Оружен напад врз Ахмед Доган

• Креатор на темата Креатор на темата Дим4е
  • Време на започнување Време на започнување
Не бе грешка си, исценирано е и тоа. Има луѓе кои се премногу глупави да го видат или не сакаат да го видат национализмот и фашизмот на Бугарија и Бугарите.
И каде е фашизмот во целата работа?
Jaс гледам тенденциja многу често да користите изразот фашизам, без да знаете какво е тоа и дали денес го има како идеja,како систем и така натаму...
Вие користите зборот фашизам на леб на место.
И вие како грците,кои велат за фашизмот во Германиja и представуват Меркел како фурер :)

Не бе Турција и Турците во Бугарија за Марсовците ќе работат.

Турција на големо се инсталира во Македонија и Албанија, а вие со Грците што договоривте?

Турција е велесила, расте со брзина на светлината, еден ден вас ќе ви ги снема големите пријатели, тогаш ќе бидете поголеми турци и од труците како што станавте поголеми Македонци од Македонците.

Но за Македонија во друга прилика.

Та нели Тургут Озал бил отруен при посета на Бугарија.
Ама дааааа, тогаш Бугарија била во друга димензија, за оваа не важи, зошто во оваа димензија Бугарија е најдемократска и најубавата земја во Европа.
Ајде до понеделник ќе почекаме, ме интересира реакцијата на Турција.

Пак си чул нешто, но не си дочул. Не во Бугариja Словенски, но место поврзано со Бугариja,но во Анкара. Уште повеке, тоа са само се уште шпекулации. А кога зборуваш за онова време, Бугариja беше задолжена во Варшанскиот договор со СССР баш за Турциja и Грциja.Па затоа ти рекох, тамо каде вие сакате да одите, ние оттамо се вракjaме.
Jaс веке ти кажав какви ке са реакциите на МНР на Турциja.

Истрагата ке покаже точно што се случило,но фактот е тоа што кога самата партија почнала да слабее и да се фракционира,тогаш во самата нејзе настануваат проблеми.Бугарските тајни служби немаат никаква корист за да го инсценираат самите(Тоа е истото како на внатрешните проблеми на СДСМ кај нас да ги обвиниме државните служби).Друга работа е тоа што Турците во Бугарија живеат добро,рамноправно со сите граѓани,задоволни се,а ти ми зборуваш за угнетување.Имаат право ако сакат можат да одат во Турција,но тоа не значи дека треба да им се даде Рамковен,ако не, угнетувани се.Ако зборуваш за македонско малцинство,тогаш никој не им забранил да дојдат да извадат овдека државјанство.Тоа треба секој лично да го направи.Кое е тоа угнетување,во САД,Австралија,што нашите од Македонија родени таму, никој не доаѓа да побара Македонско државјанство.Кој е тогаш крив?Јас ли или моите бугарски шефови, јас сум поголем Македонец и вмровец од сите вас што се правите патриоти,само на збор,а на дела никаде ве нема

Нема никаква логика твојов пост за мене...
Од каде на каде се најде прозван ти во мојот пост, јас незнам...
Тебе бугарските тајни служби шефови ли ти се? Да или не?

Мојата логика се заснова на следниве факти.
Факти потврдени од бугарите на форумов.
Ахмед Доган, бил соработник на службите.
Значи, секој член од неговата партија, со негова помош бил лесно следен од
тајните служби и тој благодарение на неговиот углед можел лесно да дојде до
многу важни информации за турците и нормално да ги сподели со неговите
шефови. Е сега... тој почнува да губи популарност, а со тоа и службите полека
го губат јаремот со кој ги контролираат турците во бугарија. И сега?
На кого му одговара, да му се врати популарноста? на него и на кој друг?

А за оваа последнава реченица... Јас и ти лично не се познаваме, а со луѓе
со кои што не се познаваш, неможеш да си го мериш. Поздрав.

Па во Италиja на премиерот му разбиха фацата,председателот на Франциja го фатиха па едвам го отарваха, папата го симнаха, предишниот папа го стрелаха, ти ми зборуваш за опозициja во Бугариja.
Абе и во обидот за атентат врз папата Јован Павле Втори бевте вмешани...

bulgarians_atempt_to_kill_the_Pope.png

Јас како што читам ова не го направил некој Иван Иванов од Пловдив туку Октај Енимехмедов од Бургас.

Ова си се проблеми во турската заедница меѓу нив.

Бугарите беа криви кога националисти направија инцидент во џамијата во центарот на Софија.
Ех, кај нив тешко е да одредиш кој е кој и што е што само според името.

Бугариja си е екстра, барем немаме ден на турското знаме :P
Супер!
Ај нек се угоде, па да не куртулите од тоа "екстра" :X3:

А бе бугарчиња, вие овде овде на форумов водите дневно македонска политика а никој со сила не ве повикал. Е сега и ние си земаме за право да коментираме, според некој ова е местенка, според друг може е вистина, според трет може ова е почеток на крајот на Бугарија и има да траете пошто овде сте гости. Бранете ја Бугарија дома а не у гости овде не важи двојка у кец тоа у кладилница.

Дека е театар е јасно...
Но, не е режиран од ДПС туку од бугарските тајни служби против ДПС.
Ситуацијата сепак ќе се развива, ќе зрее. Лошо за Бугарија.

Замислете ова да му се случеше на некој македонски Албанец политичар. Утре ќе не имаше во сите вести како геноцидно сакаме да го уништиме цветот на човечката интелигенција.

Дека е театар е јасно...
Но, не е режиран од ДПС туку од бугарските тајни служби против ДПС.
Ситуацијата сепак ќе се развива, ќе зрее. Лошо за Бугарија.

Замислете ова да му се случеше на некој македонски Албанец политичар. Утре ќе не имаше во сите вести како геноцидно сакаме да го уништиме цветот на човечката интелигенција.
И каква изгода има бугарската држава да прави ваков цирк?Бугарската држава има интерес вака публично да киднапира полички лидер,коj треба да оди во политичка пензиja во истиот ден?
Интересно е што рекол гостинот на турците от РМ-Eрдоган Сарач. Дали знаете?
"Този куршум е насочен против сите турци на Балканот." Аjде да ви е честито и на вас.

Овдка се работи или за рејтинг или судир на интереси меѓу самите турци.. Инаку нема врска со тајни служби.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom