Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Чекај, зборуваш за светското првенство во Египет 1999та? Па таму воопшто не игравме со Данска. Во квалификациите игравме против Италија, Белгија и Португалија, а на првенството бевме во група со Германија, Египет, Куба, Бразил и Саудиска Арабија. Група која не ја поминавме.
Да,да тоа се клиповите.....има и уште такви кај што Лино на тајм аут единствено што кажува е недајмо им лопту,за Ивана,па нек се јебу....
Ако на Шундо му се потсмеваат луѓе ради тајм аутовите,што би рекле за Лино.....
Лино е врвен ракометен теоретичар.....го има ракометот во малиот прст.Со него човек да се заглави некаде во лифт само за ракомет ќе збори,па макар 3 дена останале заглавени.....
Али Лино е егоманијак невиден и нема баш осет за водење утакмица.Никогаш не бил играч,не знае како е на терен.........
Него во Металург многу го вади тоа што Минчо и јавноста тука многу го ценат и го држат како капка вода во дланка.Да не збориме за фактот што е најплатен човек во клубот.
Иначе за информација Лино исто има шлепано играчи што не треба.Дали некој од вас чул за Матаија, Чарапина и слични бисери и анонимуси што имаат пројдено низ хрватската репрезентација како 15-16 играчи ? Тие имаат играно и на СП во Хрватска во 09.....еј на домашен терен кај што треба со секој играч да се нападне тоа злато бисери како овие двајца и Јосо Валчиќ му играа во екипа.Не беа на поширок список или на трибини, беа дел од 16те избрани....
На секое првенство имаше 1-2ца такви врскаџии,само што не влагаа многу во игра и не се приметуваа толку многу.Ама се приметува тоа кога Балиќ,Лац и Метличиќ ти се исцрпени против Франција во финале во 50 минута и кога немаш кого да ставиш во игра...
Не сакам да испадне дека плукам по човекот,но не е он месијата што ни треба и ќе не спаси.Не сакам да испадне после да се плука по човекот,ако не успее да направи нешто што сите очекуваат.
Јест да му е надимак mago di Umago (магионичарот од Умаг),али не е навистина магионичар....
Нормално дека нема бе, друже! Ама некои лаици си мислат дека Лино е гаранција за успех, што е далеку од точно. Металург и репрезентацијата се тотално различна приказна.
Тука читам некои работи дека ете, ние што сме сакале да дојдеме Лино на чело на селекторската функција го сакаме тоа зошто мислиме дека преку ноќ ќе станеме светски прваци.Прво, никој не ни помислил на такво нешто зошто реално гледано во моментов Македонија нема капацитет за такво нешто сега, а нема ни да има ниту во наредниве дваесет години.Но, јас лично пример сакам да дојде Лино на таа позиција зошто сметам дека ракометот во државава ќе го однесе неколку години понапред и ако ништо друго, ќе ја создаде основата за да се игра и кај нас модерен ракомет, зошто кај нас нели, се игра најстар тип на ракомет и ден денес (тоа и вие го велите).Значи нам ни е потребна основа која ја немаме, а Лино може да ја создаде таа основа и според оваа основа да продолжи да се развива ракометот и да фати чекор со ракометот во другите земји.Никој не очекува од Лино нас да не направи светски шампиони, да бидеме реални тука претстои години и години работа.
И друго, јас незнам зошто вие толку ги критикувате овие луѓе кои не гледаат толку ракомет кај нас.Прво, немате ни право зошто пред сè таа РФМ се спонзорира и од нивните пари и можат колку што сакаат да коментираат против РФМ и било кој, значи таа РФМ функционира благодарение на моите пари, на Петко парите, на Станко парите и така натаму.
А не сте ли се запрашале понекогаш и зошто овие луѓе не следат воопшто спорт кај нас?Можеби им е смачено и се разочарани поради тоа што знаат веќе каква е ситуацијата во спортот кај нас.Типичен пример беше женската одбојкарска лига, имам сестра која играше и за репрезентација и за неколку клубови, и има безброј медали и трофеи и е прогласена за најдобар младински играч во Бар, во Црна Гора и одприлика знам каква е ситуацијата во спортот кај нас; некои спортови згаснуваат а некои пак се држат на стаклени нозе и се пред згаснување.
Вашите расправии сведочат за тоа каква е ситуацијата во македонскиот спорт, а таква беше работата и во одбојката, во женската одбојкарска лига.Истото ова што го читам, го имаше и кај сестра ми.
Ривалства, Михајло ова, Минчо ова, незнам Начевски трето па си земате дозвола да да си правите ривалства дури и кога е во прашање создавање на репрезентативен тим на Македонија што е навистина една голема срамота, па затоа бе од нас ништо нема да биде зошто поделеноста кај нас секаде е присутна нажалост и некој незнае за граници, треба да знаеш каде можеш да бидеш поделен а каде неможеш да бидеш поделен.Сите Вие кои ги браните вашите божества сте всушност само полтрони со испрани мозоци и ништо друго.Ривалства сакате, одете на Бит-пазар правете ривалства, само таму ви фуфа, исто како што им фуфа на Алфите....Со нив да правите ривалства зошто како тргнале работиве ќе немаме за десет години ниту држава.Тоа е вистинското место за правење ривалства.
