Соул,еве јас ќе бидам искрен макар и по цена да звучам наивен,глупав,кретен или не знам каков.Иако со тебе не можам да се согласам во се,но тоа не е страшно бидејќи нормално и природно е да имаме спротивставени ставови за одредени гледишта,сепак ќе ти кажам дека од сите Муслимани на форумов само тебе те ценам.Ќе прашаш зошто?Па бидејќи си културен,цивилизиран,никогаш никого не си навредил,одржуваш одреден критериум за дискусија на ниво,се обидуваш на културен начин да ги објасниш и одговориш прашањата кои тебе или општо за Исламот се поставени,иако понекогаш чувствувам доза на нервоза во твоите постови,но сепак и ти си човек.Особено кога некој ќе ти ја навреди верата,пратеникот,книгата или пак Богот.Тој што тоа го прави,а некогаш сум го правел и јас самиот,нека му служи на чест.
Но,зошто бе Соул го подржуваш кретенот Омер во неговите изјави дека некого треба да обеси,да фрли од МТВ,кога некого го нарекува-педериште или курвиште или лезбејчиште?Зарем веруваш дека тоа е правилниот начин на дискусија со било кој,макар и тој некој да навредува?Зарем Бог не треба да биде љубов,зарем не треба секого да почитуваш,макар и тој самиот од твоја гледна точка-прави будала од себе,навредува?Е тоа бе Соул и ти пишав на ПП,тоа е проблемот со вас,што и вас ве има нормални,човечни,морални,макар што верувате во Бог кој за многумина е несфатлив и имате пророк кој за многумина бил недоличен и неморален,но сепак има Муслимани на кои многу атеисти,Христијани,будисти,пагани можат да им позавидат во многу полиња.Но,за жал пријател,вие кога се работи за верата не размислувате како единка,поединец,личност,туку како да се претпопувате во аморфна маса на радикални исламисти,како будалата кој ќе бутал динамит во нечив задник.Зошто така,не знам.И затоа исламот има таква репутација меѓу останатите.Се надевам ја сфаќаш мојата поента.