Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Шо ви е со скринериве во последно? Ај за Интериста знам, стар скринерџија е, ама RocknRolla, wot, Anon?
СОЗЕМЕТЕ СЕ!
Skriner / dvd, ne mi menuva mnogu na laptop. Zboruvam za onie for-awards-consideration skrineri, ne za snimki od proektor i slicno. So pristojno ozvucuvanje, laptopot mi vrsi rabota.

Se razbira, za hobitot, life of pi, les miz... Odam vo kino, nema teorija da gledam takov film na laptop. Bi odel i za drugite, no ne moze sekoj den da se odi vo kino a i nema se tamu...

Вие шо глеате на скринери, барем изрежете ги после 3 филма на 1 двд и шиткајте ги на пазарче за 50че.

Со парите после можете да си купите наочари или да го ублажите очоболот од гледањето на скринер.

Профит? :D

без навреди, секако не ми е тоа намерата.

Skriner / dvd, ne mi menuva mnogu na laptop. Zboruvam za onie for-awards-consideration skrineri, ne za snimki od proektor i slicno. So pristojno ozvucuvanje, laptopot mi vrsi rabota.

Se razbira, za hobitot, life of pi, les miz... Odam vo kino, nema teorija da gledam takov film na laptop. Bi odel i za drugite, no ne moze sekoj den da se odi vo kino a i nema se tamu...

Те сфаќам дека не е изводливо и исплатливо да се оди на секој филм на кино, ама не ве разбирам како не ви се чекат за пристојни снимки. Зборувам за 480p и 720p.

Еl Ninho, good one. :icon_lol:

Вие шо глеате на скринери, барем изрежете ги после 3 филма на 1 двд и шиткајте ги на пазарче за 50че.

Со парите после можете да си купите наочари или да го ублажите очоболот од гледањето на скринер.

Профит? :D

без навреди, секако не ми е тоа намерата.
Нема веза, шо вика Ио на лаптоп го гледам. И јас не сакам многу да гледам филмови на скринери, ама скринерот за Арго се гледа без проблем, е сега тоа тајванско-јапонскиот субтајтл шо е залепен е малку напорен низ филмот ама се трпи некако. Линколн сликата беше исто добра, а таму и немаше превод залепено што значи таман си беше.
Е сега да има филмови кои не се гледаат на скринери. Анимираните никогаш не ги гледам на грди снимки, Cloud Athlas, Life of Pi, Hobbit, Life of Pi и ред други не е тоа ако ги изгледаш на скринер.

Amour -искача на блуреј 25-ти феб(даунлоуд 11-ти феб)
Argo - 19-ти феб(данлоуд 5-ти феб)
Beasts of the Southern Wild го има на блуреј
Django Unchained - нема датум
Les Misérables - нема датум
Life of Pi - 5-ти март(данлоуд 20-ти феб)
Lincoln - 26-ти март(данлоуд 12-ти март)
Silver Linings Playbook - 12-ти феб(данлоуд 29-ти јан)
Zero Dark Thirty - нема датум
The Master - 26-ти феб(даунлоуд 12-ти феб)
The Impossible - 26-ти феб(даунлоуд 12-ти феб)
Flight - 5-ти феб(данлоуд 20-ти јан)
The Sessions- 12-ти феб(данлоуд 29-ти јан)
Ако имам грешки Анон ќе ме поправи, зелените значи би требало да може да ги гледаме на блуреј снимка пред оскарите, за овие без датум чекаме изненадување.

Шо ви е со скринериве во последно? Ај за Интериста знам, стар скринерџија е, ама RocknRolla, wot, Anon?
СОЗЕМЕТЕ СЕ!
ја не глеам скринери ја само известувам :)
Ако имам грешки Анон ќе ме поправи, зелените значи би требало да може да ги гледаме на блуреј снимка пред оскарите, за овие без датум чекаме изненадување.
нема шанси да проверувам, најверојатно немаш грешка :)

Ја па не го разбирам цепидлачењето околу снимките. Ако одам по блу реј снимки, што ќе ми да ги гледам Оскарите, безвезе ќе следиш нешто, а абер немаш што гледаш.

Има филмови кои трпат да ги гледате и на полоша снимка, ко на пример Линколн, ама исти ѓавол ви е дали сте го гледале на скринер или блу реј. Таков е филмот. Од друга страна Животот на Пи го гледав во кино и тоа е филм кој се гледа само во кино, затоа е и направен.

Инаку кој го гледаше Seven Psychopaths, сигурно се изнасмеал на сцениве, особено последната:

Да го подобјаснам цепидлачењево, иако не би го нарекол така.
Би направил аналогија со музика. Замисли да слушаш некоја добра песна на радио кај комшијата оддалечен 50 метри од тебе или дома ти на пристојни звучници со добар квалитет. Истата песна е, ама не е истата.

Плус то не ми е пасија да гледам некој филм пред другиве или специјално за оскари. Ако уживам, ќе уживам за мене.

Да го подобјаснам цепидлачењево, иако не би го нарекол така.
Би направил аналогија со музика. Замисли да слушаш некоја добра песна на радио кај комшијата оддалечен 50 метри од тебе или дома ти на пристојни звучници со добар квалитет. Истата песна е, ама не е истата.

Плус то не ми е пасија да гледам некој филм пред другиве или специјално за оскари. Ако уживам, ќе уживам за мене.

Има разлика што филм си се нафатил да гледаш. Јас на пример пошто ги сакам Оскарите како манифестација, гледам да изгледам што е можно повеќе и побргу за да можам да оформам мислење, а и за да видам што може да очекувам на церемонијата. И да не ја вртиме во круг ама пак ќе ти кажам, има филмови кои нема врска дали ќе ги гледаш на идеална снимка или на малку полоша, нема ефекти. Драмите се супер пример за такво нешто.

Како и да е, мене ми е небитно, на мојов екран ни коцки се познаваат ни ми се расипува ќефот. Не е ко да симнувам филмови со најлошиот можен квалитет.

Не ти е добра аналогијата. На пример, го гледам Џанго на скринер кој исто е Двд Рип само што повремено пишува for consideration. Можам да чекам уште две недели за да симнам малку подобар рип на кој нема да ми се појавува ознаката, која не ми менува ништо.

Линк за да се објасниме за што зборуваме: http://en.wikipedia.org/wiki/Pirated_movie_release_types#Release_formats

SCR
SCREENER
DVDSCR
DVDSCREENER
BDSCR

ALSO, after describing the chineese psychopat:

Billy: Thats a great fucking psychopat, Marty.
Marty: Yeah. But its not what I wanna really be writing about anymore.
*pause*
Billy: New idea. How about we change the title from the Seven Psychopats to the Seven Lesbians Who Are All Disabled And Have Overcome All This Spazzy Shit And Are Really Nice to Everybody And Two of 'Em Are Black? How about that?

Сум прснал на сценава.. :pos::pos:

Инаку да не се лажеме, двдрип е каде каде подобар од скринер и дури пак е лош, и дури на лаптоп. Јас од проста причина што немав што за гледање и мислев најмалку вреди овој од сите скринери atm, па го ѕирнав. После години скринер, и после години на лаптоп со смешни 15 инчи. Да не се лажеме драма било, неморало квалитет, кога нема веза. Филм под 4 гига веќе не се исплаќа.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom