Кучиња (грижа, општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mkdpro.AceBoy
  • Време на започнување Време на започнување
Луѓе по колку грама храна треба да му давам на Азијат од 8ипол месеци?
Ми рекоа таму од кај што купувам, по 400 - 450 грама, ама сакам да слушнам повеќе мислења.

Зависи од квалитетот на храната.
Од понеквалитетните треба да даваш поголема количина, а од поквалитетните помала количина.

Искрено за 8 и пол месечен Азијат ... некако малку ми делуваат тие 400 - 450 грама на ден, јас би ти рекла по 600 грама минимум.
Која храна му ја даваш моментално ?

Имам машка француска пудла, и деновиве почна некако да кашла. Е сега мислам дека е настинат, да го носам на ветринар? И привремено да му давам некакви лекови?

Може негде во СК да се најде електрично ланче што се активира на звук?
Тешко.
Имам машка француска пудла, и деновиве почна некако да кашла. Е сега мислам дека е настинат, да го носам на ветринар? И привремено да му давам некакви лекови?
Пробај со прополис (за деца) да му ја смири кашлицата, а секако оди и на ветеринар да го прегледа.

Имам сибирска хаска мажјак за неколку дена полни 1 год... пред 1-2 недели почна сабајле околу 6-6:30 да вие како волк... и како да држи диета одбива да јаде .. јаде по мали количини а тоа што ке му остане го закопува некаде.. разговарав со ветеринар тој вели во малото ако имало женка спремна за парење за тоа виел.. не ми е верно вие што мислите ? џаре некое..?

Имам сибирска хаска мажјак за неколку дена полни 1 год... пред 1-2 недели почна сабајле околу 6-6:30 да вие како волк... и како да држи диета одбива да јаде .. јаде по мали количини а тоа што ке му остане го закопува некаде.. разговарав со ветеринар тој вели во малото ако имало женка спремна за парење за тоа виел.. не ми е верно вие што мислите ? џаре некое..?
И моето е исто :D ... Инаку може да е до женка...
Други работи што може да се "симптоми" за тоа сe: Не добива доволно внимание, не е доволно шетан, Separation anxiety...
не ми текнува друго...:)
А моево само зимно време вие, лето не... тоа ми е чуднo... дај и мене помогнете ми :D

немаат инсулин колку што знам, или нешто силично....
Имаат инсулин, само што некој од шеќерите мислам дека им сметаше. Се повикува колешката Ligeia_ на помош :)

Имаат инсулин, само што некој од шеќерите мислам дека им сметаше. Се повикува колешката Ligeia_ на помош :)

да грешка сум бил, тоа го лупнав без да изгуглам :) ( и секако дека морааат да имаат некаков вид на регулатор на јаглехидрати во крвта али мислев дека не е нешто ко нашиот инсулин )

како и да е , некоја состоја ја имало во чоколадото што им пречела и создавала проблеми, помали но и поголеми...

Chocolate is bad for dogs - in fact, veterinarians consider it poison. Chocolate contains theobromine, a central nervous system stimulant that may cause seizures, excessive urination (leading to dehydration), and heart damage.

Заради присуството на теоброминот состојка која е содржана во какаото од што се прави чоколадото.Влијае на централниот нервен систем кај животните многу посилно отколку кај човекот но поважно е тоа што го покачува нивото на калциум во клетките и доведува до тахикардија.Можат да јадат чоколадо но во многу мали количини. :)
--- надополнето: 18 јануари 2013 во 11:49 ---
Заради присуството на теоброминот состојка која е содржана во какаото од што се прави чоколадото.Влијае на централниот нервен систем кај животните многу посилно отколку кај човекот но поважно е тоа што го покачува нивото на калциум во клетките и доведува до тахикардија.Можат да јадат чоколадо но во многу мали количини. :)

Хахахах ете он веќе сам си најде. :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom