Бугарски пасош - Да или не?

Статус
Затворена за нови мислења.

Marchelo93

Дипломиран Џаболебар
Член од
10 јули 2011
Мислења
1.931
Поени од реакции
1.998
Да има слободен попис во Бугарија,пола држава ќе им излезе турци и цигани,а пола македонци,и мал дел татари,затоа овие валкани игри,репресии и делење нивни пасоши на кој-годе.

K

King_Stone

Гостин
Колку што татарските шпиони ни имаат направено штета за време на Отоманската Империја,ни грците ни немаат толку згрешено,незнам како може некој да рече дека Бугарија ни биле пријатели.Како поединци не делам луѓе на добри и лоши,али како држава се тешко подмолно ѓубре.
Која е таа штета што ни ја направиле во Отоманско?Па Гоце Делчев бил финансиран,бил помаган од Софија.И останатите револуционери,просветители,од Македонија,не се чуствувале различни од Бугарија,па нигде немам прочитано за навреди кон Софија,како сега во овие 10 години.А особено Татар,тоа првпат во нашиот речник влегува преку Србите.
--- надополнето: 11 јануари 2013 во 18:48 ---
Да има слободен попис во Бугарија,пола држава ќе им излезе турци и цигани,а пола македонци,и мал дел татари,затоа овие валкани игри,репресии и делење нивни пасоши на кој-годе.
А ти свесен ли си дека таков попис ке се одржи во Бугарија,кога ке се одржи и во САД.Тоа го може само во нашата држава

Член од
18 февруари 2012
Мислења
1.273
Поени од реакции
930
ти биди среќен дека нема, инаку со милион и пол Македонци во Бугарија ќе играте нивното оро и воопшто нема да ти се допадне

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Критериумите за кои зборуваш се чиста фарса. Постојат само на хартија, а заправо во пракса воопшто не се применуваат. Како инаку ќе добие бугарски пасош албанец или хрват? Ако се почитуваат критериумите за кои зборуваш од страна на оние кои го издаваат пасошот, тогаш неможе да се случи некој црнец од Зимбабве да биде бугарин. Тоа е муабетот, а ти со измиениот мозок и натаму зборувај за критериуми и намера бугарите надвор од Бугарија да ги уживаат придобивките на ЕУ.
Дали знаеш кои са критериумите па зборуваш?
Како ке добиe хрват или албанец бугарски пасош? - многу jaсно е напишано како се добива бугарско државjaнство и тоа дека ти знаеш за един вид постапка,коja се практикува от вас, не значи дека нема и други видови постапки и врз база на други услови. Зборуваш без да имаш поим.
--- надополнето: 11 јануари 2013 во 21:16 ---
На кој начин ни помага..
1. Со давање бугарски пасоши
2. Со поклон зарѓани тенкови и хаубици
3. Со блокирање во најава за ЕУ и НАТО.

Заокружи го точниот одговор. Може и сите три.
1. Некоj да ви тера да барате бугарски пасоши?
2. Интересно зашто не ги откажавте кога не ви бендисваха? А мунициите, хаубиците се уште си ги користите...
3. Не е имало блокада, то са си ваши спинови.
--- надополнето: 11 јануари 2013 во 21:18 ---
И што не му беше слободно на последниот попис? Може би не беше слободен,зашто 50% от лугето се попишаха преку интернет?Стварно се радувам,дека имаше попис по интернет заради еве вакви екземплjaри,кои ми зборуват за непрозрачен попис и репресии.
Некои гледам и попис не можат да спроведат. Пази тоа е една статистическа работа и тоа е тежко...

Член од
24 ноември 2005
Мислења
3.233
Поени од реакции
391
Дали знаеш кои са критериумите па зборуваш?
Како ке добиe хрват или албанец бугарски пасош? - многу jaсно е напишано како се добива бугарско државjaнство и тоа дека ти знаеш за един вид постапка,коja се практикува от вас, не значи дека нема и други видови постапки и врз база на други услови. Зборуваш без да имаш поим.
Не се прави будала кога не си. Ако читаше што пишував предходно ти напишав неколку примери каде луѓе во Македонија без да имаат било каква допирна точка со бугарско потекло или некаков предок бугарин добиле бугарски пасоши! Едниот ни сам не знае што е зашто родителите му се со толку измешано потекло што се може да биде ама најмалку бугарин, други двајца се албанци, најчисти етнички албанци кои добиле бугарски пасоши!!! И после зборувај за некакви регулативи според кои се добива бугарско државјанство колку сакаш, ама кога овие што ти ги набројав добиле, тогаш „благонадежен б`лгарин“ може и некој еским да стане ако има желба за такво нешто. Не се прчи овде, барем не пред некои како јас кој многу добро знае кои бевте до влегувањето во ЕУ и НАТО, а и кои сте сеуште. Молчи си и не трескај глупости, те предупредив веќе.

Член од
8 април 2009
Мислења
13
Поени од реакции
2
, барем не пред некои како јас кој многу добро знае кои бевте до влегувањето во ЕУ и НАТО, а и кои сте сеуште.
Да бевте побогата држава од Бугариja, да ми речеш тоа "кои сте сеуште", ама што за глупост. Вистината се знае коj коj е и за тоа се македонците што бараат бугарски пасоши, а не бугарите - македонски.

Член од
21 април 2012
Мислења
366
Поени од реакции
186
Марек, ова што го постираш се новинарски приказни кои не се подкрепени со валидни факти. Она кое јас го напишав сум го доживеал! Сакаш да си ги лекуваш фрустрациите или сакаш да добиеш нови? Како што ми изгледа, ако продолжиш да се глупираш овде, може да се случи да станеш уште поизфрустриран одкако ќе ти напишам и други нешта кои сум ги доживеал во врска со Бугарија и бугарите до сега, ама се воздржувам за да не звучам премногу грубо. Но, ако продолжиш со лекување на твоите фрустрации на темава ти ветувам дека нема да ти успее туку ќе си навлечеш други, уште поголеми.
Еве ти авторите на овие "новинарски приказни", ако не сакаш да веруваш во них си е твоjа работа.

"След десетина години ште започне процес на абсолјутно намалјаване на населението на Македонија. Това предупреждава демограф'т Славе Ристески от Икономическија факултет в Скопие"

"През последните нјаколко десетилетија Македонија е изправена пред огромен проблем. От една страна се раждат все по-малко деца. В една част от републиката имаме и отрицателен прираст. От друга страна имаме и друг феномен хората масово напускат страната", казва известнијат македонски демограф Мирјана Маджевич."

Заклjучоците секи мове да си ги направи.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Не се прави будала кога не си. Ако читаше што пишував предходно ти напишав неколку примери каде луѓе во Македонија без да имаат било каква допирна точка со бугарско потекло или некаков предок бугарин добиле бугарски пасоши! Едниот ни сам не знае што е зашто родителите му се со толку измешано потекло што се може да биде ама најмалку бугарин, други двајца се албанци, најчисти етнички албанци кои добиле бугарски пасоши!!! И после зборувај за некакви регулативи според кои се добива бугарско државјанство колку сакаш, ама кога овие што ти ги набројав добиле, тогаш „благонадежен б`лгарин“ може и некој еским да стане ако има желба за такво нешто. Не се прчи овде, барем не пред некои како јас кој многу добро знае кои бевте до влегувањето во ЕУ и НАТО, а и кои сте сеуште. Молчи си и не трескај глупости, те предупредив веќе.
Прочети законот за бугарско државество. Има различни процедури за добиване на државjaнство,уште повеке ако е албанец има значане и откаде е. Албанци исто добиват пасоши,а македонци биват одбивани за такви. Тоа е нормална работа.

Член од
28 октомври 2011
Мислења
97
Поени од реакции
140
Дали ке можи некој да ми каже од тие што имаат бугарски пасош кои прашања ги поставуваат на интервјуто во бугарија при вадење на пасошот.

Член од
30 мај 2011
Мислења
554
Поени од реакции
130
Дали ке можи некој да ми каже од тие што имаат бугарски пасош кои прашања ги поставуваат на интервјуто во бугарија при вадење на пасошот.
Државни празници,премиер,претседател.

Член од
25 април 2009
Мислења
369
Поени од реакции
136
На кој начин ни помага..
1. Со давање бугарски пасоши
2. Со поклон зарѓани тенкови и хаубици
3. Со блокирање во најава за ЕУ и НАТО.

Заокружи го точниот одговор. Може и сите три.
муабетот ти е нашла ѓупката колбас, оти крив бил :) То ние никакви немавме после 91ва, се си повлече ЈНА, и зарѓани и зарибани во 2001ва ке беа добредојдени, не заебавај.

Marchelo93

Дипломиран Џаболебар
Член од
10 јули 2011
Мислења
1.931
Поени од реакции
1.998
Дај бар вие што земате пасоши не се враќајте у Македонија пошо ја влечете државата у уште поголеми говна,ко малце проблеми да имаме.

Член од
30 мај 2011
Мислења
554
Поени од реакции
130
Дај бар вие што земате пасоши не се враќајте у Македонија пошо ја влечете државата у уште поголеми говна,ко малце проблеми да имаме.
Со задоволство (y)
--- надополнето: 30 јануари 2013 во 02:36 ---
А и не заборавај дека сум македонски државјанин и никој неможе да ме избрка од тука а и наскоро од бг ;)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom