо на грб и да ја мота пола Италија. Ето е маж, Кутињо е уште во пубертет.

Не,шала на страна како сакаш Коутињо да стане класа играч кога воопшто не добива шанса во Интер да одигра,да се надогради ?
Ај објасни ми те молам ?

Секој играч за да се надоградува треба да игра утакмици,а кај Коутињо не е така.
Па ќе плукате после по него сите и ќе го оправдувате Морати,my ass.

Дај бе,не бидете деца веќе,па Коутињо,Алварез и Гуарин се единствените играчи што можат да повлечат напред и да претставуваат закана за противничкиот гол.
Милито веќе е полуумрен,Касано се курчи,Паласио некако отскокнува во последно време.

Паулињо нема да смени ништо во средниот ред,ќе бидеме уште оној копачки среден ред без креативен играч налик Снајдер,а јутуб играч ко Паулињо,кој не успеал да се докаже на проба у Легија,не ни треба.
Кутињо за мене добил доволно шанса за да докаже дека не може да биде класа играч. Сега, можеш да ја земеш и историјата на неговите повреди, и ќе видиш колку шанси имал да игра а не играл.

Јас не викам да се шитне Кутињо за да се земе Паулињо, тоа е глупост, нас ни фалат играчи на уште 4-5 позиции, они ни носат кај што имаме веќе 10 играчи.

На тим ко Интер не му се потребни играчи од типот, абе ќе го биде, туку играчи кои моментално ги бива за овој тим и кој инстантно ќе му помогнат на клубот. Коутињо не е летоска донесен, дојде во 2010, 3 години за него важи муабетот дека ќе го биде, добиваше шанси, значи добиваше шанси за да се наметне во прв тим, дури и во периодот кога Снајдер не играше он не успеа во тоа, јебига, бидна, немам ништо против продажбата на Коутињо само ако се донесе адекватно засилување за тимов, Паулињо е енигма, ама е и желба на Страмачиони а ја секогаш сум застанувал зад желбите на тренерите ( ок, не секогаш, не сите тренери знаат како да постапат во изборот на играчи али тоа е друг муабет ), не и на управата, ко и во ерата на Мурињо. Е сега клубот е ставен во ситуација да продава за да купи, и јебига, се прави ваква жртва и за ова не им замерувам, прво, ради она што го реков на самиот почеток од постов и второ, конечно и тренерот нешто да одбере.

Ова не е никаков проблем, напротив, е сеа јебига, ако Паулињо не го бива ондак ова ќе оди на грбот на Страмачиони али пак ќе кажам, ова не претставува никаков проблем, најголем проблем кај Интер е тоа што односот управа - тренер е 90%-10% во поглед на трансфер политиката, а треба да е обратно зашто оние од горе се до тој степен кадарни да периодов во Интер профедилираа играчи ко Гаргано, Переира, Форлан, Зарате, Каржа, Џонатан и ред ред други а сите знаеме кои играчи се обидоа да ги покријат со ваквиве, поготово Ето, кој беше покриен со Форлан и Зарате. :tapp:

Тренерот е тој кој ја наметнува својата филозофија тука, а оние од горе носат играчи неадекватни нит на барањата на тренерот нит пак на името на овој клуб, и затоа нештата стагнираат односно скузи, доживуваат голема дигресија. Страмачиони не го вадеше од уста Снајдер цело лето, па дури и кога имаше забрана проба да направи некаков притисок за да го одмрзнат, кога кажа дека Снајди може да игра ко и сите остали, али све тоа беше залудно ...
Оној процентуален однос од погоре во иднина мора драстично да се промени, и нормално, Бранка да биде ишутиран од тука, или, да биде она што и увек бил, потрчко и водоносач.

А уствари,на таа позиција на која игра Паулињо,не ни требаат играчи,ама тоа е,проста управа со сенилен газда.

Ц ц ц, го шитнаа а ? Пизда ви материна , и шешир и се у курац. Сакам да стане играчиште и да не искине еден ден ,,,, сега земете го Флокари со тие пари мамицата ваша ..

Јас не викам да се шитне Кутињо за да се земе Паулињо, тоа е глупост, нас ни фалат играчи на уште 4-5 позиции, они ни носат кај што имаме веќе 10 играчи.

Колку години има Коутињо,21 ?

Што сакате да прави со неговите 21 година,чуда на терен,да го носи цел тим на грб заедно со Гуарин ?

Не зезајте.

Мене искрено жал ми е за детето што не доби вистинска шанса,е сеа во Ливерпул кога ќе покаже што знае,ќе се чеша нашата управа неспособна во рок од две години.

А уствари,на таа позиција на која игра Паулињо,не ни требаат играчи,ама тоа е,проста управа со сенилен газда.
Kako be ne ti trebaat, pa toj del od terenot e ubedlivo najslab poslednive nekolku godini, i pred 2010 isto, uber najslaba karika, Kambi, Gargano, Mudingai igraat na toj del od terenot, i te kako e potrebno osvezuvanje tamu, ne edno, nego uste eden u paket so Paulinjo da dojde, pa i dvajca, ko Naingolan na primer od Kaljari.

Isto i bekovskite pozicii ckripat, Nagatomo moze levo da igra, ama desno se mnogu slabi, Skeloto moze da se isproba ko varijanta, 24 godini e, ofanziven bek e, vo Atalanta igra ko desno krilo, mislam deka dobro bi pominal vo Inter.

Јас незнам зошто Интер купува млади таленти по 16-17 години кога на 20 после ги продава. Можеби ке земе доста пари од нив, ама негледам кој е ефектот.
:oops:
П.С. - Алварез да отидеше во Арсенал наместо во Интер до сега ке беше КЛАСА играч. И сите ке викавме каков играч испушти Интер.

Accordo con l'Inter: firma il talento Pau de la Fuente
Шнајдер замина го откупивме договорот на Бенаси, а сега замина Кутињо го земавме ПАУ.
Шпански напагач кој има 15 години.

Kako be ne ti trebaat, pa toj del od terenot e ubedlivo najslab poslednive nekolku godini, i pred 2010 isto, uber najslaba karika, Kambi, Gargano, Mudingai igraat na toj del od terenot, i te kako e potrebno osvezuvanje tamu, ne edno, nego uste eden u paket so Paulinjo da dojde, pa i dvajca, ko Naingolan na primer od Kaljari.

Isto i bekovskite pozicii ckripat, Nagatomo moze levo da igra, ama desno se mnogu slabi, Skeloto moze da se isproba ko varijanta, 24 godini e, ofanziven bek e, vo Atalanta igra ko desno krilo, mislam deka dobro bi pominal vo Inter.

Дај бе брат не ме зезај,па подобро Белханда да го земеа одма зимава и така Интер не игра во ЛШ,а играчи на таа позиција до крај на сезоната има,на лето можеа да се свртат кон Наинголан,кој јас лично повеќе го посакувам во Интер,отколку тој Паулињо.
Или Наинголан или Стротман,подобри се од Паулињо во секој случај.
Друго,исто така можеа на лето да се свртат и кон дефанзивците,поточно централен дефанзивец,пошо ако Скелото се земе зимава,аутоматски сме обезбедени таму.
Скелото е ок играч,за Џонатан е Мајкон во секој поглед.
На местото на Роки можеа да го вратат Лонго под позајмница,кој пак одлично се покажува во Шпанија.
Не им го разбирам филмот на управата,ако го имаат,ама изгледа не е до филмот работава,туку до лековите.

Стротман не сонувајте дека ќе дојде кај нас, он е офанзивен фудбалер, него му одговара екипа која константно напаѓа а Интер не е таква екипа, Интер против Каљари и Зденек Земан чува 1-1. Стротман ќе иде у Англија најверојатно, во Јунајтед, измислен е за таму, има да корне со Ван Перси.
Сеа нашиве ќе го шитнат Кутињо а ПСЖ ќе ни го земе Паулињо сака кладба некој? :pos: Ќе си останеме со празни раце ко и увек.

Интер и давање шанса се два различни поими. Најмногу доби шанса од младите Сантон, а и тој долги периоди остануваше на клупа. Алварез играше супер пред повредата кога доби шанса да врзе 7-8 утакмици. Шанса е да го остават Кутињо една полусезона да биде стартер. На Интер му беа потребни готови играчи тогаш кога беше екипа, а сега кога игра очигледно без никакви амбиции, не знам која е поентата да играме со Роки и Џонатан наместо со Лонго и Фараони. Исти ташак ќе биде, барем децата ќе добијат 20-на утакмици и ќе знаеме дали можат или не можат.

Јас ваквото ебавање еднаш-стартер-5-пати-на-клупа не го викам шанса. Тука се разликуваме во размислувањата.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom