Како да се освои и задржи женското внимание?

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
таков ми е стилот на изразување пошто не читам литература од 500 страни наменети како да ја откриете вагиналната дупка.
Се глеа дека не читаш. Уопште.

П

Пепси_

Гостин
Се глеа дека не читаш. Уопште.
Девојко потруди се ти да читаш,и врати се назад прочитај го постот,пообјасни како да се освои ии задржи женското внимание,тоа многу добро ти одеше во првите неколку твои поста во темата,ама од мојот ти дојде грутка нешто во грлото не можеш да се искажиш.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Како не.Ова само за Мнемозина важи.

Освојувањето на Мнемозина е трансцедентно,исто како и апсолутната вистина.

Освојувањето на Мнемозина неможе да се доживее,а и не постои таков човек на светот кој може да ја освои.

Исто и апсолутната вистина,неможе на човечко ниво да се разбере и спознае.
Дај бе олабави човече, кажа еднаш, два пати, три пати, веќе почнав да отекувам.
Имаш пп романи пишувај и ако сакаш, овде намали со лични преписки и досетки.
И дај сите смирете се.

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.642
Поени од реакции
31.864
Ваквите теми се безцелни и чисто само губење на време !
Секоја индивидуа си е посебна и неповторлива со свои посебни психо-физички карактеристики, карактер, желби, сфаќања, начин на живот, амбиции, гледишта... секоја индивидуа си има и добри и лоши страни и позитивитети и негативитети и силни и слаби страни...
Постојат огромни разлики од женско до женско и од машко до машко ............ секој/а си има свој тип на симпатија, свој личен вкус...
Најдобро е секој/а да си ги каже своите лични мислења и да си го опише својот личен вкус/тип на симпатија, а еден/една да збори во името на сите и да генерализира 100% е тотално погрешно !
Немој, за ова че ти се смеат. Мене ми се пресмееа :) Многу фенси зборот веројатно им бил. Нз шо дебатирате, имате книги од професионалци кои знаат ,,се" таму лежат одговорите на вашата успешна врска. Земете читнете, не треба да си трошите време на размислување од стилот, каде грешев, каде попуштив, кај требаше вака или така да се направи, не за да биде поврзано со жената, туку ако посакаш лично за твое добро онака како човек да се разгледаш, за жената се видело..
И Кинг Бијонсе не ме цитирај, бидејќи го завршивме чинам муабетот, баш ко шо требаше. :)

Член од
13 септември 2011
Мислења
143
Поени од реакции
469
И сериозно, демек кул е ова да се обидеш да го девалвираш соговорникот, посебно ако е женско на овој начин?
...така што ми изгледа дека ако продолжите со исто темпо, ќе си се дружите на најмасовниот македонски форум само мажи...
П.С. И јас повеќе ги преферирам Ларс вон Трир и Шопенхауер...
Да објавам неколку забелешки на Schopenhauer (парафраза, дел за жените (на темава)), бидејќи него го преферирала над Kant:
-„Жените немаат гениј. Не ги бива ни во математика ни во филозофија. Во ред што не ги бива таму, може некој ќе очекува дека ќе ги бива во музика или цртање.. Ниту таму не ги бива. Немаат дадено ниту еден гениј во овие полиња.“
-„Жените лажат постојано. Прашање е и дали има поента да се заколнуваат на сведочење?“
-„Жените имаат една опсесија: мажите и сѐ околу тоа; заведување, танцување, дотерување, ...“
-„Жените љубоморат една-со-друга постојано и највеќе ѝ љубоморат на таа што е најубава“
...

(Го доловувам ставот на филозофот кој си го преферирала, заради твоето „ќе си одиме од тука, ако продолжите со прашањава“)
(Внимателно: ГО ПРЕФЕРИРАЛА. Значи, свесно и сама реши да напише дека овој го преферира. А се закани дека „сите жени ќе си одат од форумов“ само затоа што биле потпрашани за некоја нивна теза која сами ја пласирале. Втора опција е само да си нафрлувала имиња на филозофи кои звучат егзотично и има шанси луѓето да помислат дека си ги прочитала. Трета опција не гледам.)

:)

Ова е contradictio-in-adjecto...

Има ли поента сега заканата „ако ни вратите (прашате) при разговор, ќе си одиме од форумов!“ сега? Па целава поента на форумов е базирана на прашај-одговори-сподели..
Иако прашањето беше поставено *откако* извесен член (девојка) реши да подели од својот ум на другите.

Кога така безгрижно делиш од умот, може некој ќе има прашање..
Не може да даваш така од својот драгоцен ум и ако некој праша нешто, да одговориш со „ќе си одам од форумов“.
Ете тоа е карактеристично женско однесување, како нарачано е за темава.

Тие што нема да заклучат еден куп работи и тоа САМО од темава, нема да заклучат од било каде.

Ценете се повеќе, еден живот имате; ако решите да го губите „анализирајќи комплицирани девојки/женско внимание“, мора да е тоа тажен живот..
(Не е ништо комплицирано во обичниот девојка (човек). Меѓу најголемите стравови (специјално кај жените) е другите да увидат дека е само...човек и ништо посебно не и било дадено од мајката Природа. Тие систематски имаат развиено механизми за криење позади „мистичност“, „внимание“, „нежност“, ... еден куп други малоумни зборови како да е потребен тежок ментален напор да се разбере тоа. Исто така, некои се кријат и позади „срам ми е“ често - не, не ѝ е срам да дава глава (камо да имаше видео запис за целото минато!) а срам и било да зборува со некој. Сѐ е тоа едно исто: страв дека останатите ќе оценат колку се проѕирни.)

Луѓе умираат, а не кажуваат збор, камо ли да се жалат, а вие заради некоја девојка се намалувате до нула по сите основи.
И потоа очекувате некој да ве толкува сериозно. Нема да се случи тоа.

Секој чекор позади доблеста е правиот. Во светов важи quid-pro-quo. Ако си куче, следува кучка и толку е едноставно. Ако чувствувате дека после сѐ ова, пак имате некој пример и „девојката е мистична/несфатлива“ тоа е само знак дека треба да продолжите понатака по патот.. тоа ви е бесплатна помош од Природата која ве спасува на долг рок преку тоа. „Тие не знаат што сакаат“ - во ред, но има доста вакви примери по некои наши установи за душевно болни. Неверојатно е како тоа стана најсилен аргумент на жените „не знаеме ни ние што сакаме“ и уште гордо го пишуваат..како да постигнале во животов толку многу што не знаат што сакаат веќе. Хаос!)

Член од
7 ноември 2011
Мислења
431
Поени од реакции
934
Да објавам неколку забелешки на Schopenhauer (парафраза, дел за жените (на темава)), бидејќи него го преферирала над Kant:
-„Жените немаат гениј. Не ги бива ни во математика ни во филозофија. Во ред што не ги бива таму, може некој ќе очекува дека ќе ги бива во музика или цртање.. Ниту таму не ги бива. Немаат дадено ниту еден гениј во овие полиња.“
-„Жените лажат постојано. Прашање е и дали има поента да се заколнуваат на сведочење?“
-„Жените имаат една опсесија: мажите и сѐ околу тоа; заведување, танцување, дотерување, ...“
-„Жените љубоморат една-со-друга постојано и највеќе ѝ љубоморат на таа што е најубава“
...

(Го доловувам ставот на филозофот кој си го преферирала, заради твоето „ќе си одиме од тука, ако продолжите со прашањава“)
(Внимателно: ГО ПРЕФЕРИРАЛА. Значи, свесно и сама реши да напише дека овој го преферира. А се закани дека „сите жени ќе си одат од форумов“ само затоа што биле потпрашани за некоја нивна теза која сами ја пласирале. Втора опција е само да си нафрлувала имиња на филозофи кои звучат егзотично и има шанси луѓето да помислат дека си ги прочитала. Трета опција не гледам.)

Има ли поента сега заканата „ако ни вратите (прашате) при разговор, ќе си одиме од форумов!“ сега? Па целава поента на форумов е базирана на прашај-одговори-сподели..
Иако прашањето беше поставено *откако* извесен член (девојка) реши да подели од својот ум на другите.

Не може да даваш така од својот драгоцен ум и ако некој праша нешто, да одговориш со „ќе си одам од форумов“.
Срцка тој егзотична бе :icon_lol:... Мислеше ќе ме навредиш со тоа дека парафразите од Шопенхауер ќе ги доживеам како полов шовинизам, се согласувам со сите останати, освен мала адаптација на првата и тоа кај делот ,,не ги бива,, со ,,немаат интерес,, ... А моето лично преферирање си има и некои лични асоцијации, кои не ми се за споделување на форум...

Не можам јас во име на другите да прогласувам заминување од форум, ни па прогласив свое на прво место, не сум толку чувствителна за да паднам на минорни провокации, посебно виртуелни ;) ...

И ти го направи типичниот машки чекор да девалвираш женски соговорник со претпоставена интелектуална недоволност, другиот начин е со сексуални алузии, и двата пристапи се лејм и досадни и стократно веќе силувани, некои женски членови не се отпорни на ваквите реакции, па заминуваат, не дека мене тоа нешто посебно ми менува во животот, ама форумот треба да е размена на мислења, а ако си останете само мажи ќе ви биде веројатно скратена приликата да ја чуете и другата страна... ама според начиниве на реакција, па и не знам, може и ќе ви одговара само машко членство...

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
И така, темава ПАК се претвори во препуцавање на линија машко-женски односи, а не видов никој да даде конструктивен одговор на прашањето Како да се освои и задржи женското внимание:facepalm:

Иако ова може звучи едноставно, не е. Женското внимание лесно се освојува (со позитивни или негативни постапки), а уште полесно можете да го изгубите.

Има разлика за тоа дали зборуваме општо или за некојa конкретна жена. Ако е за некоја конкретна, запознајте ја добро пред да направите било што. Ова е пресудно, бидејќи тука се прават најголеми гафови и киксови, а многу врски не ни започнале поради вакви бламажи.

Ако ја познавате девојката добро, нема да ви биде никаков проблем да го освоите и задржите нејзиното внимание во позитивна смисла. Но повеќето мажи за жал, при запознавањето тргнуваат од некакви си рандом претпоставки дека тоа што и се бендисува на една жена, им се допаѓа на сите. Многу голема грешка.Тука веќе се запаѓа во клише, а жените пред се ценат оригиналност.

И наместо да се препуцавате, ајде дајте конструктивни совети, да ве видам. Или работата е само да се плука?;)

Л

Лигеја

Гостин
...

Тие што нема да заклучат еден куп работи и тоа САМО од темава, нема да заклучат од било каде.

Ценете се повеќе, еден живот имате; ако решите да го губите „анализирајќи комплицирани девојки/женско внимание“, мора да е тоа тажен живот..
(Не е ништо комплицирано во обичниот девојка (човек). Меѓу најголемите стравови (специјално кај жените) е другите да увидат дека е само...човек и ништо посебно не и било дадено од мајката Природа. Тие систематски имаат развиено механизми за криење позади „мистичност“, „внимание“, „нежност“, ... еден куп други малоумни зборови како да е потребен тежок ментален напор да се разбере тоа. Исто така, некои се кријат и позади „срам ми е“ често - не, не ѝ е срам да дава глава (камо да имаше видео запис за целото минато!) а срам и било да зборува со некој. Сѐ е тоа едно исто: страв дека останатите ќе оценат колку се проѕирни.)

Луѓе умираат, а не кажуваат збор, камо ли да се жалат, а вие заради некоја девојка се намалувате до нула по сите основи.
И потоа очекувате некој да ве толкува сериозно. Нема да се случи тоа.

Секој чекор позади доблеста е правиот. Во светов важи quid-pro-quo. Ако си куче, следува кучка и толку е едноставно. Ако чувствувате дека после сѐ ова, пак имате некој пример и „девојката е мистична/несфатлива“ тоа е само знак дека треба да продолжите понатака по патот.. тоа ви е бесплатна помош од Природата која ве спасува на долг рок преку тоа. „Тие не знаат што сакаат“ - во ред, но има доста вакви примери по некои наши установи за душевно болни. Неверојатно е како тоа стана најсилен аргумент на жените „не знаеме ни ние што сакаме“ и уште гордо го пишуваат..како да постигнале во животов толку многу што не знаат што сакаат веќе. Хаос!)
Прочитај ја Симон де Бевоар и не се потпирај толку на силната машка,разумна свест.Интелегентен човек ги собира метафизички фактите и ги процесира во двете насоки со резерва кон дуализмот.Поздрав.

Член од
13 септември 2011
Мислења
143
Поени од реакции
469
Не мислев дека ќе те навредам (???). Поточно - немаше таква цел.
(Иако сметам дека (обидот за) навреда од некој на форум не треба да побуди реакции, освен ако не е вистинита)
Стојам на тоа дека нема навредливо ништо во постот, а тука можат да се активираат администраторите и да пресудат..се разбира.

Внимателно, јас го цитирав *твојот* префериран филозоф. Не може да се заклучи дека тоа се *мои* ставови.

Не претпоставувам ништо. Поентата беше да се споредат работите:
-обично прашање vs. *преферирање* филозоф кој е познат по своите остри критики за жените.
и реакцијата после тоа.

Реакцијата не беше во (очекуван) размер - „ќе си одиме од форумот“ само заради прашање vs. тие ставови што ги цитирав+преферирање (одобрување, скоро целосно согласување - како што и сама рече).
Како да споредиме.. убиј ме со кашикара - те преферирам, потчукни ме во колено - си одам од форумов.

Не претпоставив незнаење (посебно не човек кој може да го издржи Schopenhauer со својата брутална и метикулозна објективност и непреќутување),
туку реков дека има опција таква (ова *е* од лично искуство).

Немаше сексуален контекст мојот пост - може да се прочита, мислам дека овој одговор ти е малку избрзан (имам неколку прочитано твои - не биле со вакви пропусти).

Споредбата беше специјално за тие што тврдат дека биле „премногу срамежливи“ и моето мислење е дека голем број од нив се плашат од своето себе - поточно се плашат дека другите ќе забележат дека немаат што да понудат, а срамежливоста е тип на бариера.
(Или, можеби некој верува дека таа што редовно дава глава е „срамежлива за обичен разговор“. Постои како опција, но е многу малку веројатна..)

Не е „сексуален пристап“ или било што, туку е здрав разум. Не е ни ново (точно е што велиш - не е ново) дури во антички Рим е позната фразата дека откако жената ќе се соблече, нема што после тоа да понуди.. (не е мој став, повторно, да не бидам погрешно разбран, потврдувам дека не е ново).

Сега, има шанси (скоро) цел свет да греши цели 2.5+ милениуми кога поврзуваат секс-(не)срамежливост, т.е. има шанси да постојат девојки што се сексуално послободни но се „срамежливи за разговор“. Има шанси, но во очи реалноста...се минимални.

Повторно ова со „девалвирање“ - не те разбирам, како го заклучуваш ова? Ме интересира за во иднина.
Дефинитивно не беше планиран таков ефект.
(Претпоставувам тука дека не зборуваш „од инает“ туку дека некој мој потег допринел до тоа, иако не изложив мои лични ставови затоа и сум збунет!)
Прочитај ја Симон де Бевоар и не се потпирај толку на силната машка,разумна свест.Интелегентен човек ги собира метафизички фактите и ги процесира во двете насоки со резерва кон дуализмот.Поздрав.
Те замолувам да го прочиташ мојот пост и да увидиш дека нема мој став изнесен тука. Благодарен сум на препораката, можеби ќе го направам тоа. Исто така, како конструкција „метафизички факти“ е контрадикција по себе и според тоа, не го разбрав последното.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
431
Поени од реакции
934
Не сум навредена, ни па мислам дека има потреба од админска интервенција, полека...

Фактот што изрази сомнеж дека може да се има префериран филозоф, а кој се употребува заради егзотика во звучноста и одразот, мислам дека е во корелација со полот, со прости зборови, да бев машко, многу помала или скоро никаква е веројатноста дека ќе го употребеше, поправи ме ако грешам... И фактот преферирање одреден филозоф, автор, научник не значи и апсолутно согласување со цел негов опус, а и мора да се земе секогаш и севкупноста на времето и различни други фактори во кои творел...

Не реков дека ти употреби сексуални алузии никаде, пак мисинтерпретација. Мажите имаат два ефикасни начини на конфронтација со женски соговорник, првиот е - уфрли некој или неколку еуфемизми за нејзината глупавост или интелектуална инфериорност, другиот е - невкусни коментари со сексуална конотација на нејзина сметка.

И за крај, не сум никаков заговорник, ни иницијатор за женски бунт насочен кон напуштање на форумот, аман...

Сега, се надевам се разбравме.

П.С. И да, сите сме на крајот обични луѓе, нема потреба од мистериозни себепромоции, тука се согласувам, иако оној дел за кој ти најмногу се фати, поточно Шопенхауер, беше извлечен од не баш толку сериозна дискусија, не ми беше целта да бидам елоквентно егзотичен интелектуален сноб, ама и ти со многу китење со латински поговорки и ултраинтелектуален стил удри контрареплика, која случајност :sneaky:?!

Л

Лигеја

Гостин
Не мислев дека ќе те навредам (???). Поточно - немаше таква цел.
(Иако сметам дека (обидот за) навреда од некој на форум не треба да побуди реакции, освен ако не е вистинита)
Стојам на тоа дека нема навредливо ништо во постот, а тука можат да се активираат администраторите и да пресудат..се разбира.

Внимателно, јас го цитирав *твојот* префериран филозоф. Не може да се заклучи дека тоа се *мои* ставови.

Не претпоставувам ништо. Поентата беше да се споредат работите:
-обично прашање vs. *преферирање* филозоф кој е познат по своите остри критики за жените.
и реакцијата после тоа.

Реакцијата не беше во (очекуван) размер - „ќе си одиме од форумот“ само заради прашање vs. тие ставови што ги цитирав+преферирање (одобрување, скоро целосно согласување - како што и сама рече).
Како да споредиме.. убиј ме со кашикара - те преферирам, потчукни ме во колено - си одам од форумов.

Не претпоставив незнаење (посебно не човек кој може да го издржи Schopenhauer со својата брутална и метикулозна објективност и непреќутување),
туку реков дека има опција таква (ова *е* од лично искуство).

Немаше сексуален контекст мојот пост - може да се прочита, мислам дека овој одговор ти е малку избрзан (имам неколку прочитано твои - не биле со вакви пропусти).

Споредбата беше специјално за тие што тврдат дека биле „премногу срамежливи“ и моето мислење е дека голем број од нив се плашат од своето себе - поточно се плашат дека другите ќе забележат дека немаат што да понудат, а срамежливоста е тип на бариера.
(Или, можеби некој верува дека таа што редовно дава глава е „срамежлива за обичен разговор“. Постои како опција, но е многу малку веројатна..)

Не е „сексуален пристап“ или било што, туку е здрав разум. Не е ни ново (точно е што велиш - не е ново) дури во антички Рим е позната фразата дека откако жената ќе се соблече, нема што после тоа да понуди.. (не е мој став, повторно, да не бидам погрешно разбран, потврдувам дека не е ново).

Сега, има шанси (скоро) цел свет да греши цели 2.5+ милениуми кога поврзуваат секс-(не)срамежливост, т.е. има шанси да постојат девојки што се сексуално послободни но се „срамежливи за разговор“. Има шанси, но во очи реалноста...се минимални.

Повторно ова со „девалвирање“ - не те разбирам, како го заклучуваш ова? Ме интересира за во иднина.
Дефинитивно не беше планиран таков ефект.
(Претпоставувам тука дека не зборуваш „од инает“ туку дека некој мој потег допринел до тоа, иако не изложив мои лични ставови затоа и сум збунет!)

Те замолувам да го прочиташ мојот пост и да увидиш дека нема мој став изнесен тука. Благодарен сум на препораката, можеби ќе го направам тоа. Исто така, како конструкција „метафизички факти“ е контрадикција по себе и според тоа, не го разбрав последното.
Го прочитав твојот пост уште еднаш и да,имаш изнесен став без да сакаш со тоа што се спротистави на кежуал тема,апсолутно небитна и која треба да содржи индивидуални искуства со искази и цитати на филозоф кој сам по себе е контрадикторен само за да ја докажеш својата супериорност и желба за ментална доминација врз членот кој го цитираш.So...manly. :) Олабави малку со разложувањата и темелните разглобувања ваква тема не заслужува филозофска подлога. :) Од овде следи мојата препорака како сугестија а останатиот дел го оставам како предизвик за дискусија во некоја друга тема бидејќи алудирав на поврзаноста и инволвираноста на повеќе теми во една кои следствено треба да бидат дискутирани опширно од свое искуство со свои заклучоци.Овде според нивото на твоето наметнато темпо на дискутирање не се доволни само генетиката и социологијата. :)

King B

Bears. Beets. Battlestar Galactica.
Член од
24 јануари 2011
Мислења
1.801
Поени од реакции
4.076
Немој, за ова че ти се смеат. Мене ми се пресмееа :) Многу фенси зборот веројатно им бил. Нз шо дебатирате, имате книги од професионалци кои знаат ,,се" таму лежат одговорите на вашата успешна врска. Земете читнете, не треба да си трошите време на размислување од стилот, каде грешев, каде попуштив, кај требаше вака или така да се направи, не за да биде поврзано со жената, туку ако посакаш лично за твое добро онака како човек да се разгледаш, за жената се видело..
И Кинг Бијонсе не ме цитирај, бидејќи го завршивме чинам муабетот, баш ко шо требаше. :)
Драг turvivor, те молам не си земај за право толку да ми ги искривуваш зборовите и да ми ги вадиш од контекст, затоа што тоа твое исмејување ми ја изремети цела поента :)

Јас Никаде не реков дека не треба да се троши време на размислување, нити дека има Секаков одговор во тие книги што ги споменував.
Не ми ги извртувај зборовите, even more, не ми измислувај нови :)

Да се вратам на насловот на темата, уште еднаш последен пат ќе повторам дека тие книги топло им ги препорачувам на сите фини паметни и убави машки што не сфаќаат што им е проблемот на девојчињава што се ложат на дебили :)
Ете, да не мора со уште некое девојче да си кинат живци, можат да читнат нешто на страна и можеби да дознаат работи кои досега не ги знаеле, а ќе им помогнат нас подобро да не разберат, со тоа и себе да си олеснат :)
Не знам каква потреба имаше таа препорака ти (и останатите што ме цитираа..) да ја разбереш као ја да викам дека не треба да се троши време на размислување и дека таквата литература е Библијата на врските.

Едноставно, сметам дека секоја информација што е плус од постоечката е корисна, и дека целата поента на тоа е да научиш ствари што досега не си ги знаел.

Што има тука толку лошо за ти врз тоа мое мислење да истураш куп сарказми и исмејувања, што очигледно и други си ги земаа за право?

Држи си ја дискусијата на ниво :) Како што можам јас сериозно да те сфатам и да ти реплицирам, повели истото направи го и ти.
И ја знам да си играм курташак, мислев дека пробуваме да напраиме муабет :)

Член од
7 ноември 2011
Мислења
431
Поени од реакции
934
Ајде сега брзо ти и сите како тебе во темата за анализа на форумџии/ки...

Луѓе, научете да браните и да дискутирате ставови на одредени теми, личноста на соговорникот и нејзиниот реален живот не е предмет на дискусијата, освен ако сама не се инволвирала на тоа ниво, ете толку е едноставно...

D

dystopian

Гостин
Мажите имаат два ефикасни начини на конфронтација со женски соговорник, првиот е - уфрли некој или неколку еуфемизми за нејзината глупавост или интелектуална инфериорност, другиот е - невкусни коментари со сексуална конотација на нејзина сметка.
Ве читам од прееска и морам да ви се уфрлам во муабетот. Ме иритира глумењето жртва без разлика на пол, а за волја на вистината, повеќе машки членови глумеле жртви на форумов (барем јас колку што имам приметено) отколку женски, отварале посебни теми или пишувале во Драга Кајгана во стил - ме утепаа од ремет и си заминувам пошто сум слаб карактер. Нешто слично правите и вие на темава, односно на некој начин се заканувате дека ќе го напуштите форумот ако не ве третираат како кралици. На страна што мене лично не ми менува ништо колку женски членови има овде, јас ценам форумџии по мислења и ставови а не по секси аватар и ник, ок јас не сум битен, ама зарем стварно мислите дека ваквото простачко однесување е екслузивно само спрема жените? Ги читате ли другите подфоруми, гледате ли некаде хармонија меѓу машкиот пол? Фрштат суптилни и директни навреди насекаде, а вие сакате посебен третман само зошто сте жени?

Па нели сакавте рамноправност? :icon_lol:

Зошто наместо заминување од форумот не ги разгледате овие опции.

1. Ако некој те навреди - имаш копче пријави и модератори.
2. Ако некој ти се пушта - имаш опција игнор или директно одјебување.
3. Ако не ти се допаѓаат одредени мислења - grow a thicker skin.

Толку е едноставно. Околу третава точка, што ако има еден куп шовинистички бљувотини на форумов? Мислиш јас зошто сум машко и таквите мислења не ме засегаат, се ми е розево овде? Колку ретардирани мислења имам прочитано, а сигурен сум дека и за многумина моите мислења се ретардирани ама сепак, ова е јавен форум и секој има право да ги искаже своите ставови се додека се придржува на правилата, а за се друго имате точка 1 и точка 2. Само не глумете жртви.

Толку од мене на темава, немам намера да учествувам in yet another battle of the sexes...

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
Ајде сега брзо ти и сите како тебе во темата за анализа на форумџии/ки...

Луѓе, научете да браните и да дискутирате ставови на одредени теми, личноста на соговорникот и нејзиниот реален живот не е предмет на дискусијата, освен ако сама не се инволвирала на тоа ниво, ете толку е едноставно...
ај бе прибери се малку ни те навлеков да зборуваш за твојата приватност ни имав намера.
Коментарот ми беше анализа од перспектива на едно машко кое не ја сфаќа играта и се обидов да го доловам моментот.
Ме заболе мене за "нејзиниот(ТВОЈОТ) реален живот".

Kajgana Shop

На врв Bottom