Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Кои се тие Геј и Вест?...Инаку и после 15-6 грешки за 2 четвртини пак водиме 1 разлика. Обдраната денеска е на ниво само уште организацијата на нападите да ја подобриме мислам дека можеме да ги добиеме МајамиПрееска другар ми вика дека можен е нов трејд, Гасол и Артест аут, Геј и Вест ин ... читнал некој за ова ?
--- надополнето: 18 јануари 2013 во 04:46 ---
Први четири коша на Мајами, забивања, типичен почеток за тим на Џиберот.
Руди Геј и Дејвид Вест.Кои се тие Геј и Вест?...Инаку и после 15-6 грешки за 2 четвртини пак водиме 1 разлика. Обдраната денеска е на ниво само уште организацијата на нападите да ја подобриме мислам дека можеме да ги добиеме Мајами![]()
Не уништија
1.преголемиот број загубени у прво
2.ужасната игра на Коби во први 3
3.непостоењето на Хауард на теренот у второ, у пакет со нежното, односно, незнаењето да се направи акција за нив, поготово за Хауард ( koj од Мајами ќе му парира? ).
4.кој кур дозволуваат Хауард да се најде на линија на слободни на минут ипол до крај, бунарот беше неизбежен
5.секако, Вејд и Џејмс, на ваквата одбрана на бркот гаден, за очекување беше дека ќе имаат своја вечер
Не ли се пласираат во плејоф годинава, ова ќе биде еден од најголемите кошаркарски срамови евр. До некое наредно неспиење, оувер енд аут.
Оти Вејд ко на корзо се шеташе по теренотЗошто ја занемаруваш играта на Кобстерот во одбрана ?
Шетал, шетал барем овој се трудеше нешто да работи затоа што другите се камењаОти Вејд ко на корзо се шеташе по теренот
1. Тоа е проблем во текот на целата сезона. Еден МЗТ можеше да го разреши тој проблем, дојде Пипан и ги сведе загубените топки на минимум, а еден Лејкес не може ова да го стабилизира, срамота.Не уништија
1.преголемиот број загубени у прво
2.ужасната игра на Коби во први 3
3.непостоењето на Хауард на теренот у второ, у пакет со нежното, односно, незнаењето да се направи акција за нив, поготово за Хауард ( koj од Мајами ќе му парира? ).
4.кој кур дозволуваат Хауард да се најде на линија на слободни на минут ипол до крај, бунарот беше неизбежен
5.секако, Вејд и Џејмс, на ваквата одбрана на бркот гаден, за очекување беше дека ќе имаат своја вечер
Не ли се пласираат во плејоф годинава, ова ќе биде еден од најголемите кошаркарски срамови евр. До некое наредно неспиење, оувер енд аут.
1. Тие изгубените топки поќе од полојна беа од шо форсираја напад преку Двајт, Коби 3-4 топки даде од шо сакаше да го проигра, дури и 2 пати кога беше во чиста ситуација да поентира. Плус се виде во второ полувреме дека го средија тој сегмент, така да не е нешто шо му се дешава константно.1. Тоа е проблем во текот на целата сезона. Еден МЗТ можеше да го разреши тој проблем, дојде Пипан и ги сведе загубените топки на минимум, а еден Лејкес не може ова да го стабилизира, срамота.
2. Коби сепак се извади во 4/4, го врати тимот во игра но не можеше човекот се сам, иако за мене Коби изигра катастрофално вчера, особено во одбрана каде се трудеше премногу а беше избушен од Вејд.
3. Најголемата грешка вчера дефинитивно! Убаво му тргна на Хауард у прво полувреме, требаше само да продолжи во второ. Сум пишал на темава ќе пишам повторно, МОРА да се користи Хауард максимално, ако не е удвојуван тогаш тоа се скоро сигурни поени од негова страна а ако е удвојуван тогаш имаме отворен шут, е тука Неш треба да се искористи, еден од најдобрите шутери во НБА. Сето ова што го кажав не го применува Лејкерс.
4. Дали примети дека Батие излезе со 6 фаули а притоа тоа можеби беше еден од факторите за победата на Мајами? Па јас подобро распоредени фаули немам видено во мојот живот, пола сигурно му беа над Двајт, а сите знаеме дека Двајт е еден од најслабите шутери во цела НБА. Ете тука е големината на Батие како играч, колку само му е потребен на овој тим еден таков играч...
5. Неизбежното, одбранатаНавистина не можам да разберам како е можно Брков да е толку дефанзивно слаб тренер, не можам и не можам. Долги години е тренер во НБА, помошник му е и на Мајк Кжишевски во репрезентацијата, до толку да не научи како се игра одбрана па тоа е стварно немогуче. Вчера во неколку наврати Мајами имаше утрчавања во рекет и катови кои не се случуваат ни во младинската лига во Македонија. Страна на помош- овој термин во тимов не постои, непознат збор е, згора на тоа играат одбрана со константно превземање, а знаеме сите што значи кога Двајт ќе остане со Леброн 1 на 1... А од друга страна Мајами маестрално играше одбрана вчера, знаат каде им се слабите точки на Лејкерс и таму притиснаа, одлично ги бранеа бековите, особено Коби, и особено пик енд ролот, со искакање го бранеа, а се дешаваше и до центар да го избркаат играчот што го игра пик енд ролот.
Тоа е тоа, дојде време и еден Споелстра да надигра ваков страшен тим на Лејкерси, дојде време Споелстра да не стави во шише среде Калифорнија, но што да се прави кога на клупа го имаме бркот неписмен... Јас мислам дека подобро е да не влеземе во плеј оф сезонава, само ќе се срамиме, и така и така повеќе од 8ми не можеме да бидеме, а ако сме 8ми ќе играме со ОКС или Клиперс така да ќе не потопат како и да е. Нека ангажираат уште од сега нов тренер, за да може да се уиграат за следната сезона и конечно тимов да заигра според неговите можности, бидејќи моментално до максимум е десеткуван капацитетот на тимот со брков гнасен.