Како да се освои и задржи женското внимание?

Член од
7 ноември 2011
Мислења
431
Поени од реакции
934
Не глумам жртва, ја користам втората од понудените опции и не го напуштам форумот, ни заговарам такво нешто, по не знам кој, ама дефинитивно последен пат...
--- надополнето: 18 јануари 2013 во 01:13 ---
Подеднаква е болката од моја страна за тебе...

D

dystopian

Гостин
Не глумам жртва, ја користам втората од понудените опции и не го напуштам форумот, ни заговарам такво нешто, по не знам кој, ама дефинитивно последен пат...
Ти лично можеби не глумеше жртва, ама се обиде да ги прикажеш жените на форумот како жртви. Барем јас таков впечаток добив. Ај нема врска, и онака реков нема да пишувам на темава, да не се контраме за џабе. :)

Член од
13 септември 2011
Мислења
143
Поени од реакции
469
Лично ја забележав реакцијата која беше со различен интензитет и (во мое мислење) со обратна пропорција од реалната (двете споредбено). Посебно ако е познато (погрешното) својство позади името Schopenhauer: женомрзие. Според тоа, жена што го преферира Schopenhauer а во исто време се жали од 1(едно) поставено прашање (до степен на напуштање (тоа беше првичен мој впечаток) ме натера да коментирам :)

Сега ми е појасно, во секој случај.

Целосно си во право за конфронтацијата и грозните методи што се користат. Ќе кажам дека не се само мажите во прашање!
(Поточно, слични методи се, во однос на мажи: педофилија, хомосексуалност, силување, самоубиство(повеќе депресија))
Но, тие повеќе кажуваат за тој што ги користи, откако било каква навреда за било кој друг. А кој ќе земе за точно непроверено, неговото мислење не би ни требало да има сила некого да навреди!

Околу П.С.:
На став сум дека *секогаш* треба да се напомене изворот на идејата. Во спротивно е плагијат од најнизок можен ред.
(Овој тип на плагијат расте пропорционално со академската титула на поединецот, а очекуваме да е поинаку..)
(Инцидентно, овој став ми е директно позајмен од Schopenhauer, кој (како што претпоставувам знаеш) е познат по цитирање на свои влијанија, скоро на секоја страна има уредно референциран цитат.). Тој е прав начин на размислување, има повеќе намени.. очигледната е филтер за оригиналност, друго самата организираност на идеи дава подобар преглед по периоди, итн.. (cf. закон на Stigler)

Значи, може да се рече дека тоа е направено од *почит* и од напоменување дека *не е* моја идеја. Тоа го наоѓам за чесен потег, а не промоција или било што поврзано со тоа.
Слободно можам да кажам дека повеќето (ако имаат опција) ќе одберат спротивно: крадење идеја, без референца.. што е жално!
Го прочитав твојот пост уште еднаш и да,имаш изнесен став без да сакаш со тоа што се спротистави на кежуал тема,апсолутно небитна и која треба да содржи индивидуални искуства со искази и цитати на филозоф кој сам по себе е контрадикторен само за да ја докажеш својата супериорност и желба за ментална доминација врз членот кој го цитираш.So...manly. :) Олабави малку со разложувањата и темелните разглобувања ваква тема не заслужува филозофска подлога. :) Од овде следи мојата препорака како сугестија а останатиот дел го оставам како предизвик за дискусија во некоја друга тема бидејќи алудирав на поврзаноста и инволвираноста на повеќе теми во една кои следствено треба да бидат дискутирани опширно од свое искуство со свои заклучоци.Овде според нивото на твоето наметнато темпо на дискутирање не се доволни само генетиката и социологијата. :)
Не е ментална доминација, не е желба во прашање. Не беше тоа оригиналната цел. А и не ми е јасно како може на некој некогаш и некаде да му било цел тоа, дадено вакви околности - непознати луѓе на форум, итн. Се знае каде треба да се оди за да се докаже свое знаење. Тоа не е овој форум.

Од друга страна, зачудувачки е колку „лесните“ теми завршуваат со важни работи. (Неодамна дознав една интересна инспирација (не е важно за што, не е тоа темата): добиена од гледање траекторија на кафето во чаша! Сите ќе се согласиме дека е „тривијално“ кафе во чаша да гледаш, но ете, креативноста работи неочекувано)
Според тоа, сметам дека треба построго да се резонира *на сите теми*. Во спротивно, не го користиме единственото што нѐ разликува од чисто животно.
Дури и мислам дека пофер размена на идеи се добива на „вакви“ теми отколку на некои поспецифични. Барем добиваме многу реална слика за луѓето.
На „помалку важни“ теми имаат намален одбранбен механизам (не исклучен, но намален). Дознаваме и повеќе од тоа што ќе напишат!:)

Л

Лигеја

Гостин
Лично ја забележав реакцијата која беше со различен интензитет и (во мое мислење) со обратна пропорција од реалната (двете споредбено). Посебно ако е познато (погрешното) својство позади името Schopenhauer: женомрзие. Според тоа, жена што го преферира Schopenhauer а во исто време се жали од 1(едно) поставено прашање (до степен на напуштање (тоа беше првичен мој впечаток) ме натера да коментирам :)

Сега ми е појасно, во секој случај.

Целосно си во право за конфронтацијата и грозните методи што се користат. Ќе кажам дека не се само мажите во прашање!
(Поточно, слични методи се, во однос на мажи: педофилија, хомосексуалност, силување, самоубиство(повеќе депресија))
Но, тие повеќе кажуваат за тој што ги користи, откако било каква навреда за било кој друг. А кој ќе земе за точно непроверено, неговото мислење не би ни требало да има сила некого да навреди!

Околу П.С.:
На став сум дека *секогаш* треба да се напомене изворот на идејата. Во спротивно е плагијат од најнизок можен ред.
(Овој тип на плагијат расте пропорционално со академската титула на поединецот, а очекуваме да е поинаку..)
(Инцидентно, овој став ми е директно позајмен од Schopenhauer, кој (како што претпоставувам знаеш) е познат по цитирање на свои влијанија, скоро на секоја страна има уредно референциран цитат.). Тој е прав начин на размислување, има повеќе намени.. очигледната е филтер за оригиналност, друго самата организираност на идеи дава подобар преглед по периоди, итн.. (cf. закон на Stigler)

Значи, може да се рече дека тоа е направено од *почит* и од напоменување дека *не е* моја идеја. Тоа го наоѓам за чесен потег, а не промоција или било што поврзано со тоа.
Слободно можам да кажам дека повеќето (ако имаат опција) ќе одберат спротивно: крадење идеја, без референца.. што е жално!

Не е ментална доминација, не е желба во прашање. Не беше тоа оригиналната цел. А и не ми е јасно како може на некој некогаш и некаде да му било цел тоа, дадено вакви околности - непознати луѓе на форум, итн. Се знае каде треба да се оди за да се докаже свое знаење. Тоа не е овој форум.

Од друга страна, зачудувачки е колку „лесните“ теми завршуваат со важни работи. (Неодамна дознав една интересна инспирација (не е важно за што, не е тоа темата): добиена од гледање траекторија на кафето во чаша! Сите ќе се согласиме дека е „тривијално“ кафе во чаша да гледаш, но ете, креативноста работи неочекувано)
Според тоа, сметам дека треба построго да се резонира *на сите теми*. Во спротивно, не го користиме единственото што нѐ разликува од чисто животно.
Дури и мислам дека пофер размена на идеи се добива на „вакви“ теми отколку на некои поспецифични. Барем добиваме многу реална слика за луѓето.
На „помалку важни“ теми имаат намален одбранбен механизам (не исклучен, но намален). Дознаваме и повеќе од тоа што ќе напишат!:)
Малку е претерано да се мери знаење на вакви теми,сепак се премногу упростени и општи не покриваат ни минимален процент на креативност туку секогаш се насочени кон натпреварување на егото.Затоа и ти реков дека сакајќи да објасниш и разложиш една конкретна целина,соговорникот ќе разбере едно,јас друго итн...а за темите мислев на оние кои ги покрива метафизиката и брилијантноста на Аристотел.Да не не бришат...останувам на ''следна прилика''. :)

D

dirty angel

Гостин
“I once knew of a girl whose story forms the substance of the diary. Whether he has seduced others I do not know... we learn of his desire for something altogether arbitrary. With the help of his mental gifts he knew how to tempt a girl to draw her to him without caring to possess her in any stricter sense.

I can imagine him able to bring a girl to the point where he was sure she would sacrifice all then he would leave without a word let a lone a declaration a promise.

The unhappy girl would retain the consciousness of it with double bitterness because there was not the slightest thing she could appeal to. She could only be constantly tossed about in a terrible witches' dance at one moment reproaching herself forgiving him at another reproaching him and then since the relationship would only have been actual in a figurative sense she would constantly have to contend with the doubt that the whole thing might only have been an imagination.

Søren Kierkegaard, The Seducer's Diary

Дефинитивно мојата омилена кника, Дневникот на заводникот од Киркегард :).

L

Luki Junior

Гостин
dirty angel
Абе има ли запирки негде тај текст. Вака е една голема каша и ништо не се разбира.

D

dirty angel

Гостин
Нема, го ископирав ова од книгата на анг. ама се разбира... поентата ми беше овој дел "I can imagine him able to bring a girl to the point where he was sure she would sacrifice all then he would leave without a word..."
Бидејќи иако овој филозоф е од 1813 год. има многи вакви заводници и во денешно време, посебно оние што заведуваат понеискусни девојки и сакајќи да си го зголемат бројот на освоени ,,трофеи,, играат на истата карта и сакајќи или не, стануваат сурови колекционери :oops:. Сепак има и такви кои преку искрени гестови, ќе успеат да го освојат и задржат женското внимание. Всушност, ние знаеме да бидеме задоволни со малку, со мали нешта како на пр. една смс порака за добро утро, или кога ќе те покрие партнерот грижливо додека спиеш, насмевка која ќе ја добиеш кога најмалку заслужуваш и сл. но тоа правете го искрено и од срце, нема девојка која не паѓа на искреност тоа е сигурно ;).

L

Luki Junior

Гостин
dirty angel

Јас го разбрах ного арно, ама требеше ментално да си ставам запирки тук там, оти му се губе мислата и смислата. Само акло ми ојде оти може да е оште појасно, наместо да е испреплетено. Ама коа кажа оти е филозоф, знам зашо е комплицирано напишано. Да се знаа оти филозоф го е напишал...

Иначе за другите работи шо ги напиша, аресат ме. :)

N

Nessa Alcarin

Гостин
Заклучок!
Женско внимание може да се задржи со навреди. Ви реплицираат само да ве стават кај ви е местото, не дека сте им интересни.
Мене искрено не ми сте. Познавајќи ги девојките, со една од нив да седнете на маса, има лигите да ви истечат и ќе почнете да се глупирате само за да им го задржете вниманието. :love:

Pinkie Pie

and Deedee
Член од
25 ноември 2009
Мислења
2.011
Поени од реакции
3.246
киднапирај ја , врзи ја за столица, не торти, 24 кичен можиш да снимаш со незе....

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
читав нешто за торти имаја дискутирано, чоколадни , солени и тн...
Абе врзан чоек шо торти ќе ти напрај... идејата е дотичнио да гледа фудбал и да пие пиво, дотичната да прај торта.

Pinkie Pie

and Deedee
Член од
25 ноември 2009
Мислења
2.011
Поени од реакции
3.246
Абе врзан чоек шо торти ќе ти напрај... идејата е дотичнио да гледа фудбал и да пие пиво, дотичната да прај торта.
е сега скроз не изваде од контекст, и мене и темава:вонзем:

Kajgana Shop

На врв Bottom