Бугарски пасош - Да или не?

• Креатор на темата Креатор на темата DANI_M
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
А родените во Македониja и те странци?
Многу пати сум кажувал,дека такви работи не се признават. Признава се држава и тоа е сторено. Подпишуват се договори на македонски и бугарски според уставите на двете држави, има подпишали се како македонци во Бугариja на последниот попис... тоа е тоа.
Кога имали и бугарски пасоши са и бугарски грагани и нема како да не ни интересира. Уште повеке ако са изели бугарски пасоши,кои са собственост на Бугариja. Никоj и не претендира да е бугарска териториja, но лугето со бугарски државjaни се користат со закрила на државата.
Дури не се откажат од македонските пасоши подлежат на нашите закони и правила па ако сакаат не еден туку уште пет бугарски пасоши нека имаат. Башка и да немаат македонски пасош сепак подлежат на законите на оваа држава и тоа е тоа крај на муабетот.
За другиот дел на маубетот едноставно ми е мака да се убедвам со тебе и со сите тука благонадежни блгари, така да....

Дури не се откажат од македонските пасоши подлежат на нашите закони и правила па ако сакаат не еден туку уште пет бугарски пасоши нека имаат. Башка и да немаат македонски пасош сепак подлежат на законите на оваа држава и тоа е тоа крај на муабетот.
За другиот дел на маубетот едноставно ми е мака да се убедвам со тебе и со сите тука благонадежни блгари, така да....
Никоj не спори вашите закоини, спори се обективнотта при процесите.Законите са си закони. Проблемот е третманот и обективноста. След като имат бугарско државjaнство тиja се користат со закрила на Бугариja. Тоа е тоа.
Да, разбирам дека е тежко во некои сфери да зборувате,кога фактите зборуват друго.

Е тука си во голема грешка, зошто кога се апси македонец со бугарски пасош е едно, кога се апси македонец без бугарски пасош е сосема друго. Гледаj дека на апсените луге не им е даден и никаков документ, ни за апсенjе, ни за разпит, зошто. Епа как, оти са се пишали Бугари. Ако беа со србски/немачки/амерички пасоши немаше и да ги барнат.
И стига само ваште закони, разбери дека двоен грагjaнин се ползува со малце по различни права от мегjународното право.

Секој странски војник кој загинал на оваа почва а се борел за инетерсите на друга држава е окупатор, па ако сакате на глава застенете исто ви се фаќа.
Е тука директно ме утрепа со ситни камења :facepalm:
По твојата логика следниве луѓе се окупатори во Македонија
сите до еден биле со бугарски пасош
400px-Delchev_and_imov.jpg

Гоце Делчев
340px-Sandanski_v_bg_armia.jpg

јане Сандански
tv_1319.jpg

tv_1320.jpg

Денес бев во Софија по работа и поминав покрај местото каде што се поднесуваат документи за BG државјанство - имаше над 50 човекот на студот, на -10 степени. Тоа е Македонија... Интересно е дека имаше дури албанци од Куманово со Mercedes 89' :D

И ти беше да се бугаризираш , признај.

Од кај иначе поминувајќи би забележал толку детаљи.

Според бугарските власти 86.000 граѓани зеле бугарски пасош.

И ти беше да се бугаризираш , признај.

Од кај иначе поминувајќи би забележал толку детаљи.

Според бугарските власти 86.000 граѓани зеле бугарски пасош.

Имам бг пасош одамна. Сега сум граѓанин на светот.
--- надополнето: 9 јануари 2013 во 15:07 ---
А оние што ни критикуваат се државјани на Кавадарци...

Имам бг пасош одамна. Сега сум граѓанин на светот.
--- надополнето: 9 јануари 2013 во 15:07 ---
А оние што ни критикуваат се државјани на Кавадарци...
Што и за Грци и Црнци почнале да даваат бугарски пасош? Ги штампаат бетер од Долари во Зимбабве.

Што да направи друго еден неписмен човек? Освен да критикува и да се исмева

Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданството с положително становиште. Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на РБ.

да не знае некој колку е времето на чекање за оваа работа?

Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданството с положително становиште. Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на РБ.

да не знае некој колку е времето на чекање за оваа работа?
Подпишуването на указа е брза работа. Мислам дека еднаж во неделата се поднесуваха на подпредседателката указите за државjaнство.

Е тука директно ме утрепа со ситни камења :facepalm:
По твојата логика следниве луѓе се окупатори во Македонија
сите до еден биле со бугарски пасош
Ај не ме смеј жити очите.
--- надополнето: 9 јануари 2013 во 22:49 ---
Е тука си во голема грешка, зошто кога се апси македонец со бугарски пасош е едно, кога се апси македонец без бугарски пасош е сосема друго. Гледаj дека на апсените луге не им е даден и никаков документ, ни за апсенjе, ни за разпит, зошто. Епа как, оти са се пишали Бугари. Ако беа со србски/немачки/амерички пасоши немаше и да ги барнат.
И стига само ваште закони, разбери дека двоен грагjaнин се ползува со малце по различни права от мегjународното право.
Имањето на друго државјанство не го исклучува по автоматизам Македонското, посебно ако се наоѓа на територијата на Република Македонија.
Или по наши кажано ако има некој бугарски пасош покрај македонскиот не значи дека е заштитен како бела мечка.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom