Верувате ли во Господ? Дали постои?

Veruvam Li Jas Vo Gospod ???

• Вкупно гласачи
    994

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Aj ne se budalj. Ako imash argument - pishi. Nauka si e nauka. Nema 'jas vaka mislam' vo naukata.
А бе види се‘а, то чистото субјективно и еднострано излвекуење закључак дека саде необразованите биле верници, е јаааак „научен„ закључак, признавам....

...за кој е потребен и јааак И-КУ, плус јака доза од личен и колективен атеизам.

DBack

gloveless
Член од
19 декември 2007
Мислења
5.372
Поени од реакции
2.556
А бе види се‘а, то чистото субјективно и еднострано излвекуење закључак дека саде необразованите биле верници, е јаааак „научен„ закључак, признавам....

...за кој е потребен и јааак И-КУ, плус јака доза од личен и колективен атеизам.
Subjektivno I ednosrano imas vo religiite. Naukata e objektivna i opshtoprifatena, bez ogled na izmislenoto drugarce sho ti go drzhi stravot.

IQ e, inace, vonkontekstualna debiloida, procitaj nesto za EQ. Potoa, procitaj za lokus na kontrola, za da vidish zoshto vernicite se vsushnost neporasnati vozrasni.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Па тоа е доста висок процент со оглед на тоа дека Македонија важи за порелигиозна држава... а барем третина од тие 63.5% кои гласале дека веруват во Бог се двоумеле дали да ја изберат третата опција или тоа... не мислат сите со своја глава и ова верување им е наметнато од нивните родители, баби, дедовци...
Во Македонија има толку голем % на глупа маса луѓе што со монолог од 2 минути можеш да ги убедиш да веруват во било што.
Ај ова болдираново малку.....
Типична атеистка.....знаете секој пат што мислеле другите и покрај тоа што го имаат дадено своето мислење....:pos:
Ама нели лисицата кога не можела да го фати грозјето нашла „утеха“ дека е зелено...;)

Ова второто болдирано....ти давам 5 мин да ме убедиш да станам атеист.

Со оглед на тоа дека на форумов сте се млади, овој процент не е вистинит....многу поголем е бројот на религиозните

Член од
1 декември 2010
Мислења
1.294
Поени од реакции
2.781
Ај ова болдираново малку.....
Типична атеистка.....знаете секој пат што мислеле другите и покрај тоа што го имаат дадено своето мислење....:pos:
Ама нели лисицата кога не можела да го фати грозјето нашла „утеха“ дека е зелено...;)

Ова второто болдирано....ти давам 5 мин да ме убедиш да станам атеист.

Со оглед на тоа дека на форумов сте се млади, овој процент не е вистинит....многу поголем е бројот на религиозните

Јас кажав дека лесно е да се влијае врз глупата маса луѓе, па сега ако ти се сметаш за глуп, океј, може некој да те преобрати од верник во атеист, јас нема ни да пробам :)

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Јас кажав дека лесно е да се влијае врз глупата маса луѓе, па сега ако ти се сметаш за глуп, океј, може некој да те преобрати од верник во атеист, јас нема ни да пробам :)
Па нели религиозните сме глупи...вие атеистите сте научњаци и паметњаковичи....
Пак кажуваш што друг мисли и се смета...:tapp:
Слабо сестро, ти со твојот монолог ни себе не можеш да се убидеш...нели пак некој друг...

Член од
1 декември 2010
Мислења
1.294
Поени од реакции
2.781
Па нели религиозните сме глупи...вие атеистите сте научњаци и паметњаковичи....
Пак кажуваш што друг мисли и се смета...:tapp:
Слабо сестро, ти со твојот монолог ни себе не можеш да се убидеш...нели пак некој друг...
Јас никогаш не сум рекол дека верниците се глупи, барем не сите :D

Го имаш ти прочитано од порано моето мислење за постоењето, т.е. непостоењето на Бог, кратко и јасно... сега да не ја тупам многу, и јас и ти знаеме дека од тебе атеист не бидува... премногу си ограничен за да сфатиш некои работи. :)

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Gurdjieff алал да ти е бе еј, пак ги рендаш сите, и не можејќи да ти одговорат научњачки како паметњаковичи, мораат да бараат од администрацијата да помогне.

Нерамноправна борба е ова - еден куп заспани атеисти од едната страна и од другата страна - ти, кој веќе си на две скалила (или едно беше не ми текнува) до Бога.

Gurdjieff

Bastardo dentro
Член од
12 јануари 2011
Мислења
3.645
Поени од реакции
1.264
Gurdjieff алал да ти е бе еј, пак ги рендаш сите, и не можејќи да ти одговорат научњачки како паметњаковичи, мораат да бараат од администрацијата да помогне.

Нерамноправна борба е ова - еден куп заспани атеисти од едната страна и од другата страна - ти, кој веќе си на две скалила (или едно беше не ми текнува) до Бога.
Брат...само овие од талемитската секта пријавуваат...тие први почнуваат со вреѓање , а кога им одговориш со иста мере....трчат да плачат кај киселиот.

Него ти пак старата песма....дај држи се до темата, после јас испаѓам трол.

И грешка си брат...јас комуницирам со Бог....на левата страна до него седам...:pos:

W

Werther

Гостин
Брат...само овие од талемитската секта пријавуваат...тие први почнуваат со вреѓање , а кога им одговориш со иста мере....трчат да плачат кај киселиот.

И грешка си брат...јас комуницирам со Бог....на левата страна до него седам...:pos:
Ѓурѓа ај да се кладиме дека не е ни до телемитите ни до атеистите,до тебе е,сакаш кладба ?

Ако те нема 10 дена на подфорумов,дискусиите ќе бидат значително подобрени на сите теми на подфорумот Религија.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614

Нормално дека старата песна Гурџи.

Нели рековме тука сме за релаксација, а не за ментална гимнастика:P

Јас барем никад и никого не сум пријавил за тролање, поготово не тебе;)

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Subjektivno I ednosrano imas vo religiite..
Yeah, right, а то науките „пуцаат„ од објективност: додуша, бааги субејктивизирана, согласно предрасудите во умот од истражувачот.
--- надополнето: 24 јануари 2013 во 19:57 ---
Naukata e objektivna i opshtoprifatena,.
Науката е објективна: во однос на кого е обејктивна, во однос на субјектот кој ја гради, надоградува и менува?

И, од кого е општо прифатена? Од бушманите и индиосите? Од власта, која го наметнува сциентизмот како единствено исправен светоглед?

Ipsissimus

P.I.
Член од
23 јули 2010
Мислења
15.582
Поени од реакции
12.949
Yeah, right, а то науките „пуцаат„ од објективност: додуша, бааги субејктивизирана, согласно предрасудите во умот од истражувачот.
И тоа што викаш. Интернетов што го користиш, струјата на која се грееш, автубусите со кој се возиш, телефоните со кој разговараш....се тоа предрасуда до предрасуда!

MIKI1

Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
IQ e, inace, vonkontekstualna debiloida, procitaj nesto za EQ. Potoa, procitaj za lokus na kontrola, za da vidish zoshto vernicite se vsushnost neporasnati vozrasni.
Да, верните и треба да бидат недораснати: недораснати со совјата простодушност и нелзобливост, онака како што Христос вели.
--- надополнето: 24 јануари 2013 во 20:19 ---
И тоа што викаш. Интернетов што го користиш, струјата на која се грееш, автубусите со кој се возиш, телефоните со кој разговараш....се тоа предрасуда до предрасуда!
Тачно, ето, ја‘ на пример, не би постоел, да не беше ‘воа Инертнетов...И струјата, да не ја заборавам.

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Тачно, ето, ја‘ на пример, не би постоел, да не беше ‘воа Инертнетов...И струјата, да не ја заборавам.
Да не постоеше струјава може ќе имаше 5 сестри и 8 брача, море. :D

Kajgana Shop

На врв Bottom