Невини се, да.
Може вака?
Ако се невини убијциве нека нам нека ни го даде истото што им се деси на нивните фамилии.
А ако се виновни, Господ вас да ви направи да ви се деси истото што им се деси на фамилиите на убиените за Велигден.
Moze be Beric... vsusnost,toa taka i ke bide. Ako branam jas nepravda,ako vo mene ima nepravda ili sklonost kon nekogo koga e pravdata vo prasanje,sekako mene nepravda ke me snajde.
Zatoa znam i vnimavam koga pisuvam i sto pisuvam,sekogas.
Jas iljada pati imam kazano na istava tema i na sekoja tema kade povtoruvas be Dete;
Ako se ubijci na taka nevini i nedolzni deca,se somnevas li deka bez tvoja kletva gospod ke gi kazni istite ?
Jas ne se somnevam deka za poddrzuvanje na ubijci mene Gospod ke me kazni,bilo koj da e ubiecot. Tatko mi da e tatkomi vo lice ke go pluknam,toa vi go napisav so Kur'anski aet kako eden vernik gleda na toa a kako gleda nekoj nacionalno ogranicen,toa voopsto ne me interesira.Verska dolznost mi e da ne poddrzuvam nasilnici koi god da se i od kade god da se.
Ama vie od edna strana za drugi velite deka razmisluvale od tipot : "Ili si so nas ili si protiv nas" od druga strana od taa ideja i misla ne sakate da mrdnete.
Jas ne sum nitu advokat nitu sudija nitu sum svedok na nastanot nitu pak vidov nesto.
Istragata e vo tek,im se sudi,si ima zadolzitelni za toa. Ako se dokaze deka tie se ubijcite,neka gi strpaat i toa kako da gi strpaat,uste ako mislat deka na takov nacin Islamot se dokazuva,da mi se dade prilika jas da im pokazam.
Samo dzaba e,vozbudata te obzela. Covek postavuva prasanje za godinite na Aisa r.a (znaete na kakov nacin-kuceski) i fino ke im odgovoris,se pojavuvas ti;
Da ama "umrite kauri" da ama "smiljkovskoto ezero" da ama koga poddrzuvate protesti da ama koga poddrzuvate ubijci.... toa tolku revoltira sto svesen ne si,sega mozebi i si koga vide,ako vide kako e da te mesa covek so raboti za koi nemas nisto i so raboti od koi i samiot (mozebi) se grozis.Isto mi e i mene be dete.
Naj malku sakam jas na vakov nacin da diskutiram so provociranje i vregjanje,no svativ deka e pozelno. I toa poveke ne go pravam,se nadevam deka svativte.