Како да се освои и задржи женското внимание?

N

Nessa Alcarin

Гостин
Па у Македонија затоа се живее,што ќе кажат другите сестроо...:)
Уште ли? Ве жалам, тогаш. Јас мислев тоа умре со генерацијата на баба ми, ама ете гледаш има и такви на кои им е битно што ќе речат комшиите. :)
Јас се извинувам, не знаев ... :(

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
Благодарам. Овој одговор многу кажува. Сериозно.
--- надополнето: 18 јануари 2013 во 14:35 ---

Бидејќи, од една страна, истата девојка вели дека нема општа формула што важи за сите, а од друга страна нема ни *специфична* формула, што важи само за неа.

Со други зборови, не може да дискутира општо, а не може ниту специфично. А сепак дискутира.

И не е офтопик на оваа тема.
hey, ја не го посоветував дечкото да ја залапа, задрапа и легне другарка му.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Во ред е да те остава една кола, ама повеќе?Или па дечко ти има дома возен парк, па ги мења?
И? Што ако ме оставаат повеќе коли, не смеат тие луѓе да ми бидат пријатели? Мора да ми се ебачи? Не те сфаќам. :) Па и ебачи да ми се у краен случај, нема комшивката да офка јас ќе офкам. :pos:

А

Атомската мравка

Гостин
Ваквите теми на форумов не е лошо да се забранат :rolleyes: наместо да се дискутира како што треба и еве да кажат девојкиве што го освојува нивното внимание и задржува они кажуваат некои книги и слични глупости.. па лавот што правел на лавицата и слични глупости. Додуше и машките не се ништо поарни на темава одма започнуваат со глупи генерализации за сите девојки.

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Уште ли? Ве жалам, тогаш. Јас мислев тоа умре со генерацијата на баба ми, ама ете гледаш има и такви на кои им е битно што ќе речат комшиите. :)
Јас се извинувам, не знаев ... :(
Чекај сеа ти блесава се праиш нешто?

Тоа никад не умрело кај нас, а и нема да умре,едноставно таков народ сме,секој првин го гледа другиот па после себи си,се смее на другите проблеми,а за својот домашен проблем кроти под ќебенце.;)
--- надополнето: 18 јануари 2013 во 17:54 ---
И? Што ако ме оставаат повеќе коли, не смеат тие луѓе да ми бидат пријатели? Мора да ми се ебачи? Не те сфаќам. :) Па и ебачи да ми се у краен случај, нема комшивката да офка јас ќе офкам. :pos:
Комшивка ти ќе ти биде морална подршка.;)

N

Nessa Alcarin

Гостин
Чекај сеа ти блесава се праиш нешто?

Тоа никад не умрело кај нас, а и нема да умре,едноставно таков народ сме,секој првин го гледа другиот па после себи си,се смее на другите проблеми,а за својот домашен проблем кроти под ќебенце.;)
Па добро бе, најлесно е да се каже таков народ сме и да се крене раце.. Не значи дека после оваа изјава секое такво однесување би било прифатливо. Мене ужасно ми пречи тоа, (edit: да бидам појасна) изјави од типот: „што зборат комшиите“, а уште повеќе ако комшиите зборат пред мене за такви работи. Затоа им давам до знаење дека не треба да те интересира туѓиот живот (и понатаму избегнувам контакт со нив :) ) Ако навистина ти пречи тоа што секој гледа на другиот како му е, тогаш не биди и ти таков, смени се, не се смеј на туѓи проблеми, гледај си ги своите. Кога ќе почнеш така да живееш, верувај нема ни да те интересира што зборат комшиите за тебе.

Чичко Кумплунг

деца на транзицијата
Член од
3 декември 2011
Мислења
4.194
Поени од реакции
4.400
Па добро бе, најлесно е да се каже таков народ сме и да се крене раце.. Не значи дека после оваа изјава секое такво однесување би било прифатливо. Мене ужасно ми пречи тоа, што зборат комшиите, а уште повеќе ако го зборат пред мене. Затоа им давам до знаење дека не треба да те интересира туѓиот живот (и понатаму избегнувам контакт со нив :) ) Ако навистина ти пречи тоа што секој гледа на другиот како му е, тогаш не биди и ти таков, смени се, не се смеј на туѓи проблеми, гледај си ги своите. Кога ќе почнеш така да живееш, верувај нема ни да те интересира што зборат комшиите за тебе.
Колку и да сакаш немоеш да бидеш имун на такви работи.Во таа околина живееш, секојдневно си тука...
Нормално дека ќе ти смета, на секој нормален човек му смета да му шушкаат позади грб.:)

N

Nessa Alcarin

Гостин
Колку и да сакаш немоеш да бидеш имун на такви работи.Во таа околина живееш, секојдневно си тука...
Нормално дека ќе ти смета, на секој нормален човек му смета да му шушкаат позади грб.:)
Оооооокеј... досадно ми стана, толку од задржување на внимание (преку форум) :)
Имај убава вечер. Позз

Lyn

Член од
29 јануари 2010
Мислења
257
Поени од реакции
619
Со таа филозофија дека жените сакаат лоши момци ќе привлечете само attention whores.Жените всушност сакаат машки со самодоверба(не претерана),што се сигурни во себе и знаат што сакаат.

И ако некоја едноставно не те сака џабе ти е тоа што си фин.

D

dirty angel

Гостин
Заклучок!
Женско внимание може да се задржи со навреди. Ви реплицираат само да ве стават кај ви е местото, не дека сте им интересни.
Мене искрено не ми сте. Познавајќи ги девојките, со една од нив да седнете на маса, има лигите да ви истечат и ќе почнете да се глупирате само за да им го задржете вниманието. :love:
Ти изгледа многу лоши искуства си имаш штом вакво мислење изнесуваш :). Инаку да, има девојки што искрено се преценуваат и поима немат што значат вистински вредности (а тоа сигурно не е пар штикли или дизајнерско парче облека) и обично ваквите се понашаат како принцези (што и реално се, бидејќи тато е некој матен бизнисмен). Но сепак ќе се најде и некој исклучок што и покрај материјалните добра ќе знае да процени што е есенцијално и не само во материјалниот свет туку и во духовниот и ги цени вистинските човекови вредности - почитта, искреноста, посветеноста, разбирањето итн.

Marchelo93

Дипломиран Џаболебар
Член од
10 јули 2011
Мислења
1.931
Поени од реакции
1.998
Најдобар начин да задржиш внимание на женско е да не ја фермаш,зезај,заебавај ја,но гледај да не ја преминеш границата.И случајно ако се фатите немој секој ден по 5 саати на телефон,секој викенд да искачате заедно,да баталиш и друштво и се,пошто за година-две макс ќе си здосадите и крај.

white_eagle

: : stuck in void : :
Член од
21 јануари 2008
Мислења
953
Поени од реакции
716
Само јас ли забележав дека само еден член (Plavooka) се осмели да одговори на оваа тема како што треба?

Јас немам доволно искуство со женски за да можам да одговорам, ама тие што имаат и од двата пола ќе ги замолам (извинете на изразот) да престанат да мрсат мадиња за бубрези и да одговорат на прашањето.

Не ве разбирам вас женските членови, зарем ако насловот на темата е до некаде генерализиран, вие не генерализирајте во стилот жените сакаат самоуверени момци, жените сакаат ова сакаат она, одговорете за себеси и продолжете понатаму со животот, затоа што нели навистина е грдо кога некој друг прави погрешни односно негативни генерализации за женскиот пол кои што не ви се допаѓаат, така да и јас еве не сакам генерализации од типот женските сакаат такви момци, сакаат онакви, туку кажете ВИЕ ЛИЧНО што сакате.

N

Nessa Alcarin

Гостин
Ти изгледа многу лоши искуства си имаш штом вакво мислење изнесуваш :). Инаку да, има девојки што искрено се преценуваат и поима немат што значат вистински вредности (а тоа сигурно не е пар штикли или дизајнерско парче облека) и обично ваквите се понашаат како принцези (што и реално се, бидејќи тато е некој матен бизнисмен). Но сепак ќе се најде и некој исклучок што и покрај материјалните добра ќе знае да процени што е есенцијално и не само во материјалниот свет туку и во духовниот и ги цени вистинските човекови вредности - почитта, искреноста, посветеноста, разбирањето итн.
Паметна таа на дада! Кажи дадино, ама искрено, колку пара чевли имаш ти? Колки пара чизми, сандали, салонки, 15смарски, папучи, патики.. ај преброј се, па после совети дели...

Kajgana Shop

На врв Bottom