NBA Сезона 2012/2013

• Креатор на темата Креатор на темата #LakersMK
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
^Па погоре седев за разлика од претходната со Бостон, ама и доста поефтино поминав, а картите ги купив неколку саати пред утакмицата. Ј*бига морав ѕвероњата КејЏи да го видам колку е можно поблиску, а и прва утакмица, немав претстава каков поглед ќе иам:), па кога се качив на трибина и влегов за првпат ми застана здивот буквално. Вчера бев од страната на ЛАЛ клупата, ама одлично се гледаше, плус најватрените навивачи се на најгорната секција. 22500 публика кога ќе викнат, тоа треба само да се осети, не се опишува.

Клиперси без Крис Пол вечерва.

^Па погоре седев за разлика од претходната со Бостон, ама и доста поефтино поминав, а картите ги купив неколку саати пред утакмицата. Ј*бига морав ѕвероњата КејЏи да го видам колку е можно поблиску, а и прва утакмица, немав претстава каков поглед ќе иам:), па кога се качив на трибина и влегов за првпат ми застана здивот буквално. Вчера бев од страната на ЛАЛ клупата, ама одлично се гледаше, плус најватрените навивачи се на најгорната секција. 22500 публика кога ќе викнат, тоа треба само да се осети, не се опишува.
Инаку ме занима за Лејкерс си или за некој друг тим? :)

Инаку ме занима за Лејкерс си или за некој друг тим? :)

За некој друг тим :) . Никогаш не сум бил за Лејкерси, али му пуштив скајп на другар шо е ЛА фан со кој као мали гледавме НБА нон стоп до сабајле во Македонија.

ibakad.gif

За некој друг тим :) . Никогаш не сум бил за Лејкерси, али му пуштив скајп на другар шо е ЛА фан со кој као мали гледавме НБА нон стоп до сабајле во Македонија.
Ахам, океј. Инаку мило ми е што го почитуваш Коби, јас најпрвин помислив дека си Лејкерс фан бидејќи напиша дека Коби е поезија на терен. :)
П.с. Ибака бе... :pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos:

не му успеа ни така да го чува на крајо 6 фаула за ибака а грифин со 31/11/5 и најважно погоди 9 од 10 слободни... нормално клиперси изгубија пошто никој друг не играше...

Браво за Кајри. Kid's got game. Уште да му донесат некои асални играчи у тимот, да не играат со Лук Волтон у 4та четвртина коа се решава утакмица:tapp: , и можат да бидат добар тим со тек на време.

Stan Van Gundy Unchained!

Months removed from his most recent coaching stint in the NBA, Stan Van Gundy‘s words still resonate.

Van Gundy answered questions the same way he coached his teams, without a hint of reservation and as brutally honest as possible

The most overrated player in the NBA? Houston Rockets point guard Jeremy Lin (“He’s not a guy who should be third in the [All-Star] voting.”) followed closely by Brooklyn Nets point guard Deron Williams (“I never thought Deron Williams was overrated but right now people still look at him as one of the top two or three point guards in the league. He hasn’t been that in recent seasons.”) And the most underrated? Nets guard Joe Johnson is Van Gundy’s most “underappreciated.”

Q: Biggest surprise this season?
A: Like everybody, probably the way the Lakers have struggled. There are probably pretty easy explanations for it. I’m not totally (surprised), but if you had asked me early in the year, I thought they would win the West.
I never could have predicted they would have screwed up the coaching situation — fire a guy (Mike Brown) five games into the season and be on three coaches 11 games into the year. Or have predicted their injuries. That’s as screwed-up a team as I’ve seen in a long time.
Q: What about team chemistry?
A: I still think that would’ve worked out. Training camp now is a total waste. Bill Walsh in his book (Finding the Winning Edge) said that you have to stay true to your process. You don’t circumvent the process. The Lakers screwed up the process. They haven’t given it a chance to work.
Gregg Popovich says you can’t skip steps. They skipped. (Coach) Mike D’Antoni is coming in on the fly and doesn’t have time to build chemistry and respect in the locker room. I feel badly for Mike because he’s a great guy and a great coach. The situation is impossible.​
At the end of the day, there are a lot of guys who are qualified to coach. But the key thing is you all have to be on the same page. I sometimes marvel how organizations sometimes shoot themselves in the foot.​
Q: Was Phil Jackson the solution?
A: I think Phil would have run into the same problems. Kobe (Bryant) and Pau (Gasol) are really the only guys left (from his tenure). It all would have been new — he would’ve gone through the same chemistry problems. I mean, I think they should have stuck with (Brown).​
There are some firings where, even if you (personally) disagree with them, you see where (management) is coming from. (But) five games in? If you weren’t committed to Mike Brown, you shouldn’t have brought him back. With two new high-profile players, he needed time to put this together.​
Q: But was Brown the right guy for the Lakers?
A: I think he was . . . he could have been. They really didn’t have the people to play that way. They hired Mike D’Antoni and they’re (supposedly) going to bring back Showtime. Showtime? Are you kidding me? Those (older players) aren’t going to be Showtime. They weren’t really Showtime when Phil was there, quite honestly. They executed in the half-court and used their size.
D’Antoni is a great coach but they have to have the right pieces. It all has to fit — what management wants, the type of players and the coach. It’s not an easy thing. For all the success they’ve had, I just think this year that they’ve looked pretty foolish as an organization.
The truth according to Stan Van Gundy is a lot of things, but it’s never boring.

http://hangtime.blogs.nba.com/2013/01/22/stan-van-gundy-unchained/?ls=iref:nbahpt6d

^^ proba da mu ukaze nekoi stvari na howard...ali go izbrkaa od orlando i howard gi sitna posle...toa e toa..kujznae kolku mu e milo sea so howard konecno si go pokaza liceto

Многу точни работи кажа Ван Ганди, реално така е, само не се согласувам со делот кај Мајк Браун, за мене бил, е, и ќе остане подпросечен тренер. А и за Д’Антони, човекот не дека е лош тренер туку само еден од најужасните одранбени тренери. Тоа дека немало време за да се оствари тимска хемија е точно, на почната сезона дојде бркот, тешко е да се прилагодат играчите од еден на друг систем на сред сезона, кога веќе се играат натпреварите. А за Фил што знам, можеби и он ќе наидеше на проблеми али 100% сум сигурен дека вака немаше да биде.

Многу точни работи кажа Ван Ганди, реално така е, само не се согласувам со делот кај Мајк Браун, за мене бил, е, и ќе остане подпросечен тренер. А и за Д’Антони, човекот не дека е лош тренер туку само еден од најужасните одранбени тренери. Тоа дека немало време за да се оствари тимска хемија е точно, на почната сезона дојде бркот, тешко е да се прилагодат играчите од еден на друг систем на сред сезона, кога веќе се играат натпреварите. А за Фил што знам, можеби и он ќе наидеше на проблеми али 100% сум сигурен дека вака немаше да биде.

najgolemiot problem si go napravija so Howard za nego ke zemea 3 kvalitetni igraci i ke si igraa taman..

najgolemiot problem si go napravija so Howard za nego ke zemea 3 kvalitetni igraci i ke si igraa taman..
Грешка. Хауард и со една нога ќе е најдобар центар во лигата без никаква конкуренција, проблемот кај Лејкерси е што не го користат Хауард на адекватен начин, не знам како да ти објаснам, немаат соодветна игра за да го искористат капацитетот на Хауард, нешто што на времето го правеа со Шек. Не ги користат воопшто удвојувањата што му ги прават, го оставаат тотално изолиран да игра под кош, и затоа има толку изгубени топки, ќе го удвојат и нема каде да ја даде. Од кошаркарски аспект гледано, ужасно е на една страна да има 4 играчи а на друга страна само еден(во случајов Хауард-тој што го напаѓа кошот). Исто така не можам да порекнам дека Хауард не игра во препознатливата форма, но сигурен сум дека ќе ја достигне таа форма со константно играње, али како ќе го искористат тоа Лејкерс останува да видиме. Фалат утрчувањата на Роберт Хори, на Ламар Одом, на времето кога Хори играше со Шек а Одом со Бајнам, во тие времиња Лејкерси максимално ги користеа центрите, за тоа заслужни се триаголниците на Фил, а сега Хауард го користат само кога ќе има изолација, значи за него нема конкретна акција, конкретно движење, туку само позиционирај се, дај му ја топката и бегај на другата страна.

Хауард може статистички да биде најдобар центар во лигата ама само толку,со него не може да се освои титула,има многу млади и квалитетни што сакаат да се докажуваат и да гинат за тимот како што се Грег Монро,Пековиќ,Вучевиќ и уште многу кои што имаат многу помали примања за разлика од Хауард.

Статус
Затворена за нови мислења.
Back
На врв Bottom