Избор на најдобра песна од поранешна Југославија

Статус
Затворена за нови мислења.
Forrest Gump кај сум јас во листата од Пекиншка? ццц

Дуелов па оф леле мајко...
И со тебе и без тебе Луси_Лу брат ко Катар бевме у дуелот. Сеј си мадро и Причај ми о љубави!:D

Познат е по изборни манипулации не му е прв пат :)

Обиди за прокси гласање, инциденти на неколку гласачки места и кршење на избирачки кутии, прекини на гласањето, агитирање и растурање на пропаганден материјал, како и користење на упатства за гласање само на албански јазик. :D

двоумењето беше не за песната,туку за првата буква
со кирилица дали да биде со Џ или со Ѓ - во превод,
затоа - Зборувај ми за љубовта

Еј еј полека со гласањево Јасна Злокиќ и крала сам га ми е една од омилените песни :)

двоумењето беше не за песната,туку за првата буква
со кирилица дали да биде со Џ или со Ѓ - во превод,
затоа - Зборувај ми за љубовта
Буквата Ð од српскиот јазик соодветствува на алофон глас во македонскиот јазик (варијација) на фонемите Ѓ и Џ (се изговара нешто измеѓу Ѓ и Џ). Но за транскрипцијата имаме строго правило: во македонскиот јазик, буквата Ð од српскиот јазик се предава со буквата Ѓ (Đorđe = Ѓорѓе), па така, би биле - Ѓаволи - Причај ми о љубави

Џаволи. Другава песна појма немам која е. И ова од Ѓаволите не ми е многу слушана ама ми е позната од некаде како да ја имам слушнато од некој филм или нешто така.

"Djavoli- Pričaj mi o ljubavi (Ljubav i moda, 1986)"
1. Forrest Gump
2. Види Фотос
3. Hank Moody
4. Crazy in Love
5. Флојдерка
6. mordekaj
7. Кики.
8. aiwa
9. Anco
10. Zlatikevichius
11. Bateman
Jasna Zlokic - Krala sam ga​
1. leandra​
Поштована колешке во дуелот ме посетивте на ова Македончето, кога игравме пријателска со Литванците . Ко кокиче, сам против сите:D
1.jpg
2.jpg
Нареден дуел:​
"Paraf - Ružan san (Istina,1981)"
Vs
"Atomsko Sklonište - Treba imat' dušu ( Mentalna higijena,1982)"

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom