Исламот ќе стане доминантна религија за 50-тина години?

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.863
Поени од реакции
4.815
Da bee.... pa i policaecot imal privezok so krst na nego.
Doma imal ikoni po zidovite,imal i biblija sigurno.
Nisto pomalku od dokazite za verska povrzanost so ovie.
--- надополнето: 24 јануари 2013 во 22:51 ---

Go imas.
Odgovor ne dobiv od tebe...a pobara previd.....da zborime za ubistvoto na policaecot e bezpolezno zosto ne e napraveno od verski pricini....i nee taa tema na muabet.....misalm deka poleka sam svakas nekoi raboti.....

Член од
14 август 2006
Мислења
45.529
Поени од реакции
85.058
Dali igravte vie so Ship-tarite koga vikavte "umrite ship-tari" ?
Veruval ti sega ili ne,na stadion bev i so natprevarot makedonija hrvatska i makedonija srbija i normalno navivav za makedonija,ama tolku grdo zvuci. Kakva vrska imaa ship-tarite tuka,osven sto redea golovi za makedonskata reprezentacija ?
Srbite vadat grcko zname da provociraat vie viekate "umrite ship-tari" Kakva e taa omraza ? Barem neka bide vo vistinsko vreme i na vistinsko mesto.
.
За ова потполно се сложувам.

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
После ваков перверзен муабет од твоја страна, криво ми е што МАкедонците не излегоа да бараат ослободување на полицаецот и прогласување негово з а херој.
--- надополнето: 24 јануари 2013 во 22:46 ---
имаш право брат
коа ке подразмилси човек и ке види племево како штити се што е нивно ( без разлика дале не се виновни или се ви новни а во најголем случај се)
и мене ми е криво што не го браневме
ама не сме идиоти и бездушници и исус не уцел на добрина и правда па за тоа и не го прогласивеме за херој
--- надополнето: 24 јануари 2013 во 22:58 ---
Odgovor ne dobiv od tebe...a pobara previd.....da zborime za ubistvoto na policaecot e bezpolezno zosto ne e napraveno od verski pricini....i nee taa tema na muabet.....misalm deka poleka sam svakas nekoi raboti.....
каков одговор па и ти незнаеш што писуваш
одговор ке добиеш ама не конкретен за тоа туку тамо некоја филозофија што пролиф човек да може да фати
--- надополнето: 24 јануари 2013 во 23:01 ---
и така си живееја до крајот на животот
--- надополнето: 24 јануари 2013 во 23:02 ---
дечки ве напуштам ке се вратам покасно одам да :гомце:

SuBZerO

Бигус Дикус
Член од
26 јануари 2007
Мислења
3.863
Поени од реакции
4.815
--- надополнето: 24 јануари 2013 во 22:58 ---

каков одговор па и ти незнаеш што писуваш
одговор ке добиеш ама не конкретен за тоа туку тамо некоја филозофија што пролиф човек да може да фати
Vidi i samiot on znae kakva mu e religijata.... nemora nie da mu objanuvame...neka pusti TV....nego me nervira zs site razmisluvaat kolektivno....se sto e Musilm treba da se brani....glupo e 21 vek ....civilizacijata otide u PM
tie seuste opravduvaat poligamija incest i pedofilija....ma nemoj da me jebesh bre....

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
соул еве да те прашам нешто ама те молам искрено да ми одговориш бар еднаш биди искрен
значи ти работиш градежништво и си се оженил имаш девојче кое е мало
и имаш кретени комшии што цело време те замараат за паркингот и пошто тие се партиски многу јаки им се може и те замарат еден ден без ни мала провокација и поцнува тепачка а едниот тргнува накај колата и преставува опасност за твоето девојче
ти што би направил?
еве јас да ти кажам ОТОК СТЕ ПЛЕМЕ ЕДНО СО ТОА ШТО СЕ СЛУШИ ВО ГОСТИВАР мене МЕНЕ некој да ми го сторешто тоа што му го сторија на полицаецот и јас истото ке го направев ако не и бетер
и немој ти мене овде да ми мешаш одбрана на дете со убиство на деца без причина ете за тоа се пеат тие песни за клетите албанци
и темава е за религија а ти ми мешаш нација
ете за тоа не ве сакаме
уствари не само што не ве сакаме па добар дел и ве мрзиме
а ти во наредниве постови што ке ги пишуваш можеш и 100 год да се правдаш ама нема да ми се смени мислењето и не само мене
и пак ке ти кажам едно е самоодбрана - не е со умисла
а друго е убиство со умисла со цел сеење на страв кај каурското население
ете гледаш како размислуваш
од една страна ги делеиш албанците како нација (нации општо) а од друга пак религиски ги врзуваш
уште еднаш докажа дека сте врзани и за тоа се брукате во пакет
АЈТ
Gledaj,ubiec kako poddrzuvas i ti. Ubil 2 mladi deca....
Ako ti recam sega jas "Bi go ubil da sum na negovo mesto" ova moe ubistvo za prv pat ke bese opravdano od strana na hristijani !

Sto se odnesuva do pravda i pravdanje,pravdata nekogas spie,ama ne umira nikogas,ova i za mene vazi i za tebe. Pravdata ke izleze na videlina,nema dolgo da trae,,,, koj bese kriv toa ke go doznaeme zavisno od nasite maki ili uzivanja.
Ako propadnam,jas sum bil kriv,bidejki nepravdata vo propast nosi.
Ako propadnes,pravdata,da znaes,vo propast te donela.
Ova ne mora da se odnesuva poedinecno i malski i opstinski i drzavno i sekako....

Koj e svedok za slucajot so zakanite ? Soprugata li ?
Ja lajkna ednas,se sekavam,edna izreka vo temata "Pouka na denot",milo mi e.Taa glasi vaka:

"Koga lavovite bi imale moznost da ja napisat istorijata,sekako bi bila mnogu poinakva od onaa koja lovdziite ja pisuvaat"

Ako ti teknuva sto sakam da kazam,ubavo,ako ne,povtorno ubavo.

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Vidi i samiot on znae kakva mu e religijata.... nemora nie da mu objanuvame...neka pusti TV....nego me nervira zs site razmisluvaat kolektivno....se sto e Musilm treba da se brani....glupo e 21 vek ....civilizacijata otide u PM
tie seuste opravduvaat poligamija incest i pedofilija....ma nemoj da me jebesh bre....
абе кога треба да се брани некој одма сите скокаат им ја оцрнуваме религијата ама ако некој треба да се нападне одма викаат што мешате религија

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Ufrlaj be drugarce,jas od toa ufrlanje ja ufrliv i srbija.

A kolku im sereme na tie sto ja davaat taa GRESNA slika,toa normalno na kajgana nemozes da go vidis.
Па гледам по делата колку ефективни сте. Ако некој прави такви глупости во име на некоја моја религија, има да пратам јасна порака до сите други дека немаме ни З од заедничко, и дека за мене и мојата група, тие не се муслимани и јавно ќе го потврдам тоа

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Ne mesaj sve i svasta......toa ubistvo ne e na verska osnova.....se gubis pak...
Cekam odgovor na prevedeniot post....i pak nemoj so stihovi ili tezi od kameno doba...diskutirame za realno vreme...
SubZero,ti veke si kopiral necie mislenje za Islamot. Neznam na sto sakas i na sto cekas da ti odgovoram ?
Dali Hezbolah te interesira da ti kazam sto e i od kade e ?
Te interesirali nesto za Dzihadot ?
Sto te interesira ?
Ne bidete be prosti do ovoj stepen. Koj e avtorot na textot koj nema vrska so Islamot ?

Член од
13 февруари 2012
Мислења
2.733
Поени од реакции
1.226
Gledaj,ubiec kako poddrzuvas i ti. Ubil 2 mladi deca....
Ako ti recam sega jas "Bi go ubil da sum na negovo mesto" ova moe ubistvo za prv pat ke bese opravdano od strana na hristijani !

Sto se odnesuva do pravda i pravdanje,pravdata nekogas spie,ama ne umira nikogas,ova i za mene vazi i za tebe. Pravdata ke izleze na videlina,nema dolgo da trae,,,, koj bese kriv toa ke go doznaeme zavisno od nasite maki ili uzivanja.
Ako propadnam,jas sum bil kriv,bidejki nepravdata vo propast nosi.
Ako propadnes,pravdata,da znaes,vo propast te donela.
Ova ne mora da se odnesuva poedinecno i malski i opstinski i drzavno i sekako....

Koj e svedok za slucajot so zakanite ? Soprugata li ?
Ja lajkna ednas,se sekavam,edna izreka vo temata "Pouka na denot",milo mi e.Taa glasi vaka:

"Koga lavovite bi imale moznost da ja napisat istorijata,sekako bi bila mnogu poinakva od onaa koja lovdziite ja pisuvaat"

Ako ti teknuva sto sakam da kazam,ubavo,ako ne,povtorno ubavo.
соул мене многу добро ми текнува да
е пошто добро кажа за правдата
еве јас да ти посакам нешто од се срце и го молам бог да го исполни
ти посакувам да имаш керка во животот и да се најдеш во истата ситуација како полицаецот ама ете кретените нека бидат од твоја нација ( да не викаме после дека е на национална или верска база)
и ова навистина посакувам да ти се случи па сега можеш да кажеш дека сум безчуствително :гомце: и се што следи

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
соул мене многу добро ми текнува да
е пошто добро кажа за правдата
еве јас да ти посакам нешто од се срце и го молам бог да го исполни
ти посакувам да имаш керка во животот и да се најдеш во истата ситуација како полицаецот ама ете кретените нека бидат од твоја нација ( да не викаме после дека е на национална или верска база)
и ова навистина посакувам да ти се случи па сега можеш да кажеш дека сум безчуствително :гомце: и се што следи
I jas ke ja vozvratam molbata da ti dojde nekoj na vrata doma i da te sobere tebe i da te obvini za ubistvo na dve/tri deca a vrska da nemas za toa ;)

PS: Ovoj slucaj,za koj sega sakas da bideme site ubijci,sega razmisluvam koga bi bil obratno.
Da bese ubiecot Albanec (policaecot) a zrtvite Makedonci. Kolku li ovaa "zakana" ke se slusnese i kako li ke ja isprevrtea mediumite,nemozam da zamislam... eve,latas mi zue. "Radikalnite Islamisti,bivs vojnik i komandant na teroristickata uck sega policaec vo tetovo...."

Член од
9 октомври 2012
Мислења
763
Поени од реакции
1.018
Vie fudbal koga igrate vikate "smrt za Albancite" kamoli da ste izrevoltirani i da ve navreduva nekoj. Koga sportuvate gnev pokazuvate prema albancite i istite tie zborivi gi upotrebuvate. Iako ne igrate nitu so Albanija nitu so Albancite za da vikate "umrite Albanci" ili "neka razberat kletite Albanci".

Ne zaboravaj okolu sebe zavrti se. ;)
соул, немаме проблем со албанците ние тие живеат во албанија мегу нив има и албанци-христијани не заборавај, нашиот проблем е со косоварите овие во македонија се косовари а не албанци и башка има разлика и во јазикот во албанија што е литературен овде се збори на некој си вид дијалект исто како во косово така да нашето е против косовари а не против албанци додека пак ксооварите во македонија викаат смрт за каури но не и тие во албанија тие во албанија многу со нас не се замараат си имаат свој живот плус и албанија е мултиетничка држава.

