Загатки

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
А дали он не се брза се мисли пошто другиве луѓе го носат? И он е покриен, најверојатно у сандак или ковчег. Овие шесторица носат мртовец во ковчег? :)
Го погоди ова :D 100000% е ова, мислам ми го има кажувано некој порано.

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
Ne.
--- надополнето: 2 јануари 2013 во 04:44 ---

Дожд.Снег паѓа или вее,не врне :)
Инаку го реши некој ова?Ме мрзи да барам многу страни има
"Си биле татко и двајца сина, едниот бил слеп а другиот бил глувонем. Биле в пустина и му се припијало вода. Таткото и глувонемиот син пошле по вода а слепиот ги чекал. Наполнале вода и на враќање таткото умрел. Како ќе му кажи глувонемиот на слепиот дека татко му умрел ?
дојдовме до заклучок дека за ова нема решение :свиркам:

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
"Си биле татко и двајца сина, едниот бил слеп а другиот бил глувонем. Биле в пустина и му се припијало вода. Таткото и глувонемиот син пошле по вода а слепиот ги чекал. Наполнале вода и на враќање таткото умрел. Како ќе му кажи глувонемиот на слепиот дека татко му умрел ?
Кажувај одговорот, го мислам неколку дена али очигледно толку ми е лимитот на мозокот....

Член од
18 ноември 2010
Мислења
194
Поени од реакции
101
Кажувај одговорот, го мислам неколку дена али очигледно толку ми е лимитот на мозокот....
Абе незнам јас затоа прашав.На почетокот на темата само за ова се збореше ама никој не го решил.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Оффф мислев знаеш :confused: А баш ме интересираше...

Christian Lovato

stonecold
Член од
2 април 2012
Мислења
601
Поени од реакции
272
Ne.
--- надополнето: 2 јануари 2013 во 04:44 ---

Дожд.Снег паѓа или вее,не врне :)

Тие не биле по вода, во пустината нема вода :) Тие не отишле по вода таткото не умрел :) Абе сеа у куранот кој ке глеа...

Член од
26 октомври 2011
Мислења
1.605
Поени од реакции
1.167
ако надвор е нула степени,а внатре двапати потопло,
колку степени е внатре?

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
колку степени е внатре?
Нема доволно информации за споредба, такада тоа ја прави реченицата алогична, што значи дека нема одговор :)

Член од
20 јули 2009
Мислења
865
Поени од реакции
600
колку степени е внатре?
Имаше претворање во друга единица за температура и тоа го дуплираш и испаѓа некој број и после го претвораш во степени целзиусови и испаѓа некој друг број.(Нешто со апсолутна нула кај Келвини )
Нека го дообјасни некој :D

Kajgana Shop

На врв Bottom