ANIME (Генерална дискусија)

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Полека но сигурно терам накај 50 епка од One piece.
--- надополнето: 21 јануари 2013 во 15:16 ---
Абе луѓе оваа Code Geass начекувам доста позитивни критики?
Шо аниме е, колку епизоди/сезони се?
Има одлична приказна иако е непотребно зачинета со фансервис, комични моменти, џиновски роботи и типичното "јунакот е неодлучен за женската иако она му праќа очигледни сигнали дека сака да го јавне".

2

~2A

Гостин
Полека но сигурно терам накај 50 епка од One piece.
--- надополнето: 21 јануари 2013 во 15:16 ---

Има одлична приказна иако е непотребно зачинета со фансервис, комични моменти, џиновски роботи и типичното "јунакот е неодлучен за женската иако она му праќа очигледни сигнали дека сака да го јавне".

1) One piece од долгометражните што сум ги изглеал досега најдобро ми се виде. :)
П.с. дуото Усоп-Луфи.. :icon_lol:

Поради тие џиновски роботи "ме кочи" да почнам да го глеам анимево,а сите викаат има одлична приказна.. :)))
Се чувствувам како да почнувам да гледам Трансформери или некоја картун серија со роботи. :X3:

Иначе 17та епизода сум од Берсерк,навистина добро и интересно аниме.
Griffith :cuc: и Guts :cuc:

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Штом завршам со Berserk (не читам манга,затоа што е ненормално долга, а јас кутриот не можам да ја дозавршам Claymore така да..)

Следни на листава ми се:
1)Vampire Hunter D
2)Deadman wonderland
3)Gungrave (ова сосема случајно ја најдов на листава во TopAnime..)
Стрипот јест е долг, ама па издржа да го погледаш One piece, кој е исто така мамутска серија.

За вампирот мислам дека веќе ти реков, одлично аниме е, после него ако сакаш гледај го Highlander: The search for vengeance. Од истите креатори на Vampire hunter D е.

Gungrave не ми е гледан ама го споредуваат во многу наврати со Berserk, поради односот Гац-Грифит. Gungrave нема своја манга.

• Ми се допаѓа
Reactions: ~A~
2

~2A

Гостин
Стрипот јест е долг, ама па издржа да го погледаш One piece, кој е исто така мамутска серија.

За вампирот мислам дека веќе ти реков, одлично аниме е, после него ако сакаш гледај го Highlander: The search for vengeance. Од истите креатори на Vampire hunter D е.

Gungrave не ми е гледан ама го споредуваат во многу наврати со Berserk, поради односот Гац-Грифит. Gungrave нема своја манга.

Ах ти си очекувал нешто ептен мнооогу од One piece! :P

Овие две ми се следни за гледање Vampire hunter D и Gungrave, па Deadman wonderland...

Иначе во врска со стрипови, не сакам да ги читам, се чувствувам ептен неубо :)) ко сосила да читам,едвај чекам да го дочитам чаптерот и сл..

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Ах ти си очекувал нешто ептен мнооогу од One piece! :P

Овие две ми се следни за гледање Vampire hunter D и Gungrave, па Deadman wonderland...

Иначе во врска со стрипови, не сакам да ги читам, се чувствувам ептен неубо :)) ко сосила да читам,едвај чекам да го дочитам чаптерот и сл..
Можеби сум единствен кој повеќе мерак гледа во манга него во аниме.

ficdogg

221b
Член од
29 септември 2008
Мислења
1.105
Поени од реакции
699
Можеби сум единствен кој повеќе мерак гледа во манга него во аниме.
Не си сам, во последно време повеќе манга читам одколку што гледам аниме. Дури на МАЛ вкупно денови имам повеќе кај манга отколку кај аниме.
Едноставно померак ми прави некако, нема филери и неморам да гледам 25 епизоди за да видам што ќе се случи, со 2-3 саата читање ќе прочиташ повеќе дејство одколку во цела сезона аниме..

Член од
24 септември 2011
Мислења
27
Поени од реакции
15
Moi omileni serii:
1. Death Note
2.Code Geass
3.FullMetal Alchemist Brotherhood
4.Monster
5.Bleach
I sekako South Park

Член од
24 септември 2011
Мислења
27
Поени од реакции
15
South Park не е аниме серија, туку е креирана од американците... не ми текнува точно од кој беше.
Знам дека овој дел од форумот е посветен на аниме , сепак не можев да го изоставам саут парк бидејќи го обожавам , Btw Trey Parker and Matt Stone се креатори.

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Знам дека овој дел од форумот е посветен на аниме , сепак не можев да го изоставам саут парк бидејќи го обожавам , Btw Trey Parker and Matt Stone се креатори.
Има посебна тема за Саут парк.

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Max Legend Знам дека го хејташ наруто, но сакам да слушнам твое мислење за One Piece ? :D Ја имаш читано мангата претпоставувам..?

Max Legend

The black swordsman
Член од
27 септември 2010
Мислења
4.339
Поени од реакции
6.479
Max Legend Знам дека го хејташ наруто, но сакам да слушнам твое мислење за One Piece ? :D Ја имаш читано мангата претпоставувам..?
Стигнат сум до 60 и некоја епизода од ОР и задоволен сум. Искрено очекував крш како Наруто и Блич, ама ова е многу поинакво. Можеби затоа што е лежерна авантура која не оди во водите на драматична сериозност. Баш како Фери тејл.

Мангата не ја читам.

Kajgana Shop

На врв Bottom