PayPal (официјална тема)

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
Две прашања :)

1. Ако имам пари на PayPal ( НЕМАМ КАРТИЧКА СТАВЕНО, НИТУ МОЖАМ ДА СТАВАМ ) дали сепак ќе можам да го платам продуктот преку PayPal? Мислам дека ќе може, ама не сум сиг.

2. Би се нафатил ли некој да му уплатам пари на сметка, да ми ги прати на PayPal?
Колку пари сакаш?

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Регистирав успешно виса картица од НЛБ. Него некој да ме подупати како оди процедураата сега, како да ги поврзам со ebay акаунт и како оди плаќањето?

L

Luki Junior

Гостин
Регистирав успешно виса картица од НЛБ. Него некој да ме подупати како оди процедураата сега, како да ги поврзам со ebay акаунт и како оди плаќањето?
Коа одлучеш нешто да купеш, требе да има продукто опција да платеш со Пејпал.
Откоа го купеш/Победеш на Аукција одеш check out на Ebay и там си има копче Pay with Paypal. Кликнеш на него, и ќе те пренасоче да се логираш на Paypal. И там ќе ја има точната сума шо се префрла со него. 2-3 клика, и си го платеш тава шо си го купил.
И на крајо ти стига сметка на емаил со детали од плаќајнето, и на Ebay пише оти си го платил.
Коа се процесира плаќајнето, не кликај нигде или рефреш, да не платеш 2 пати. Ама тава си го пише на самата страничка на Пејпал.

И, разбира се, требе да имаш пари на картичката/сметката. :)

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Коа одлучеш нешто да купеш, требе да има продукто опција да платеш со Пејпал.
Откоа го купеш/Победеш на Аукција одеш check out на Ebay и там си има копче Pay with Paypal. Кликнеш на него, и ќе те пренасоче да се логираш на Paypal. И там ќе ја има точната сума шо се префрла со него. 2-3 клика, и си го платеш тава шо си го купил.
И на крајо ти стига сметка на емаил со детали од плаќајнето, и на Ebay пише оти си го платил.
Коа се процесира плаќајнето, не кликај нигде или рефреш, да не платеш 2 пати. Ама тава си го пише на самата страничка на Пејпал.

И, разбира се, требе да имаш пари на картичката/сметката. :)
Фала.

А тие парите шо ми ги има повлечено за верификација, ќе можам да ги искористам?

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
Фала.

А тие парите шо ми ги има повлечено за верификација, ќе можам да ги искористам?
Да :) Тие ти стојат на самиот акаунт на PayPal ..Ама се ти зема од картичката ..Кога ќе немаш на картичката, ќе ти ги повлече тие ;)

Член од
30 ноември 2008
Мислења
7
Поени од реакции
1
Здраво имам прашање, имам пеј пал акк не верификуван со картица од нлб тутунска земја словенија, па на пеј палот имам 400$ кои сакам да ги повлечам дали преку опцијата Withdraw funds to your card парите би легнале на картицата без проблем? знам дека има провизија тоа не е проблем, денови на чекање 1-2 недели не се проблем само ме интересира дали е сигурно да се повлечат парите? некој што имал искуство ако може да одговори....фала

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
Здраво имам прашање, имам пеј пал акк не верификуван со картица од нлб тутунска земја словенија, па на пеј палот имам 400$ кои сакам да ги повлечам дали преку опцијата Withdraw funds to your card парите би легнале на картицата без проблем? знам дека има провизија тоа не е проблем, денови на чекање 1-2 недели не се проблем само ме интересира дали е сигурно да се повлечат парите? некој што имал искуство ако може да одговори....фала
Тоа е голема сума има добра шанса да ти ја блокираат сметката. Имаш види на реклама 5 мислам сретнав шо вадат пари со верификувана сметка претпоставувам.

Член од
2 октомври 2009
Мислења
958
Поени од реакции
238
Тоа е голема сума има добра шанса да ти ја блокираат сметката. Имаш види на реклама 5 мислам сретнав шо вадат пари со верификувана сметка претпоставувам.
ja 100 evra pred nekoj den prefrliv nikakov problem nemaseza 3 dena gi ima parite na karticka

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
ja 100 evra pred nekoj den prefrliv nikakov problem nemaseza 3 dena gi ima parite na karticka
Може тоа да помине еднаш, двапати али ќе ти ја блокираат верувај прашање е само на време. Многу е лошо ако ти ја блокираат а парите ти останат на сметка :(

Член од
2 октомври 2009
Мислења
958
Поени од реакции
238
Може тоа да помине еднаш, двапати али ќе ти ја блокираат верувај прашање е само на време. Многу е лошо ако ти ја блокираат а парите ти останат на сметка :(
:) izvini ali mene mi e legalna

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
:) izvini ali mene mi e legalna
Епа друже за тебе важат сосема други правила така да биди внимателен кога даваш совети на тие кои не им е легална :confused: , да не останат без пари луѓето!

Член од
12 август 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
2.031
Треба да знаете дека нема легална/нелегална, се што е над 1400$ направена трансакција на годишно ниво подлежи под даноци. Без разлика која држава е во европска унија. Поради овие работи пејпал блокира и бара да се остават повеќе податоци за да ако некој од пејпал побара кој е корисникот да даде информации.

Kajgana Shop

На врв Bottom