Фан клуб: Милан

Саше?

• Вкупно гласачи
    26
  • Гласањето е завршено на .
А видете ги шупкарчињава од Интер, како се радуваат за тоа што пропаднале преговорите со Кака.. :pos: Каков наслов:
Kakà al Milan? Come al solito! Galliani: "Saltato tutto" ( Кака во Милан? Како и секогаш! ...)

Јас слично нешто на нашиот сајт поврзано со Снајдер не видов. Као Сител им е сајтов..

Јас кажав.. Појше ме занима Балотели отколку Кака и нема многу да ме погоди ако преговорите со Кака пропаднат, сеедно ми е...

Браво за Реал М , му кажува на Милан дека нема free играчи , е сега нека продолжува Галиани со својот нов пројект .
И кај е Берлу со изјавата дека овој месец ке има еден јак трансфер , па и јас што очекувам од политичар да зборува реално , за него е само да зема пари од Милан , док е тој во Милан секогаш ке бидеме во трка за ...... 3 место

И после мене ми викаат надуван сум бил.

Перез со Галијани нашол да сади краставици бе ? :pos: Он на Галијани ќе му бара пари за играч што е во мизерна форма и играч што нема асално играно веќе 2-3 сезони. :D

Реално фали Кака тип на играч во тимов ама за овој што не го земаа ич не ми е криво.Јас попрво тие пари би ги инвестирал во млад играч како Ериксен ама мене никој не ме прашува.На Кака му беше убаво во Мадрид летоска,а сега наеднаш пак е заљубен во Милан.Вакви шушумиги ич нејќам да се плеткаат околу тимов и попрво би го гледал Траоре како плејмејкер отколку овој.

Перез со Галијани нашол да сади краставици бе ? :pos: Он на Галијани ќе му бара пари за играч што е во мизерна форма и играч што нема асално играно веќе 2-3 сезони. :D

Реално фали Кака тип на играч во тимов ама за овој што не го земаа ич не ми е криво.Јас попрво тие пари би ги инвестирал во млад играч како Ериксен ама мене никој не ме прашува.На Кака му беше убаво во Мадрид летоска,а сега наеднаш пак е заљубен во Милан.Вакви шушумиги ич нејќам да се плеткаат околу тимов и попрво би го гледал Траоре како плејмејкер отколку овој.

За Ериксен е веќе касно а и во многу наврати дечкото изјавува како најидеално место за него било Шпанија и и пушта водичка на Барселона и нормално веќе неаме шанси тука.
Милан во иднина ќе оди на играчи ко Сапонара,значи играчи си потенцијал ги зима и пробува да го извади најдоброто од нив. Некои ќе успеат некои не но тие што ќе се погодат очекувам да прераснат во стварно добри играчи.

Патем има интересни играчи во Аргентина и мислам дека летово(ако не и зимава) сигурно зимаме некое плејмејкерче или пак централен дефанзивец од таму.

За Ериксен е веќе касно а и во многу наврати дечкото изјавува како најидеално место за него било Шпанија и и пушта водичка на Барселона и нормално веќе неаме шанси тука.
Милан во иднина ќе оди на играчи ко Сапонара,значи играчи си потенцијал ги зима и пробува да го извади најдоброто од нив. Некои ќе успеат некои не но тие што ќе се погодат очекувам да прераснат во стварно добри играчи.

Патем има интересни играчи во Аргентина и мислам дека летово(ако не и зимава) сигурно зимаме некое плејмејкерче или пак централен дефанзивец од таму.

Ериксен го дадов само како пример.Муабетот ми е дека е 100 пати подобро да се инвестира во млади играчи,а на овие што се по 30 и кусур години да се заборави на некое време.Барем ние како фанови на Милан знаеме дека годините на играчите и не играат некоја многу битна улога ама кога веќе се оди на подмладување и создавање на нова генерација нека се држат до тоа.

Ериксен го дадов само како пример.Муабетот ми е дека е 100 пати подобро да се инвестира во млади играчи,а на овие што се по 30 и кусур години да се заборави на некое време.Барем ние како фанови на Милан знаеме дека годините на играчите и не играат некоја многу битна улога ама кога веќе се оди на подмладување и создавање на нова генерација нека се држат до тоа.
Они секако ќе се држат до тоа но ова со Реал ако им упалеше сигурно ќе им дојдеше ко кец на десетка,сигурно сакаа да ги подобрат резултатите.

Инаку Беломо од Бари веќе е во 50% сопственост на Рома и до крајот на сезоната ќе игра во Бари,ко што знам за овој бевме заинтересирани и ние ама јбг.

Интересно е што Интер пројавуваа сериозен интерес и за Сапонара и за Беломо но ниеден не ангажираа.

Знаеш што почекај да направиме јак тим да се вратиме негде на врвот во Европа па после приклучи се во навивање за тимов. И онака денес не е во мода да кажеш дека навиваш за Милан. ;)
Не бе срце, јас навивам за Милан и секогаш ќе навивам. Само следам резултати а не гледам зошто не планирам сите нервни клетки да ми изумрат затоа што Галијани и Берлускони не сакаат да трошат пари и играат со играчи што ни во Сериа Б не ги знаеле.

Откажани се трансферите и на Балотели и Бекам.

Зашто мислев дека му дошло памет на Галијани покрај поразиве?!:facepalm:

Абе подмладување е заебана работа. Поготово ако тоа се сфати буквално, па просекот на возраст на екипата да падне драстично.
Кога се подмладува екипа имаш два, евентуално три резултата: Арсенал, Борусија Дортмунд и евентуално Ливерпул. :icon_lol:

За да ти испадне Борусија Дортмунд мораш да имаш болно добар скаутски тим и Јирген Клоп на клупа.

За да ти испадне Арсенал, треба да имаш педофил на клупа и преценети младичи во тим.

За да ти испадне Ливерпул, треба да имаш болно лош скаутски тим, тренер луталица и лоши менаџери во управа.

Се надевам дека паметно ќе го изведат тоа подмалдување кое го најавуваат.. Со Де Шиљо, Шарави и Нијанг (ваков како засега) почнаа добро..
Ништо страшно не е носење на поискусен играч во таква замисла, затоа што па и сите многу млади ако се, не е на арно.

Нека најдат добра комбинација на младост, перспектива, класа и искуство. Мислам дека знаат како, а сигурен сум дека знаат многу подобро од нас овде.

Нека најдат добра комбинација на младост, перспектива, класа и искуство. Мислам дека знаат како, а сигурен сум дека знаат многу подобро од нас овде.
ПО-ИМ немаат. ;)

65 МИЛИОНИ СИЛВА-ИБРА
15 МИЛИОНИ ПАТО
=80 МИЛИОНИ.

Да не зборам за тоа колку заштедија на плати.

Кај се парите бе брат ? Кај се младите таленти од проектот ?

Зошто си играат кур ташак со навивачите бе ? Озбилно,зошто ? Малку им е што буквално го уништуваат клубов со секој поминат ден ?

Продај го и крај,има руси шеици,нека не јаде лајна берлу дека немало кој да го купи Милан,ма немој молим ти се,КПР,ПСЖ има кој да ги купи а Милан не. Исто ко да се каже сега Реал или Јунајтед се продава и нема кој да го купи аха......

Срамота е ова веќе,тешко и мачно е да си фан на Милан. Не е ни чудо што ни навивачите не ги боли тул за клубов више.

Гвардиола во Минхен ќе има на располагање 278 милиони евра за засилувања
Фифа фер плеј
;)
Sky are now reporting that Centurion is close to joining Anzhi in a €8.5m deal (as I reported this morning). He was linked with Milan.
8 и 8 за Мбива 16. 16 мил. не им се даваат за да го оправат тимов колку толку. Говна.

Sky are now reporting that Centurion is close to joining Anzhi in a €8.5m deal (as I reported this morning). He was linked with Milan.

8 и 8 за Мбива 16. 16 мил. не им се даваат за да го оправат тимов колку толку. Говна.

А ти, нормално нели, сигурен си дека со овој Центурион и Мбива ќе го опраеа Милан, така?

Тоа е чудо едно еј... Коа некој играч го бараме само ние, сите овде мрчат и хејтаат како можеме такви утепани анонимуси да носиме. Коа истиот тој играч ќе го побара и друга екипа или коа ќе го земе друга екипа, одма истиот тој кој се хејтал као анонимус одеднаш станува “одлична пропуштена прилика“

Имам чувство дека сеа да се деси Лоди да замине во Интер, овде ќе се хејта како им избегал на Галијани и Берлускони, ќе се фрлаат клетви, ќе се повикува да им просвира лобањата под хитно и слично.

Јас би да тргнат по Огбона, ем млад ем стабилен, ем свикнат на италјански фудбал. Овој Мбива го гледав еднаш, делуваше изгубен, незнам колку би се снашол во еден ваков Милан. Да го имавме Силва за да игра покрај него можда да.. Вака во случајов ни треба некој подобар од овие што ги имаме, одличен би бил Огбона, освен ако Торино не го преценат и бараат над 15м.. Макар што знајме дека не е то проблем, мојме да пуштиме 3-4 играчи на позајмица и еден гратис, но се чудам зошто не се обидат. Истово важи и за Наинголан.

Имаше некои информации дека Милан моментално не можел да троши пари во Италија.. Коа читав за Соломон, го сретнав тоа.. Не ми е јасно на што се мислело и зошто е тоа така, па некој ако знае нека објасни.

И сега треба демек да му кажеме браво на Берлускони и Галијани? Се научија да не еб*т поштено и гледам интересно им стана!Секој трансфер период 2 години по ред не поврзуваат со Кака и на крај стандард,ништо не испаѓа! За греота се.. Искрено се надевав дека ќе земевме Снајдер,ама на господата стар им бил(висока плата)! Ако остане вака,ништо не се купи,да се лажеме дека нема да го гледаме Милан,ќе навиваме против него,блабла,ама незнам дали ќе го гледам како што го гледав до пред година време!Само нека продолжат да го уништуваат,(y)(y)

Имаше некои информации дека Милан моментално не можел да троши пари во Италија.. Коа читав за Соломон, го сретнав тоа.. Не ми е јасно на што се мислело и зошто е тоа така, па некој ако знае нека објасни.
+1

Чекајте бе прво да земат некој, па после ќе дебатираме.
иритира што по 100ти пат го прават истото, ако земат некој ќе земат на крај, т.е последните 2 дена. Бруки сме бре човече.Сега за сега како што гледам, очајно стоиме.
Кое подмладување? Кои млади таленти? Кој просперитет?
А и незнам зашто сте се израдувале на "kвази проектот назван подмладување" и како можете да верувате на таков блеф од галиани и берлускони, кога и да извадиме јаки играчи, истите експресно ќе бидат продадени на сити,псж,реал,барса и таквите money-spenders, секад кога милан ќе се најде у МАЛА економска криза.
Ја да очекуем од најкорумпираниот политичар, оној кој ја разнесе италија со финансиски криминал,корупции, разни далавери, оној кој ја разруши својата држава на економски и демократски план дека ќе го оправи милан од криза, епа другари НЕ ФАЛА, не сум глуп. Така да, реално според МОЕ мислење, не гледам светла иднина на милан, барем не у скоро време и се додека на чело е тип синоним за корупција,скандали и крајна незаинтересираност.
А да, берлускони е човекот кој не доведе до оваа ситуација in the first place. Можеме да го обвинуваме италијанскиот фудбал, даноците, модерниот фудбал до утре ако сакаме, ама крив си е само ТОЈ што сме на ова дереџе. За вакви работи се размислува, се планира, а не се поигрува со нешто што е градено 100 и кусур години. Срам ми е што гледам дека милан е нечива алатка за поигрување. Грозно е чувството, ама пак ќе го сакам и гледам клубот и ќе навивам за него до крај на живот, макар и у 8ма лига играле.
Поздрав, се надевам на подобри времиња. Forza Milan.

Galliani: "Kakà, Balotelli and Beckham will not join Milan. Our transfer market is closed.

Чуеков ќе не умре нас! Нема веруање на овој дефинитивно... не вози нас фанојте како сака! Снајдер го пуштија рачунајќи Кака ќе дојде а од овој абер си нема :) Ајде има време, ќе видимо дал ќе изненадат со некојси трет или ќе ни го покаже пак прстот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom