СП Ракомет: Maкедонија - Исланд 15.01.2013 18:00 часот

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе победи?

• Вкупно гласачи
    183
Статус
Затворена за нови мислења.
И шо е сега поентава на постот?

Туку дајте линк бе со општи статистики од првенството, јас се убив од барање на официјалната страна, ама изгледа сум слепа, па никако не можам да најдам... :)
Повелеле :)

Луѓе, Перо Антич немало да игра утре, си ја повредил подколеницата, па така за голман ќе биде поставен Шумоликовски.
За тролање од овој тип се добива бан од тема и казнени поени. Пријатно и недовидување.

Да играа Катар 3-3 цела утакмица, тешко нас ке беше.

3-3 или воопшто секоја одбрана која бара пресинг по цел терен од кога играчот ќе ја изведе топката е лимитирана од фактот ти колку можеш да трчаш без да ти падне концентрацита.Не можеш вечно ти да бркаш по цел терен со лошата последица дека кога ќе се измориш и концентрацијата ќе падне тогаш е многу тешко и да се вратиш на 6-0 и 5-1 зошто пак тогаш се се базира на концентрација,а и да играш напад.Чилеанците можеа да издржат едно 20-25 минути,Катар одвај 5-10.

Најважно е да не влеземе во дуел на трчање со Исланд и Данска.И да играат 3-3 одбрана не смее да се дозволува само 2 ца нивни да завршуваат напади ( поради наши грешки во подавање) дека така 4рица им играат само одбрана и они се физички спремни да тераат долг период.Ако треба целиот нивен тим да трча и во одбрана и во напад е тогаш нема да можат да играат 3-3 одбрана многу долго.

Мора нашиве на тренинзи да вежбаат подавање додека човек директно ги чува за да има транзиција на топка посигурна.Ако можеш ефикасно да ја подаваш топката додека противникот брани луѓе тогаш 3-3 зоната им е бескорисна.

.

Палмарсон нема некој добар процент на реализација, што сте се усрале :)

Не знам дали приметивте, али Кире не шутира од кај ќе стигне, и има сосема солиден процент на реализација. Јас сум повеќе оптимист за Исланд отколку што бев со Катар.

Не знам дали приметивте, али Кире не шутира од кај ќе стигне, и има сосема солиден процент на реализација. Јас сум повеќе оптимист за Исланд отколку што бев со Катар.
Па ако ти викаш дека 80% е солиден процент… :D Сепак игравме против два слаби противници.
Исто, јас мислам дека треба да шутира повеќе.

Па ако ти викаш дека 80% е солиден процент… :D Сепак игравме против два слаби противници.
Исто, јас мислам дека треба да шутира повеќе.
И они играа со еден слаб противник. Кај нас Кире го чуваа фластер постојано, се играше пресинг и не 6-0 одбрана која повеќе му одговара на Кире.

taktika-500.jpg

Со нас никогаш човек не е на чисто. Се може да се случи. Мислам дека ќе биде доста тесно и неизвесно. Ако гледам реално и по тоа што го прикажавме до сега, би требало да изгубиме со 3 до 4 гола, ама бидејќи гледам навивачки, ќе победиме со +1 или +2. :)

Со нас никогаш човек не е на чисто. Се може да се случи. Мислам дека ќе биде доста тесно и неизвесно. Ако гледам реално и по тоа што го прикажавме до сега, би требало да изгубиме со 3 до 4 гола, ама бидејќи гледам навивачки, ќе победиме со +1 или +2. :)
Баш ради ова и им викам да не ги полнат кладилниците за џабе, како што се залетаа за Чиле со 12.5 хендикепот. Баталете Македонија и кладилници дечки, тоа може ако фатиме континуитет некој па да знаеме кои ни се слаби, кои јаки точки. Не дека сега не се гледа ама и јаките точки ко да ослабнале :oops:

Сите што се задоволни од вчерашната игра треба да размислат малку зошто 30 гола да ти даде Катар и да ги тепаш со таква мала разлика е страшно. Може 30 постигнати гола рекорд им е??? Малце фалеше фијаско да се случи. Некој кажа и Исланѓаниве станале предвидливи ама се тоа убаво и би ни одело во полза да имавме селектор што ќе го увиди тоа. Вака и со една рака да кажат дека ќе ни играат пак не би била убедена дека ќе тепаме.

Баш ради ова и им викам да не ги полнат кладилниците за џабе, како што се залетаа за Чиле со 12.5 хендикепот. Баталете Македонија и кладилници дечки, тоа може ако фатиме континуитет некој па да знаеме кои ни се слаби, кои јаки точки. Не дека сега не се гледа ама и јаките точки ко да ослабнале :oops:

Сите што се задоволни од вчерашната игра треба да размислат малку зошто 30 гола да ти даде Катар и да ги тепаш со таква мала разлика е страшно. Може 30 постигнати гола рекорд им е??? Малце фалеше фијаско да се случи. Некој кажа и Исланѓаниве станале предвидливи ама се тоа убаво и би ни одело во полза да имавме селектор што ќе го увиди тоа. Вака и со една рака да кажат дека ќе ни играат пак не би била убедена дека ќе тепаме.
Ако ја победиме Хекла да си го смениш потписот о невернику о ти! :D

Kире им шутираше на голмани од рангот на Преспа или Зомиммак Струмица, голманите на Чиле и Катар вкупно собраа 10 одбрани на 2 утакмици, не заебавај и ти сега .. Оди на Ландин од Данска или на тој на Русија голманот да им мава 90% реализација ...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom