Vie fudbal koga igrate vikate "smrt za Albancite" kamoli da ste izrevoltirani i da ve navreduva nekoj. Koga sportuvate gnev pokazuvate prema albancite i istite tie zborivi gi upotrebuvate. Iako ne igrate nitu so Albanija nitu so Albancite za da vikate "umrite Albanci" ili "neka razberat kletite Albanci".
Ne zaboravaj okolu sebe zavrti se.
Навивачите Албанци пеат на секој натпревар Смрт за Каури. Има клип на Ју Тјуб, кај што дете на стадион во Тетово, буквално цела утакмица само "Уби Каура" пее. Го знаат сите тој клип тука на Кајгана, и каури и правоверни.
Навивачите Македонци пеат Смрт за Албанци.
Навивачите Албанци и Македонци, прават секоја недела и полоши работи од паролите.
Сакаш да ми кажеш дека ги споредуваш 10.000 народ кој излезе да бара слобода за убијците, со навивачи?
Па од навивачите Албанци од форумот излегоа единствените Муслимани, кои се оградија од барањата за слобода за убијците, од протестите (додуше двајца беа само, али и тоа е некој напредок)
Би ти препорачал да не мешаш баби и жаби.
А кога сме кај баби, кажи ми:
Бабичкине на автобуска, кажи ми што ги нападнаа, зарем тоа ќе помогнеше да се ослободат убијците?
Како мислите дека ќе ги ослободите мачениците храбри, со викање Смрт за Каури?
Зарем скршената глава на камерманот од Телма, ќе ги премисли властите, па ќе им простат и ќе ги ослободат?