Па Вие неможете да се обедините за една единствена работа и да ги тргнете настрана некои работи, и како очекувате Вие со ваква атмосфера да имаме „асална“ ракометна репрезентација?
Ужас невиден, ова што го читам е одраз на апсолутната мизерија која владее во македонскиот спорт општо гледано кај нас.И после оди следи македонски спорт..........
Партиска поделеност и ништо друго кај нас.
Nikoj ne e vo zabluda deka so Cervar ke staneme sampioni na slednoto EP.No deka ovaa reprezentacija moze poveke,nema dilema.Vikas se lazat laicite a?Totalno bil razlicen metalurg od repkata a?Toa e bas laicko mislenje.Da te potsetam.Ovaa sezona metalurg ima izvonredni rezultati so ovoj prv sostav:
Napad:Manaskov,Mojso,Mirkul,Rakcevik,Vugrinec I Goce.
Odbrana:Manaskov,Mirkul,Jonovski,Vele,Vugrinec I Goce.
Da vidime koja e razlikata so repkata:
Go nema Rakcevik,no zatoa go ima zverot Stole.Go nema Vugrinec no zatoa tuka e Kirca.
Ustvari u pravo si.Ima razlika.Repkata ni e pokvalitetna,samo I fali dobar trener.
Nikoj ne e vo zabluda deka so Cervar ke staneme sampioni na slednoto EP.No deka ovaa reprezentacija moze poveke,nema dilema.Vikas se lazat laicite a?Totalno bil razlicen metalurg od repkata a?Toa e bas laicko mislenje.Da te potsetam.Ovaa sezona metalurg ima izvonredni rezultati so ovoj prv sostav:
Go nema Rakcevik,no zatoa go ima zverot Stole.Go nema Vugrinec no zatoa tuka e Kirca.
Ustvari u pravo si.Ima razlika.Repkata ni e pokvalitetna,samo I fali dobar trener.
Ако се согласуваш со тој пост значи поим си немаш од ракомет. До толку е смешен, што цртежите на екстрим изгледаат сериозно и уметничко дело.Не знам на кого му објаснуваш кога се знае дека поделбите и боите се побитни значи на пристрасни не се обидувај со сила да им објаснуваш. На се во ова што е веќе зовриено се и раководниве лица кои сега поради морални причини ќе седеле до мај, па после ќе си заминеле доволно за да упропастиме уште еден циклус во Данска на ЕП а со тоа и за наредно светско и евентуално ЛОИ во Рио 2016.
Ако се согласуваш со тој пост значи поим си немаш од ракомет. До толку е смешен, што цртежите на екстрим изгледаат сериозно и уметничко дело.
А ти ли ќе кажуваш за пристрасност кога си проѕирен како селски буквар?! Фали уште да кажеш дека без Металург и Лино, нема да има ракомет во Македонија (се друго што било претходно не се важи), за и деца од 3 години да сфатат.Не знам на кого му објаснуваш кога се знае дека поделбите и боите се побитни значи на пристрасни не се обидувај со сила да им објаснуваш. На се во ова што е веќе зовриено се и раководниве лица кои сега поради морални причини ќе седеле до мај, па после ќе си заминеле доволно за да упропастиме уште еден циклус во Данска на ЕП а со тоа и за наредно светско и евентуално ЛОИ во Рио 2016.
Не бе, дечко. Дај кажете ни дека ракометот во Македонија го измислија Левче и Чокре, па може да затвориме врата.Pa naravno,rakometot ne bi bil bez vasiot Mihajlo neli?
Тоа 5то место на ЕП не е по заслуга на Шундовски...И не заборавај дека играа тогаш на домашен терен и дека Србите ни ја пуштија утакмицата...Така што тоа 5то место не е некој успех, а и не е баш реално...И не е еден неуспех ко што викаш ти: неуспешни квалификации за ОИ, утакмицата со Португалија и сега ова СП...
А против кои екипи ги има тие извонредни резултати???Nikoj ne e vo zabluda deka so Cervar ke staneme sampioni na slednoto EP.No deka ovaa reprezentacija moze poveke,nema dilema.Vikas se lazat laicite a?Totalno bil razlicen metalurg od repkata a?Toa e bas laicko mislenje.Da te potsetam.Ovaa sezona metalurg ima izvonredni rezultati so ovoj prv sostav:
А ти ли ќе кажуваш за пристрасност кога си проѕирен како селски буквар?! Фали уште да кажеш дека без Металург и Лино, нема да има ракомет во Македонија (се друго што било претходно не се важи), за и деца од 3 години да сфатат.
--- надополнето: 26 јануари 2013 во 17:26 ---
Не бе, дечко. Дај кажете ни дека ракометот во Македонија го измислија Левче и Чокре, па може да затвориме врата.
1.Разбуди се.
2.Ако не е реално зошто викаш дека не е успех за една слаба и мизерна репрезентација , нели е контрадикторно?(и потсети се на глупите порази од ГЕЈманија и Данска).