ANIME (Генерална дискусија)

2

~2A

Гостин
ob1
@J +

Сакавте мала рецензија околу Deadman wonderland???
Серијава е препорачана за +17 години т.е. да излажат некој копук или некоја овчарка ко мене и ко некоја :P за да го изгледаат анимево.
Најпрвин има доста нелогичности во серијата,не довршени карактери и своите цели во текот на 2-3 минути ја менуваат својата (животна) цел,па и приказната е кршлива и тоа ептен!
Го местат едно дете дека ги убило сите ученици,а во моментот кога тој/таа ги уби сите, му даде една моќ.Потоа го затворија во приватен затвор (ха ха ха), а додека го приведуваат назначен му е адвокат демек тој што го мести за во затворот.Во затворот нема женски,само мажи но сепак постепено се појавуваат најмалку 3-4 беа од кој едната беше во главните улоги.
Друга глупост е тоа што во затворот ги тераат да се тепаат меѓусебе тие во G одделот за да преживуваат за шеќерчиња т.е. секое шеќерче му дава по 3 дена +.
Затворот е фактички како гладијаторска арена за да ужива народот додека гледа како умираат луѓе WTF?!
Целта на ропаков што го наместија во затвор да го пронајди The Red Man,како тоа во текот на серијата се насочи кон негово ослободување,знаејќи дека тој што треба да го најди е во затворот? Креаторов на серијава бил доста неодлучен!
Ич не ми се допадна серијава, ама заинает ја догледав за да ја исхејтам малце!Иначе не е ни завршена!

• Ми се допаѓа
Reactions: J +
Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Стигнат сум до 60 и некоја епизода од ОР и задоволен сум. Искрено очекував крш како Наруто и Блич, ама ова е многу поинакво. Можеби затоа што е лежерна авантура која не оди во водите на драматична сериозност. Баш како Фери тејл.

Мангата не ја читам.
Нема многу филери продолжи да си гледаш анимето :)
One Piece е дефинитивно на сосем друго ниво од Наруто и Блич, не сум гледал многу анимиња(4-5) али мислам дека колку и да гледам OP ќе ми биде најдобро. Баш е релаксирано да го гледаш има доста смеење, авантури итн... а и тепачките се јаки.
Моментално каде што си ти следува еден тро поголем арк...да не ти спојлерисувам но да знаеш ништо нема да изгубиш ако го изгледаш. Негде до кај 150 и некоја епизода нема да се појават многу нови ликови. Иначе да си знаеш дека ликовите тука не умираат лесно и да не се изненадиш кога ќе видиш некој што веќе го победиле :D
Мангата/анимето е тек на пола пат сигурно има уште една декада до крајот. Ода е гениј, скоро и да нема грешки во мангата заразлика од Кишимото што доста работи му се нелогични...првите 200-300 епизоди се главно фокусирани на екипата и нивните авантури, но потоа кога ќе дознаеш за останатиот дел од светот како функционира итн ќе видиш дека имаат гооолем пат додека стигнат до врвот :) Може изгледа малце детинесто мангата но тоа е само за да биде по интересна, али мене ми се допаѓа таквиот стил.
А, ќе заборавев...и фрчат цицкишта на сите страни :sneaky: :icon_mrgr:

• Ми се допаѓа

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Нема многу филери продолжи да си гледаш анимето :)
One Piece е дефинитивно на сосем друго ниво од Наруто и Блич, не сум гледал многу анимиња(4-5) али мислам дека колку и да гледам OP ќе ми биде најдобро. Баш е релаксирано да го гледаш има доста смеење, авантури итн... а и тепачките се јаки.
Моментално каде што си ти следува еден тро поголем арк...да не ти спојлерисувам но да знаеш ништо нема да изгубиш ако го изгледаш. Негде до кај 150 и некоја епизода нема да се појават многу нови ликови. Иначе да си знаеш дека ликовите тука не умираат лесно и да не се изненадиш кога ќе видиш некој што веќе го победиле :D
Мангата/анимето е тек на пола пат сигурно има уште една декада до крајот. Ода е гениј, скоро и да нема грешки во мангата заразлика од Кишимото што доста работи му се нелогични...првите 200-300 епизоди се главно фокусирани на екипата и нивните авантури, но потоа кога ќе дознаеш за останатиот дел од светот како функционира итн ќе видиш дека имаат гооолем пат додека стигнат до врвот :) Може изгледа малце детинесто мангата но тоа е само за да биде по интересна, али мене ми се допаѓа таквиот стил.
А, ќе заборавев...и фрчат цицкишта на сите страни :sneaky: :icon_mrgr:
Mislam deka cuv na 600 chapter e pola prikazna, sega ima skoro 700. Pa dobro, bar se znae deka ke zavrsi za 10 godini manje vise, ako niso drugo Oda ke bidi ziv i zdrav da zavrsi so OP, za razlika od Miura.

Znaes kako vikaat za fanservis-vo dobro anime toa e jagotka na slagot, vo loso anime toa e spasuvacki karakter.

A i ne e loso da zemes da gledas poveke anime i da gledas nesto sto ne e shonen.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Mislam deka cuv na 600 chapter e pola prikazna, sega ima skoro 700. Pa dobro, bar se znae deka ke zavrsi za 10 godini manje vise, ako niso drugo Oda ke bidi ziv i zdrav da zavrsi so OP, za razlika od Miura.

Znaes kako vikaat za fanservis-vo dobro anime toa e jagotka na slagot, vo loso anime toa e spasuvacki karakter.

A i ne e loso da zemes da gledas poveke anime i da gledas nesto sto ne e shonen.
Да, моментално е 696 чаптер ја следам и мангата. Овде дефинитивно е јаготка на шлагот, ептен ко фанбој звучам али така е :icon_mrgr:

Па да, тоа и ми е во план. Во што поскоро време ќе се префрлам на сеинен. Од сеинен имам гледано само Хелсинг. Исто и Death Note но мислам дека таа спаѓа во шонен иако е доста поразлична :unsure:

Член од
28 ноември 2009
Мислења
4.871
Поени од реакции
7.107
Почнав да читкам Hunter x Hunter ,супер манга сега за сега ,речиси сум на половина ,150ch ама гледам дека авторот ја паузирал најверојатно има причина за тоа ама ме мрзи да гуглам некој ако случајно знае нека ме просветле :D

Инаку би ја препорачал мангата Psyren ова ремек дело од Шонен изданијата е must-read
Нажалост крајот е лош бидејќи принудно е прекината серијата :(
Можеби ако сеуште да траеше ќе имаше анимиран серијал до сега ама ... :place:

O

ob1

Гостин
ob1
J +

Сакавте мала рецензија околу Deadman wonderland???
Серијава е препорачана за +17 години т.е. да излажат некој копук или некоја овчарка ко мене и ко некоја :P за да го изгледаат анимево.
Најпрвин има доста нелогичности во серијата,не довршени карактери и своите цели во текот на 2-3 минути ја менуваат својата (животна) цел,па и приказната е кршлива и тоа ептен!
Го местат едно дете дека ги убило сите ученици,а во моментот кога тој/таа ги уби сите, му даде една моќ.Потоа го затворија во приватен затвор (ха ха ха), а додека го приведуваат назначен му е адвокат демек тој што го мести за во затворот.Во затворот нема женски,само мажи но сепак постепено се појавуваат најмалку 3-4 беа од кој едната беше во главните улоги.
Друга глупост е тоа што во затворот ги тераат да се тепаат меѓусебе тие во G одделот за да преживуваат за шеќерчиња т.е. секое шеќерче му дава по 3 дена +.
Затворот е фактички како гладијаторска арена за да ужива народот додека гледа како умираат луѓе WTF?!
Целта на ропаков што го наместија во затвор да го пронајди The Red Man,како тоа во текот на серијата се насочи кон негово ослободување,знаејќи дека тој што треба да го најди е во затворот? Креаторов на серијава бил доста неодлучен!
Ич не ми се допадна серијава, ама заинает ја догледав за да ја исхејтам малце!Иначе не е ни завршена!
Де бе зашто волку негативно мислење? Изгледа дека ја мангата ја читав па се некако ми пројде брзо и немав до толку време да оформам големо мислење за серијава. Како и да е мене ме интересираше дали е завршено анимето, бидејќи мангата не е завршена и мислам дека ја паузираа.

Почнав да читкам Hunter x Hunter ,супер манга сега за сега ,речиси сум на половина ,150ch ама гледам дека авторот ја паузирал најверојатно има причина за тоа ама ме мрзи да гуглам некој ако случајно знае нека ме просветле :D

Инаку би ја препорачал мангата Psyren ова ремек дело од Шонен изданијата е must-read
Нажалост крајот е лош бидејќи принудно е прекината серијата :(
Можеби ако сеуште да траеше ќе имаше анимиран серијал до сега ама ... :place:
Ако ти се свиѓаше Psyren, читај ја Gantz. Gantz е многу подобра и Psyren многу елементи има крадено баш од оваа манга. Затоа и лош фидбек имаше Psyren, зашто на публиката и беше веќе видено ова.

2

~2A

Гостин
Де бе зашто волку негативно мислење? Изгледа дека ја мангата ја читав па се некако ми пројде брзо и немав до толку време да оформам големо мислење за серијава. Како и да е мене ме интересираше дали е завршено анимето, бидејќи мангата не е завршена и мислам дека ја паузираа.
Можеби очекувањата ми беа преголеми затоа што пишуваше +17 год...
Иначе не е завршена.

Член од
28 ноември 2009
Мислења
4.871
Поени од реакции
7.107
Ако ти се свиѓаше Psyren, читај ја Gantz. Gantz е многу подобра и Psyren многу елементи има крадено баш од оваа манга. Затоа и лош фидбек имаше Psyren, зашто на публиката и беше веќе видено ова.
Исчитана ми е и Гантц ама ја прекинав оти ја засраа
Инаку зашо мислам дека ја ти ја препорачав Psyren на бадијала ? :D
Кога ја читкав Psyren дефинитивно уживав повеќе отколку Гантц без разлика на тоа што има толку слични карактеристики
Е сега зар на Јапонскиот народ не му беа видени приказни од типот на Наруто , Блич ,Оне пиц ,Fairy Tail , HxH ?
Сите имаат една голема поврзаност = Драгон Бол ...
Незнам Psyren да траеше уште мислам дека ќе беше на нивото на овие Топ 3 шонен изданија имаше огромен потенцијал за уште една шонен уживанција ама глуп Јапонски народ можат да читат некој глупи жанрови а ова не абе ајде нека си ебат ...
бтв Белзебуб е направена од асистент на мангаката на Psyren
Чекам нешто ново од Тошиаки ама изгледа после прекинат проект многу тешко да имаш шанса да почнеш нешто ново ... :(((

O

ob1

Гостин
Исчитана ми е и Гантц ама ја прекинав оти ја засраа
Инаку зашо мислам дека ја ти ја препорачав Psyren на бадијала ? :D
Кога ја читкав Psyren дефинитивно уживав повеќе отколку Гантц без разлика на тоа што има толку слични карактеристики
Е сега зар на Јапонскиот народ не му беа видени приказни од типот на Наруто , Блич ,Оне пиц ,Fairy Tail , HxH ?
Сите имаат една голема поврзаност = Драгон Бол ...
Незнам Psyren да траеше уште мислам дека ќе беше на нивото на овие Топ 3 шонен изданија имаше огромен потенцијал за уште една шонен уживанција ама глуп Јапонски народ можат да читат некој глупи жанрови а ова не абе ајде нека си ебат ...
бтв Белзебуб е направена од асистент на мангаката на Psyren
Чекам нешто ново од Тошиаки ама изгледа после прекинат проект многу тешко да имаш шанса да почнеш нешто ново ... :(((
Можно е да си ми ја препорачал ти. :D
Е да Gantz и ја ја баталив, ја усраа коа ги доведоа тие џиновите. Стварно незнам што беше поентата со тоа. Подобро ќе беше да завршеше мангата кога ќе ги собереш сите поени, само малце потешко да се собираат поените.
За овие Naruto, Bleach, One Piece, да може имаат нешто исто, но сепак приказната им е различна. Кај Psyren и Gantz дури и приказната, еве, може не е иста, ама е ептен слична. Исти сегменти има.
Да невикам дека ако ја продолжеа Psyren немаше да биде многу добро, али од кај знаеш, може ако ја продолжеа ќе се полакомеа за пари како и сите други и на крај и Psyren ќе ја упропастеа. :)

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
Незнам што толку го величите Psyren, ок манга беше и приказната на добро место заврши. Незнам дали забележивте додека читавте некаде во credits мислам дека пишуваше, дека првиот volume на Psyren дебитирал на 20 место во топ 20 на Shounen Jump. Тоа и не е некој успех за Shounen Jump манга.​
Најголма "маана" на Psyren е тоа што авторот сакал неговата манга да биде во Shounen Jump, a жанрот се поклопува со One Piece, Naruto и Bleach, топ 3 шонен манги на Shounen Jump, a да не спомнувам дека и Katekyo Hitman Reborn! беше во Shounen Jump во тоа време. Едноставно жанрот и стилот на приказната се поклопуваат со 4 веќе успешни серии, а конкуренцијата во Shounen Jump е голема практично секој месец може да заврши серија во овој магазин.​

Секој број доаѓа со карта на која треба да ги рангираш твоите топ 3 манги за тој број, а после едиторијалот на Shounen Jump ги рангира сите моментални серии што се печатат според бројот на гласови, да бидеш сигурен дека нема да ти ја прекинат мангата мора да се држиш до 10-12 место, ако паднеш подоле или пак над 15 место, ако ти била успешна мангата ти даваат фора неколку броја, да ја подобриш приказната ако и после тие неколку броја не ти се подобри рангот, ти даваат обично 4 броја да ја завршиш приказната.​
Psyren да беше во некој друг магазин, можеби ќе траеше подолго, но гледано како што успеа 3 години во Shounen Jump, серијава се смета за успешна.​

2

~2A

Гостин
Следна серија што ќе и посветам внимание е Ergo Proxy, арно ама овој викенд сум толку зафатен, што ќе почнам дури наредната недела. :)

O

ob1

Гостин
Следна серија што ќе и посветам внимание е Ergo Proxy, арно ама овој викенд сум толку зафатен, што ќе почнам дури наредната недела. :)
Многу јака серија е оваа брат. Сконцентрирано гледај ја, зашто е тешка и бара внимание. Може да ти се чини спора и досадна, но не ја откажувај. Изгледај ја до крај, феноменално аниме е ова. Ретко налетувам на нешто вакво.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Секој кој сака да прочита одличен неисклишеизиран шонен нека и даде шанса на Shingeki no kyojin.

Член од
28 ноември 2009
Мислења
4.871
Поени од реакции
7.107
Секој кој сака да прочита одличен неисклишеизиран шонен нека и даде шанса на Shingeki no kyojin.
Трејлерот ветува многу само студио што ќе го продуцира серијалот ми е сумничаво ,мангата е супер ја имам читано едно 30/35 чаптера ,доста уникатна приказна има ...

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Трејлерот ветува многу само студио што ќе го продуцира серијалот ми е сумничаво ,мангата е супер ја имам читано едно 30/35 чаптера ,доста уникатна приказна има ...
IG stoi zad ova? Ako e taka togas ne e problem. Tie ne znaat da razocaraat. A i animacijata e dobro pogodena. E sega ona sto me zagrizuva e kolkava ke bide cenzurata i dali ke bide ova uste edna propadnata manga adaptacija vo smisla da ni dadat krs kraj oti mangata e ongoing.

PS: Cekam da vidam kakov ke bide igraniot film.

• Ми се допаѓа

Kajgana Shop

На врв Bottom