M

Muranyi

Гостин
соул, немаме проблем со албанците ние тие живеат во албанија мегу нив има и албанци-христијани не заборавај, нашиот проблем е со косоварите овие во македонија се косовари а не албанци и башка има разлика и во јазикот во албанија што е литературен овде се збори на некој си вид дијалект исто како во косово така да нашето е против косовари а не против албанци додека пак ксооварите во македонија викаат смрт за каури но не и тие во албанија тие во албанија многу со нас не се замараат си имаат свој живот плус и албанија е мултиетничка држава.
Ај доста се лажете со таа приказна,а и офтопик си.

Член од
9 октомври 2012
Мислења
763
Поени од реакции
1.018
Ај доста се лажете со таа приказна,а и офтопик си.
моево е приказна исто колку што и е вистинита наводната прикаска дека исмаил кемали ја создал албанија, но да не бидам офтопик по 2 пат.

Член од
14 август 2006
Мислења
45.529
Поени од реакции
85.058
I jas ke ja vozvratam molbata da ti dojde nekoj na vrata doma i da te sobere tebe i da te obvini za ubistvo na dve/tri deca a vrska da nemas za toa ;)
Невини се, да.

Може вака?
Ако се невини убијциве нека нам нека ни го даде истото што им се деси на нивните фамилии.
А ако се виновни, Господ вас да ви направи да ви се деси истото што им се деси на фамилиите на убиените за Велигден.

Член од
28 август 2008
Мислења
2.321
Поени од реакции
538
Невини се, да.

Може вака?
Ако се невини убијциве нека нам нека ни го даде истото што им се деси на нивните фамилии.
А ако се виновни, Господ вас да ви направи да ви се деси истото што им се деси на фамилиите на убиените за Велигден.
Moze be Beric... vsusnost,toa taka i ke bide. Ako branam jas nepravda,ako vo mene ima nepravda ili sklonost kon nekogo koga e pravdata vo prasanje,sekako mene nepravda ke me snajde.
Zatoa znam i vnimavam koga pisuvam i sto pisuvam,sekogas.
Jas iljada pati imam kazano na istava tema i na sekoja tema kade povtoruvas be Dete;
Ako se ubijci na taka nevini i nedolzni deca,se somnevas li deka bez tvoja kletva gospod ke gi kazni istite ?
Jas ne se somnevam deka za poddrzuvanje na ubijci mene Gospod ke me kazni,bilo koj da e ubiecot. Tatko mi da e tatkomi vo lice ke go pluknam,toa vi go napisav so Kur'anski aet kako eden vernik gleda na toa a kako gleda nekoj nacionalno ogranicen,toa voopsto ne me interesira.Verska dolznost mi e da ne poddrzuvam nasilnici koi god da se i od kade god da se.
Ama vie od edna strana za drugi velite deka razmisluvale od tipot : "Ili si so nas ili si protiv nas" od druga strana od taa ideja i misla ne sakate da mrdnete.
Jas ne sum nitu advokat nitu sudija nitu sum svedok na nastanot nitu pak vidov nesto.
Istragata e vo tek,im se sudi,si ima zadolzitelni za toa. Ako se dokaze deka tie se ubijcite,neka gi strpaat i toa kako da gi strpaat,uste ako mislat deka na takov nacin Islamot se dokazuva,da mi se dade prilika jas da im pokazam.

Samo dzaba e,vozbudata te obzela. Covek postavuva prasanje za godinite na Aisa r.a (znaete na kakov nacin-kuceski) i fino ke im odgovoris,se pojavuvas ti;
Da ama "umrite kauri" da ama "smiljkovskoto ezero" da ama koga poddrzuvate protesti da ama koga poddrzuvate ubijci.... toa tolku revoltira sto svesen ne si,sega mozebi i si koga vide,ako vide kako e da te mesa covek so raboti za koi nemas nisto i so raboti od koi i samiot (mozebi) se grozis.Isto mi e i mene be dete.
Naj malku sakam jas na vakov nacin da diskutiram so provociranje i vregjanje,no svativ deka e pozelno. I toa poveke ne go pravam,se nadevam deka svativte.

Kajgana Shop

На врв Bottom