Australian Open 2013

Кој ќе го освои Australian Open годинава?

• Novak Djokovic

Гласови: 34 43,0%
  • Roger Federer

Гласови: 25 31,6%
  • Andy Murray

Гласови: 13 16,5%
  • David Ferrer

Гласови: 1 1,3%
  • Tomas Berdych

Гласови: 1 1,3%
  • Jo Wilfried Tsonga

Гласови: 0 0,0%
  • Juan Martin Del Potro

Гласови: 2 2,5%
  • Некој друг, ќе наведам кој во мислење.

Гласови: 3 3,8%

• Вкупно гласачи
    79
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Зошто толку брзо го отфрлате Давид Ферер?

многу глупо ке ми биде овој пат, ке навивам за некој аутсајдер, го нема Рафа. :/

Ждребот наговестува дека Џокович лагано ќе стаса до финале, Федерер има ретко тежок ждреб, Давиденко 2 коло, Томич 3 коло, Раонич 4 коло, Тсонга 1/4 финале, Мареј 1/2 финале, но тоа е тоа, шампион треба да победи се пред себе!

Ноле велеслалом ќе направи до финале. :)

Инаку еве еден напис со предвидувања околу тоа што може да се очекува и кој против кого би играл. Ми се допаѓаат сугестиите за мечеви од прво коло што не смеат да се пропуштат - Гофан игра со Вердаско. Напред Гофан!

Најквалитетни интересни мечеви од прво коло :
Troicki - Stepanek
Goffin - Verdasco
Melzer - Kukushkin
Benneteau - Dimitrov
Hewitt - Tipsarevic
Matosevic - Cilic
Monfils - Dolgopolov
Tsonga - Llodra
Haas - Nieminen
---------------------------------------------------
Wozniacki - Lisicki
Schiavone - Kvitova

Ако си толку добар познавач на тенис, и ако воопшто следиш офф корт вести, ќе требаше да си го слушнал ова досега од тв, не од форум.
Јас не зборувам од памет, ниту пак нешто што не е логично, затоа прочитај ги подобро моите објаснувања.
Поздрав
abe od ,,eksperti,, se ke chuesh...sekoj si ima svoja teza...smeshno zvuchi a i Fed sigurno ne se soglasuva so taa teza . Inaku imam prochitano i deka Chuk Noris ne pravi sklekovi tuku ja turka zemjata nadolu ...off court of course...po taa logika Nadal gubi oti igra mnogu defanziva i zatoa sam se pobeduva ili Novak ne znam shto...abe gubi zatoa shto tipot od drugata strana momentalno e podobar i tolku .Fed igra takov tenis i pred sozrevanjeto prvo na Nadal pa potoa i na Novak nemashe protivnik shto ke mu parira .Poslednite tri godini e druga prikazna i zatoa Fed ima poveke porazi od pobedi vo duelite so niv ,batkite go stignaa pa i nadminaa (moe mislenje ne ripajte odma) posebno Novak koj shto moze da igra vrven defanziven i ofanziven tenis... e shto mislish deka Fed ne znae oti samo so agresivna igra moze da gi dobie dvajcata pa igra agresivno i greshi ili si vika aj denes ke se praam fraer ke igram agresivno neshto dosadno mi e...protiv Nadal i Novak mora taka da igra ako saka uspeh inaku gubi
--- надополнето: 11 јануари 2013 во 18:12 ---
lesen zreb za Novak..bi trebalo da se prosheta do finaleto ..od drugata strana mislam deka ke bide Federer...Marej ke kiksne obavezno

abe od ,,eksperti,, se ke chuesh...sekoj si ima svoja teza...smeshno zvuchi a i Fed sigurno ne se soglasuva so taa teza . Inaku imam prochitano i deka Chuk Noris ne pravi sklekovi tuku ja turka zemjata nadolu ...off court of course...po taa logika Nadal gubi oti igra mnogu defanziva i zatoa sam se pobeduva ili Novak ne znam shto...abe gubi zatoa shto tipot od drugata strana momentalno e podobar i tolku .Fed igra takov tenis i pred sozrevanjeto prvo na Nadal pa potoa i na Novak nemashe protivnik shto ke mu parira .Poslednite tri godini e druga prikazna i zatoa Fed ima poveke porazi od pobedi vo duelite so niv ,batkite go stignaa pa i nadminaa (moe mislenje ne ripajte odma) posebno Novak koj shto moze da igra vrven defanziven i ofanziven tenis... e shto mislish deka Fed ne znae oti samo so agresivna igra moze da gi dobie dvajcata pa igra agresivno i greshi ili si vika aj denes ke se praam fraer ke igram agresivno neshto dosadno mi e...protiv Nadal i Novak mora taka da igra ako saka uspeh inaku gubi
--- надополнето: 11 јануари 2013 во 18:12 ---
lesen zreb za Novak..bi trebalo da se prosheta do finaleto ..od drugata strana mislam deka ke bide Federer...Marej ke kiksne obavezno

Прво - Ова болдираново не е точно! Тоа само покажува дека не следиш баш добро тенис, затоа не ќе можеш да ми докажеш и дека си добар познавач на истиот.
Новак не го стигна Федерер во меѓусебни дуели, резултатот е 16:13 (ако добро се сеќавам).
А Надал, да, води скоро дупло, но десетина или повеќе од добиените мечеви против Фед му се на земја.

Второ - Не знам како си го сфатил тоа со агресивноста, но она што е точно е дека Федерер ја наметна агресивноста во својата игра најмногу последниве две години откако Анакон е негов тренер и му сугерира да игра така ако сака да постигне подобар резултат, затоа што денешните тенисери се повеќе играат од base line “на мускули“ ! А Федерер никогаш не бил тенисер кој сака да чека топки назад и да се надева на противничка грешка. Да беше таков, одамна ќе беше физички паднат и веројатно ќе пропушташе голем број турнири за да се одмори, а можеш и сам да ја забележиш неговата константност и на турнири и во финалиња.

Прво - Ова болдираново не е точно! Тоа само покажува дека не следиш баш добро тенис, затоа не ќе можеш да ми докажеш и дека си добар познавач на истиот.
Новак не го стигна Федерер во меѓусебни дуели, резултатот е 16:13 (ако добро се сеќавам).
А Надал, да, води скоро дупло, но десетина или повеќе од добиените мечеви против Фед му се на земја.

Второ - Не знам како си го сфатил тоа со агресивноста, но она што е точно е дека Федерер ја наметна агресивноста во својата игра најмногу последниве две години откако Анакон е негов тренер и му сугерира да игра така ако сака да постигне подобар резултат, затоа што денешните тенисери се повеќе играат од base line “на мускули“ ! А Федерер никогаш не бил тенисер кој сака да чека топки назад и да се надева на противничка грешка. Да беше таков, одамна ќе беше физички паднат и веројатно ќе пропушташе голем број турнири за да се одмори, а можеш и сам да ја забележиш неговата константност и на турнири и во финалиња.
e sho si zapnal/a ,,poznavach ta poznavach,, ...sum kolku shto sum i za tebe definitivno dovolno...eve dokaz...vikash deka ne e tochno...eve bujrum...poslednite tri godini head to head Novak vs Fed=9/7 ili poslednite dve Novak vs Fed=8/3 a Nadal vs Fed ne ni treba da pisham...toa i pishav mislam ,poslednite tri godini . Za celokupniot skor ke debatirame posle tri godini,glupo e da sporeduvash dva tenisera so 6 godini razlika..Fed ja napravi razlikata koga Novak beshe skoro tinejdzer a sega e druga pricha , a za tri godini (ma kakvi tri, ako ne se povredat dvajcata 2013 mnogu lesno Fed vs Novak ke e egal .No toa ne e temata...moe mislenje lichno (ne mi trebaat tnr eksperti i off court news),kako skromen poznavach na ovoj sport e deka Fed igra agresivno i rizichno protiv Novak i Nadal oti mora taka a ne oti Anakon mu nametnuva ,nema drugo chare protiv niv ili osven ako ne im e denot...i jas toa ne go esapam kako ,, sam se sebe ubijal ,, tuku nuzno zlo ,se mora

eve dokaz ... i so Marej e negativen 10/9
--- надополнето: 11 јануари 2013 во 19:44 ---
me isprvocira Floyderka pa guglav toa za so Nadal...i na zemja i na beton Nadal go perdashi Federer

Најквалитетни интересни мечеви од прво коло :
Troicki - Stepanek
Goffin - Verdasco
Melzer - Kukushkin
Benneteau - Dimitrov
Hewitt - Tipsarevic
Matosevic - Cilic
Monfils - Dolgopolov
Tsonga - Llodra
Haas - Nieminen
---------------------------------------------------
Wozniacki - Lisicki
Schiavone - Kvitova

5 сета :)

Бенето - Димитров, иако ќе сум во Банско и ќе сум краток со време за гледање мечеви, да не речам прекраток.... би сакал да можам да го гледам овај меч. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom