Како прво, на последното дерби тие 300 души у партер Б беа углавном симпатизери (повеќето од нив ги знам, идат скоро на секое гостување, беа и у Скопје, ама се само симпатизери на КК и со години се бореа против претходната управа) и застава на тоа дерби немаше, иако покрај симпатизерите имало присутно и некои членови на групата али без застава.
Кошарка знаеме добро како земавте трофеи последните 10 години. Гепек, вожња низ Београд, закани на полувреме, Кристијан Голубовиќ у први редови на фајнл-фор у Ниш...чисто да те потсетам. Плус и ние не стоевме најсјајно. А ватерполо ти реков дека клубот практично и не постоеше до пред 3-4 години, така да логично е дека се наземавте титули, Војводина и Студент не се некои озбилни ривали.
Што се однесуе до Аца Вучиќ имам ја едно контра-прашање. А кој ве зеде во раце вас и кој уште ве држи ? Ако не знаеш или се праеш дека не знаеш одма ќе ти кажам-Дачиќ и Ружиќ најголемите хокштаплери и да имаше господ нивната партија со декрет ќе беше забранета. И у право си, се што е градено со години тешко да се сруши, ја знам најдобро по примерот на ФКЦЗ. Се радувавте тогаш, „курва умире“, катанац, ова она, ама напразно ви беше радувањето.
Види и мене не ми се свиѓа што политика мора да се меша у спорт, ама неминовно е тоа, јебига.
И на крај за шеикот. Па кажите ми што толку ви смета шеикот ? Направи нешто против Партизан па толку ви смета или што е работава ?
Нема потреба да глеам на you tube затоа што не е никакво мерило, доволно ми е да прочитам бар еден твој пост и да ми стане јасно колкави влечеш/те.