СП Ракомет: Maкедонија - Исланд 15.01.2013 18:00 часот

• Креатор на темата Креатор на темата c i t r o
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе победи?

• Вкупно гласачи
    183
Статус
Затворена за нови мислења.
Искрено не ми се верува дека ќе ги тепаме Исланѓаниве.Повеќе би се надевал на Русите него овие.На трите последни натпревари (вклучувајќи ја Србија) имаме проблем со враќањето во одбрана.Шутковски безвезе ротира и овие се вртат ко прдеш у гаќи,незнаат дали да одат на клупа или у одбрана.Е сега за разлика од нас,трансформацијата на Исланд од одбрана во напад е најбрза од сите екипи во групава.

Погледнете статистики.Во овие 2 натпревари имаат дадено дури 20 гола од контри,или нешто повеќе од 31% од головите дадени вкупно.

Друга работа што ја докажува брзата игра се украдените топки.Во овие 2 изиграни натпревари имаат украдено дури 19 топки и имаат 35 асистенции.

Да се надеваме дека ќе можеме да ја смириме играта,зашто со поспор ритам Исланѓаните немаат шанси против нашата висока одбрана.
--- надополнето: 14 јануари 2013 во 03:19 ---
У моментов е у болја форма од него така да мене више ме плаши :unsure:

За тоа нема дилема,реков и претходно.Хансен е во многу слаба форма,што би требало да не радува.Но секако не помислувам да кажам дека сега без Хансен можеме да ги тепаме.Данска ти е една цела машинерија.

Искрено не ми се верува дека ќе ги тепаме Исланѓаниве.Повеќе би се надевал на Русите него овие.На трите последни натпревари (вклучувајќи ја Србија) имаме проблем со враќањето во одбрана.Шутковски безвезе ротира и овие се вртат ко прдеш у гаќи,незнаат дали да одат на клупа или у одбрана.Е сега за разлика од нас,трансформацијата на Исланд од одбрана во напад е најбрза од сите екипи во групава.

Погледнете статистики.Во овие 2 натпревари имаат дадено дури 20 гола од контри,или нешто повеќе од 31% од головите дадени вкупно.

Друга работа што ја докажува брзата игра се украдените топки.Во овие 2 изиграни натпревари имаат украдено дури 19 топки и имаат 35 асистенции.

Да се надеваме дека ќе можеме да ја смириме играта,зашто со поспор ритам Исланѓаните немаат шанси против нашата висока одбрана.
Брзи се они али против Чиле им се контрите и украдените топки денес ги тепаа 38:21, ако ја умртвиме играта иаме шанси.

А шо гледаме бе друже?

Прво беше играч и тоа добар играч.

Беше тренер на Пелистер и со него станува шампион на Македонија и освојувач на купот.

Потоа беше тренер го водеше Металург и станаа шампиони на Македонија и се пласираа во лига на шамиони неколку пати ко шо ми текнува и беа со доста послаба екипа од оваа сега. Да напоменам дека Лино со Металург неколку години се мачеше и не можеше да обезбеди пласман во лигата на шампиони.

На светското во Хрватска беше помошник и освоија 11 место.

На европското во Србија беше селектор и освоија 5 место.

Со Констанца која има слаба екипа играат во лигата на шамионите и за малку на два пати ќе ги победеа Атлетико Мадрид имаат во моментот 2 победи и 5 порази и шанса за пласман во осминафиналето.
Во оваа полусезона први се во Романската лига.
На светсково 2013 има 2 победи во две утакмици или 2 од 2.
Нешо не ти е јасно а? :)
Шундовски не е оратор
Шундовски не е политичар
Шундовски не е манекен
Шундовски е бивши ракометар и сегашен тренер :)
Сега му го гледав CV-то... хм, не ќе да е до него овој неред во репрезентацијата. Стварно има доста големи успеси, не верувам дека е толава случајност.

Брзи се они али против Чиле им се контрите и украдените топки денес ги тепаа 38:21, ако ја умртвиме играта иаме шанси.

Червар е мајсторот за умртвување брзи противници.Ова за него би било лесен плен.:D

Не сум некој спортист, ниту пратам спорт, ниту пак знам што е добар а што лош тренер, ама денес овој нашиов ме насмеал до солзи, кога им рече ,,треба голови да давате,, (нешто во овој контекст), као, овие пола игра врска немаат што прават на терен, тек сега дознаа зошто се таму :)

Protiv Island imame 7koeficient vo betcity.Dali ovaa komparacija so koeficientite e realnata slika ili pak preteruvanje i potcenuvanje?Island desetkuvan e i ne moze da se racunaat za tolku golemi favoriti.

Protiv Island imame 7koeficient vo betcity.Dali ovaa komparacija so koeficientite e realnata slika ili pak preteruvanje i potcenuvanje?Island desetkuvan e i ne moze da se racunaat za tolku golemi favoriti.

Не можеш да ги обвинуваш, како игравме со Катар и Чиле не ме чуди коефициентот. Мене ме плаши таа физичка градба = дивоградба на Исланѓаните и брзата игра.

Со Исланд ќе биде многу тешко да се игра, и одсекогаш на натпреварите со нив ни било најтешко. Исланд и Данска се екипите од кој најмногу се плашам во нашата група. Ајде да видиме што ќе биде, сакам победи (како и сите) но ќе видиме.

Исланд е доста ослабен на првенствово така да ова ни е шанса да ги добиеме,ако се игра подобра одбрана и нападов ако не ни испаѓаат како овие Катарциве треба да тепаме :)
единствена закана кај нив е Палмарсон,него ако го затвориме ќе имаме добри шанси за да победиме

Мене највеќе ме загрижува Миркуловски, се надевам ќе се врати назад на планетата Земја, затоа што е изгубен во време и простор. Техничките грешки посебно тоа кога им паѓаат сами топките од раце, се недопустливи... Оние 5-10 минути во второ полувреме мора да се поправат, да се заблажи падот на концентрација кој секогаш магично се јавува посебно во тој период.

Ќе видиме, не сум ни песимист, ни оптимист. Верувам дека се може да се случи, она што го знам е дека најверојатно пак све ќе се решава последните 3 минути.

И вие што гласате за Исланд, само да ве види Игорче, ќе ви каже убаво на сите... ескими едни...:icon_lol:

Вчера резил се 30те примени голови од Катар. Мизерија одбрана посебно во второ полувреме е сериозна работа. Две работи позитивни извлековме тоа е пошироката ротација на мечот со Катар и контрите кои практично беа тренинг вчера ! Останатото катастрофа.

Со Исланд ќе биде различна приказна. Ќе играат 6-0 одбрана а не 3-3 како Катар што е добро за нас за да можеме да го смириме нападот и да одиме на долги напади. Технички грешки стандард со вакви брзи репрезентации ќе бидат недозволени. Одбрана мора многу посериозно бидејќи и шансите за наши контри и лесни голови ќе бидат значително помали па ќе мора и тоа како да се испотиме ! Како и да е добро е што ротираме нешто што не го правевме баш лани на Евро такада има простор на надеж !

7 коеф, па ние не сме бе Австралија матер им ебам,за нас првенството тек почнува, ова досега беше курташак, во секој случај, им благодарам, овој коеф не смее да се испушти.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom