Дали е Бог видлив или никој го нема видено?

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Почни си со јога кај хепта....малку свест не е на одмет..за почеток
потоа дојдете и двајцата кај мене , и ќе ве научам што е тоа медитација
Ти прво научи си за себе, а за мене и за Хептаграм XI не се секирај. Колку си научил досега ни бог не ти помага да научиш повеќе.

Член од
20 декември 2008
Мислења
593
Поени од реакции
1.192
За жал додека вас еден педофил и убиец ви го црни срцето, никогаш нема да сфатите и да го почувствувате она што го барате од нас да го објаснеме. Неможе да се објасни, тоа се чувствува и се верува во тоа. Барајте одговори, испревртувајте ја Библијата, ваш грев, црно ви е срцето и мозокот од тој антихрист ваш!

Член од
21 декември 2012
Мислења
924
Поени од реакции
452
За жал додека вас еден педофил и убиец ви го црни срцето, никогаш нема да сфатите и да го почувствувате она што го барате од нас да го објаснеме. Неможе да се објасни, тоа се чувствува и се верува во тоа. Барајте одговори, испревртувајте ја Библијата, ваш грев, црно ви е срцето и мозокот од тој антихрист ваш!
Ова е доказ против тебе на Денот кога ќе се вагаат делата.Спремна си да ја потврдиш твојата (вистинска) вера со предизвикување на Божјото проклетство врз оној кој лаже( од нас двајца)?

Член од
20 декември 2008
Мислења
593
Поени од реакции
1.192
Мојата вера е доволно силна и вистинска за да стојам врз ставот на се што сум кажала и напишала.

Член од
21 декември 2012
Мислења
924
Поени од реакции
452
Мојата вера е доволно силна и вистинска за да стојам врз ставот на се што сум кажала и напишала.
Тогаш повикај го Божјото проклетство врз мене, мојата вера и мојот Пратеник, ако си толку убедена во твојата?

Член од
20 декември 2008
Мислења
593
Поени од реакции
1.192
Нема што јас да повикувам на проклетства и глупости некои. Ако твојата религија те учи на повикување на проклетства не ме чуди, направена е од еден таков човек. Сами си го влечете гревот, кон сите постапки што ги правите кон христијаните и сите тие омаловажувања кон се она што тие веруваат. Од една страна ве сфаќам, од каков учител учите, од таков се вашите дела!

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Gledam Hristijanite mnogu se zanimavaat so Islamot pa rekov da ne si go zaboravat skroz nivnoto veruvanje,ke otvoram edna tema.

Me interesira,
Dali spored hristijanskoto veruvanje Bog ima lik,dali nekoj go videl nekogas,dali nekoj go cul nekogas.... ?
Voedno me interesira i toa; Dali Isus e Bog ?
Дали некој го чул ликот божји...?:pos: Па прееска ко да го насетив...:D

Член од
21 декември 2012
Мислења
924
Поени од реакции
452
Нема што јас да повикувам на проклетства и глупости некои. Ако твојата религија те учи на повикување на проклетства не ме чуди, направена е од еден таков човек. Сами си го влечете гревот, кон сите постапки што ги правите кон христијаните и сите тие омаловажувања кон се она што тие веруваат. Од една страна ве сфаќам, од каков учител учите, од таков се вашите дела!
Полека, полека. Цело време го напаѓаш Пратеникот Мухаммед а.с. опишувајќи го со најпогрдни изрази. Тоа всушност го правиш за Исламот воопшто. Дали на тоа те учи твојата вера?

Каде си видела и прочитала муслиман да го грди Исуса, неговата мајка и христијанството како што ти тоа го правиш?

Дали на тоа те учи твојата вера?

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Ne se raboti bukvalno deka Bog e vo Isus nitu deka Isus e vo Boga. T

Soul,
да, токму за тоа се работи: Отецот Е во Синот и Синот Е во Отецот, како и во/со Духот Свет, ама тоа некако не Ти пасува, така?...
--- надополнето: 15 јануари 2013 во 22:16 ---
Jas tebe te prasav i od tebe odgovor posakav,no za zal i tuka ostanavte nemi.
.
За разлика од Твојата поезија, јас давам одговор на поставено прашање...Грешката барај ја кај себе, не кај мене.

OSHO-Lover

Konecno Sloboden...
Член од
2 декември 2011
Мислења
2.213
Поени од реакции
2.844
Полека, полека. Цело време го напаѓаш Пратеникот Мухаммед а.с. опишувајќи го со најпогрдни изрази. Тоа всушност го правиш за Исламот воопшто. Дали на тоа те учи твојата вера?

Каде си видела и прочитала муслиман да го грди Исуса, неговата мајка и христијанството како што ти тоа го правиш?

Дали на тоа те учи твојата вера?
Еве јас како фанатички верник мислам дека Мухамед бил епилептичар, и баш поради тие напади на епилепсија влегувал во чудни бладања, а жена му како преведувач била одговорна за креирање на куранот... Уствари куранот е направен од жена му... ;)

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.834
Поени од реакции
2.928
Znaci ne se raboti za eden vo drug. Ne se raboti bukvalno deka Bog e vo Isus nitu deka Isus e vo Boga. Tuku deka zaedno vo rajot ke bidat so stvorenijata,bidejki i tie se vo niv i oni vo niv....

Jas tebe te prasav i od tebe odgovor posakav,no za zal i tuka ostanavte nemi.

PANE,
znam,go imam slusnato toa deka koj ke proba da go objasni trojstvoto umot ke go izgubi. Pa za da ne ostanete bez um,neznam zosto se obuduvate da objasnite nesto ne objasnivo.
Znaete koga ke dojdete do objasnuvanje na trojstvoto ?
Koga eden od vas ke uspee da nacrta Kruzen triagolen cetiriagolnik.
:facepalm::facepalm::facepalm::facepalm:

Член од
21 декември 2012
Мислења
924
Поени од реакции
452
Pane-G, знаеш ли ти да ми цитираш каде во Библијата е спомнато Тројството?

Kajgana Shop

На врв Bottom