Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
abe od ,,eksperti,, se ke chuesh...sekoj si ima svoja teza...smeshno zvuchi a i Fed sigurno ne se soglasuva so taa teza . Inaku imam prochitano i deka Chuk Noris ne pravi sklekovi tuku ja turka zemjata nadolu ...off court of course...po taa logika Nadal gubi oti igra mnogu defanziva i zatoa sam se pobeduva ili Novak ne znam shto...abe gubi zatoa shto tipot od drugata strana momentalno e podobar i tolku .Fed igra takov tenis i pred sozrevanjeto prvo na Nadal pa potoa i na Novak nemashe protivnik shto ke mu parira .Poslednite tri godini e druga prikazna i zatoa Fed ima poveke porazi od pobedi vo duelite so niv ,batkite go stignaa pa i nadminaa (moe mislenje ne ripajte odma) posebno Novak koj shto moze da igra vrven defanziven i ofanziven tenis... e shto mislish deka Fed ne znae oti samo so agresivna igra moze da gi dobie dvajcata pa igra agresivno i greshi ili si vika aj denes ke se praam fraer ke igram agresivno neshto dosadno mi e...protiv Nadal i Novak mora taka da igra ako saka uspeh inaku gubiАко си толку добар познавач на тенис, и ако воопшто следиш офф корт вести, ќе требаше да си го слушнал ова досега од тв, не од форум.
Јас не зборувам од памет, ниту пак нешто што не е логично, затоа прочитај ги подобро моите објаснувања.
Поздрав
abe od ,,eksperti,, se ke chuesh...sekoj si ima svoja teza...smeshno zvuchi a i Fed sigurno ne se soglasuva so taa teza . Inaku imam prochitano i deka Chuk Noris ne pravi sklekovi tuku ja turka zemjata nadolu ...off court of course...po taa logika Nadal gubi oti igra mnogu defanziva i zatoa sam se pobeduva ili Novak ne znam shto...abe gubi zatoa shto tipot od drugata strana momentalno e podobar i tolku .Fed igra takov tenis i pred sozrevanjeto prvo na Nadal pa potoa i na Novak nemashe protivnik shto ke mu parira .Poslednite tri godini e druga prikazna i zatoa Fed ima poveke porazi od pobedi vo duelite so niv ,batkite go stignaa pa i nadminaa (moe mislenje ne ripajte odma) posebno Novak koj shto moze da igra vrven defanziven i ofanziven tenis... e shto mislish deka Fed ne znae oti samo so agresivna igra moze da gi dobie dvajcata pa igra agresivno i greshi ili si vika aj denes ke se praam fraer ke igram agresivno neshto dosadno mi e...protiv Nadal i Novak mora taka da igra ako saka uspeh inaku gubi
--- надополнето: 11 јануари 2013 во 18:12 ---
lesen zreb za Novak..bi trebalo da se prosheta do finaleto ..od drugata strana mislam deka ke bide Federer...Marej ke kiksne obavezno
e sho si zapnal/a ,,poznavach ta poznavach,, ...sum kolku shto sum i za tebe definitivno dovolno...eve dokaz...vikash deka ne e tochno...eve bujrum...poslednite tri godini head to head Novak vs Fed=9/7 ili poslednite dve Novak vs Fed=8/3 a Nadal vs Fed ne ni treba da pisham...toa i pishav mislam ,poslednite tri godini . Za celokupniot skor ke debatirame posle tri godini,glupo e da sporeduvash dva tenisera so 6 godini razlika..Fed ja napravi razlikata koga Novak beshe skoro tinejdzer a sega e druga pricha , a za tri godini (ma kakvi tri, ako ne se povredat dvajcata 2013 mnogu lesno Fed vs Novak ke e egal .No toa ne e temata...moe mislenje lichno (ne mi trebaat tnr eksperti i off court news),kako skromen poznavach na ovoj sport e deka Fed igra agresivno i rizichno protiv Novak i Nadal oti mora taka a ne oti Anakon mu nametnuva ,nema drugo chare protiv niv ili osven ako ne im e denot...i jas toa ne go esapam kako ,, sam se sebe ubijal ,, tuku nuzno zlo ,se moraПрво - Ова болдираново не е точно! Тоа само покажува дека не следиш баш добро тенис, затоа не ќе можеш да ми докажеш и дека си добар познавач на истиот.
Новак не го стигна Федерер во меѓусебни дуели, резултатот е 16:13 (ако добро се сеќавам).
А Надал, да, води скоро дупло, но десетина или повеќе од добиените мечеви против Фед му се на земја.
Второ - Не знам како си го сфатил тоа со агресивноста, но она што е точно е дека Федерер ја наметна агресивноста во својата игра најмногу последниве две години откако Анакон е негов тренер и му сугерира да игра така ако сака да постигне подобар резултат, затоа што денешните тенисери се повеќе играат од base line “на мускули“ ! А Федерер никогаш не бил тенисер кој сака да чека топки назад и да се надева на противничка грешка. Да беше таков, одамна ќе беше физички паднат и веројатно ќе пропушташе голем број турнири за да се одмори, а можеш и сам да ја забележиш неговата константност и на турнири и во финалиња.
Најквалитетни интересни мечеви од прво коло :
Troicki - Stepanek
Goffin - Verdasco
Melzer - Kukushkin
Benneteau - Dimitrov
Hewitt - Tipsarevic
Matosevic - Cilic
Monfils - Dolgopolov
Tsonga - Llodra
Haas - Nieminen
---------------------------------------------------
Wozniacki - Lisicki
Schiavone - Kvitova
Нели со Серена беше?Димитров од кога е у „шема“ со Шарапова, му иде.![]()