L
Luki Junior
Гостин
Не најмувам.
Јас сам ќе си ја организирам. Со сите адети. Од До.
Затоа ја одамна решив да се мажам у тајностВсушност и тоа е целта на овие работи - прикажување пред комшиите
работава е да пази што посакува, може и ќе и се оствари...Само да не се заигра двојничката и за после свадбата...
ЕДНАШ??? Кај го пишува тоа дека е само еднаш?финтава е сам да си организираш, еднаш се жени/мажи
Сељачки делуваат премногу,кичерајски дотерани коли со машни и триста глупости,свирењето со коли по улици,играње ора по паркинзи,неретко и начуканите сватови знаат да се затепаат,пукање со пиштоли...Едно попрашање, зашо не ви се аресат денешните свадби, шо и фале?
Лукич, не е прашањето што им фали, прашањето е што НЕ им фалиЕдно попрашање, зашо не ви се аресат денешните свадби, шо и фале?
Да речеме, регистрацијата у општината барем кај нас си е у различен ден со оваа од дома/црквата/ресторанто....
И никогаш не е досадна пошто увак ќе се најде некој 3/4 братучед или рандом странец комшија кој шо ќе прави мајмунлаци и глупости така да и од тој аспект се е обезбедено.На западот ова е популарна традиција, бидејќи нивните забави ако не бидат исполнети со нешто интересно се досадни.
Кај нас од друга страна не ти треба планер, доволно е што имаш свекрва, мајка или баба.
ЈЕ РАЈТ, ама кога ќе рипнат мајка ти и свекрвати ШТОООООООООО ?????? Свадба да не правиме што ќе кажат луѓето,роднините а не јас немам 100 ќерки/синови па да не правам свадба не оди тоа така.Лукич, не е прашањето што им фали, прашањето е што НЕ им фали
Истите се претвораат во лумперајки до бесвест, се викаат и Курта и Мурта на свадба , и кој треба и кој не (да се рече дека имало многу народ, нели). Од тие што ќе дојдат, сите ќе се одмеруваат кој што носи, кој што дал или не дал, каква сељанка била оваа или онаа, какви се невестата и младоженецот итн итн.
Се се сведува на гледање сеир, не оти грото луѓе искрено им посакуваат се најдобро на младенците, иако тоа е само нивни ден. Таман работа, кој за што си оди по нашиве свадби. Некои одат за да смуваат нешто, други за јадење, а трети праат математика од типот: ако купиме поевтин поклон, пак сме у ќар, па 4 души ќе вечераме.
Да не спомнувам дека има и такви (пази ова, имам видено со свои очи двапати) кои одат на свадба со празни коверти!!
Треба ли да спомнувам дека по целодневното малтретирање по цркви, општини, ресторани и кај ти све не, оние кои треба да бидат најсреќни и највесели, младенците, се чувствуваат како да ги прегазил шлепер.
И да, дури после свадбата признаваат дека до толку биле оптетерени со народ, гости и гужва што заборавиле на СЕБЕСИ.
Што се мене тиче, само регистрација, и свадбено патување (си знам и дестинација). Ама ништо друго не ме интересира, само тој што го сакам да е со мене и да си прославиме ние двајца.Кога ќе се вратиме, може еден ручек за најблиските. И точка.
Чим идеме од до јас ти се таксувам и за свекор и за девер ама црногорски деверНе најмувам.
Мајка ми е тука на моја страна апсолутно, а свекрвата ...па нема со нејзе да живеам, наша свадба, наша одлукаЈЕ РАЈТ, ама кога ќе рипнат мајка ти и свекрвати ШТОООООООООО ?????? Свадба да не правиме што ќе кажат луѓето,роднините а не јас немам 100 ќерки/синови па да не правам свадба не оди тоа така.
ако го враќаш без подочњаци и ненаспан неги ни враќај,устари не се ни труди да го жениш чоекотМајка ми е тука на моја страна апсолутно, а свекрвата ...па нема со нејзе да живеам, наша свадба, наша одлука
Да ја испочитувам да, да помогнам ако треба да, ама мешање од сефте никако не прифаќам (тука спаѓа и свадба). Ако од почеток ми се замеша, ми го еба бракот начисто.
Ручек ќе има за потесно семејство, а и синот ќе и биде поштеден од свадбени трауми, ќе се врати подмладен од свадбено патување На крај и благодарна ќе ми биде за тоа
Па тоа ти велам, ќе се врати ненаспан и пресреќен (исто и јас) А тоа е најбитно во целава приказна.ако го враќаш без подочњаци и ненаспан неги ни враќај,устари не се ни труди да го жениш чоекот
Ако не сакаш да трошиш време и нерви, тогаш ќе потрошиш пари
Демек зетот е само декор и без право на глас.Затоа ја одамна решив да се мажам у тајност
па ти кога ќе се мажиш за прв пат, имаш во план уште 2-3 пати свадба да правиш за да викаш организатори??Затоа ја одамна решив да се мажам у тајност
Традиционален концепт на свадба ми е благо речено, одвратен!
Онтопик, имаше ваква некоја агенција кај нас за организирање свадби, ама не знам дали се уште постојат.
--- надополнето: 21 јануари 2013 во 21:07 ---
работава е да пази што посакува, може и ќе и се оствари...
--- надополнето: 21 јануари 2013 во 21:09 ---
ЕДНАШ??? Кај го пишува тоа дека е само еднаш?
колку тоа фаталистички звучи, брак - мрак
Демек зетот е само декор и без право на глас.
Абе деца деца, не само што ке правиш туку и ке ти пукнат што би рекле, памти ми го зборот.