Вонземјани, НЛО...

Верувате ли дека постојат вонземјани?

• Да

Гласови: 1.734 79,1%
  • Не

Гласови: 458 20,9%

• Вкупно гласачи
    2.192

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
повеќето веруваат дека постојат? :nesvest: што по ѓаволите? :tapp: не е вистина, ОВА НЕ Е ВИСТИНА
Анкетата е реална, и секој регистриран член има право да се изјасни... резултатите се тие.

Член од
17 јануари 2009
Мислења
2.814
Поени од реакции
4.666
повеќето веруваат дека постојат? :nesvest: што по ѓаволите? :tapp: не е вистина, ОВА НЕ Е ВИСТИНА
А што има тука чудно? :toe: Се разбира дека низ бесконечната (?) вселена има планети на кои што се развила некаква форма на живот. Животот не е ексклузивност на земјата.
Е сега, каков е тој развој, какви видови напредувале и на кој начин и дали тие дошле на оваа планета - тоа е мистеријата.
Јас сум скептик околу ова прашање, кое не можам да го демантирам ниту да го потврдам. Само мислам дека тој што има таква технолошка предност да дојде до планетава, нема да дојде да донесе маслиново гранче и христијански пораки :smir:, како во Star Trek. Ова е само мое лаичко, скромно, лишено од секакви конспиративни заднини размислување.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Апокалипто специјално за тебе.
Сликано релативно од далечна точка, високо над облаци што може да се примети. Таков сјај немам со очиве мои видено. Формата исто.
ПС. Сликава е стара баеги веројатно некаде 2002 или 2003.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Сликано релативно од далечна точка, високо над облаци што може да се примети. Таков сјај немам со очиве мои видено. Формата исто.

Сигурно не беше метеорит?

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Па еве јас би оставил да коментираат останатите па да видиме кој што мисли, со добра анализа бидејќи сликата е добра.
Јас не би коментирал ама ми текнува дека бев шокиран кога ја видов светлинава. И ако добро памтам траеше неколку минути.

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Веројатно некој поголем метеорит кој му требало повеќе време за да се распадне во воздухот.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.397
Поени од реакции
5.021

Ова е лесно. Ова е рефлексија на сончевите зраци од некој сателит. А можно е и од МВС.

Член од
8 април 2008
Мислења
133
Поени од реакции
9
А ова како и многуте видеа на youtube за кои не можеме да кажеме дека се лажни:

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.397
Поени од реакции
5.021
Батка ај олади малку. Одговоров нема никаква логика!
Како прво, многу лесно се забележува дека е рефлексија од сонцето, заради бојата на светлината.
Како второ, зракот се распрскува (не му текнува како се викаше таа појава) баш како кај Сонцето.
Како трето, и јас самиот имам видено такви случаи повеќе пати.

Ова е ништо друго, туку рефлексија на сончевите зраци од некој сателит. :toe::smir:

Barbara.

Irreparable perfectionist
Член од
23 јули 2009
Мислења
369
Поени од реакции
15
why not..?? не можам да кажам точно ,да верувам..но не би можела и да речам дека не би постоеле, како и да е тоа, ако не би имало некој друг вид на живи суштества некаде во огромниот вселенски простор тогаш тоа би било залудно трошење на просторот, овие снимки не докажуваат ништо, а никој не излегол со црсти докази за до го изјасни тоа, останува и ќе остане мистерија уште многу години. :toe:

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
why not..?? не можам да кажам точно ,да верувам..но не би можела и да речам дека не би постоеле, како и да е тоа, ако не би имало некој друг вид на живи суштества некаде во огромниот вселенски простор тогаш тоа би било залудно трошење на просторот, овие снимки не докажуваат ништо, а никој не излегол со црсти докази за до го изјасни тоа, останува и ќе остане мистерија уште многу години. :toe:
Мистерија , како за кого .
Јас лично имам видено

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
До пред некое време викаше дека неможеле да стигнат , далеку било и тн. и тн....
Ама ова со подигање на свеста и фотонскиов појас не е шала , чим на такви закоравени фаци делуе.

Apokalipto

Tredici
Член од
4 март 2007
Мислења
15.576
Поени од реакции
2.585
Еве и на македонски:

Речиси е сигурно дека постојат вонземјани, но луѓето треба на секој можен начин да се обидат да избегнат средба со нив, порачува Стивен Хокинг, споредувајќи ја можната "посета" на нашата планета со откривањето на Америка, во кој случај ние би ја доживеале судбината на Индијанците.

Во новата серија на каналот Дискавери, астрофизичарот вели оти е совршено разумно да се претпоставува дека во вселената постои и друга интелигентна форма на живот.

Хокинг предупредува дека во случај да бидеме посетени од страна на вонземјани, многу е веројатно тие да ја срамнат планетава, по што Земјата ќе остане без никакви ресурси, за на крај напаѓачите да заминат.

"Ако не посетат вонземјани, исходот ќе биде сличен со пристигнувањето на Колумбо во Америка, нешто што не излезе добро за Индијанците. Доволно е да се погледнеме себеси за да видиме како интелигентната форма на живот може да се развие во нешто што не сакаме да го запознаеме," објаснува Хокинг.

Наместо да праќаме информации со дијаграми за точната местоположба на Земјата во вселената, луѓето треба да направат сè што е во нивна моќ за да го избегнат контактот со вонземјаните, советува поранешниот професор на Универзитетот Кембриџ.

"За мојот математички ум, самите бројки ме водат кон заклучок оти постоењето на вонземјани е комплетно разумна претпоставка. Вистинскиот предизвик е да сфатиме какви всушност би биле тие," изјавил Хокинг.

извор

Ме плаши колку може да биде во право типов :S но од друга страна... и сами знаеме дека некогаш и ние прикажуваме добра страна спрема новите нешта кои ги откриваме

Kajgana Shop

На врв Bottom