Загатки

• Креатор на темата Креатор на темата ~DaRko
  • Време на започнување Време на започнување
А дали он не се брза се мисли пошто другиве луѓе го носат? И он е покриен, најверојатно у сандак или ковчег. Овие шесторица носат мртовец во ковчег? :)
Го погоди ова :D 100000% е ова, мислам ми го има кажувано некој порано.

Ne.
--- надополнето: 2 јануари 2013 во 04:44 ---

Дожд.Снег паѓа или вее,не врне :)
Инаку го реши некој ова?Ме мрзи да барам многу страни има
"Си биле татко и двајца сина, едниот бил слеп а другиот бил глувонем. Биле в пустина и му се припијало вода. Таткото и глувонемиот син пошле по вода а слепиот ги чекал. Наполнале вода и на враќање таткото умрел. Како ќе му кажи глувонемиот на слепиот дека татко му умрел ?
дојдовме до заклучок дека за ова нема решение :свиркам:

"Си биле татко и двајца сина, едниот бил слеп а другиот бил глувонем. Биле в пустина и му се припијало вода. Таткото и глувонемиот син пошле по вода а слепиот ги чекал. Наполнале вода и на враќање таткото умрел. Како ќе му кажи глувонемиот на слепиот дека татко му умрел ?
Кажувај одговорот, го мислам неколку дена али очигледно толку ми е лимитот на мозокот....

Кажувај одговорот, го мислам неколку дена али очигледно толку ми е лимитот на мозокот....
Абе незнам јас затоа прашав.На почетокот на темата само за ова се збореше ама никој не го решил.

Оффф мислев знаеш :confused: А баш ме интересираше...

Ne.
--- надополнето: 2 јануари 2013 во 04:44 ---

Дожд.Снег паѓа или вее,не врне :)

Тие не биле по вода, во пустината нема вода :) Тие не отишле по вода таткото не умрел :) Абе сеа у куранот кој ке глеа...

ако надвор е нула степени,а внатре двапати потопло,
колку степени е внатре?
Нема доволно информации за споредба, такада тоа ја прави реченицата алогична, што значи дека нема одговор :)

ако надвор е нула степени,а внатре двапати потопло,
колку степени е внатре?

Имаше претворање во друга единица за температура и тоа го дуплираш и испаѓа некој број и после го претвораш во степени целзиусови и испаѓа некој друг број.(Нешто со апсолутна нула кај Келвини )
Нека го дообјасни некој :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom