- Член од
- 30 март 2010
- Мислења
- 88
- Поени од реакции
- 212
Зошто не би учеле албански јазик? Кога тогаш ќе ти затреба во животот, а да не зборам и за барање работа, еве кај нас, англиски и албански ги бараат повеќето.Не значи дека ако го учиш тој јазик им го креваш егото на Албанциве, туку се надградуваш себе си.ајде, заврши нова год и божиќ. време е и јас да станам посериозен и ГОРД МАКЕДОНЕЦ
ова го цитирам:
“Учебна година 2010/11
македонски наставен јазик основни училишта
-македонци: 109.715
-роми: 9.593
-турци: 2.997
-бошњаци: 1.627
-срби: 1.588
-албанци: 1.406
-власи: 316
-други: 2.931
албански наставен јазик
-албанци: 64.724
-роми: 322
-турци: 23
-бошњаци: 5
-други: 47
=
1406 албанци учеле на македонци јазик во 2010/11 (ниеден македонец не учел на албанци)
9593 роми учеле на македонски јазик - 322 учеле на албански“
скраја да е да моето дете учи со вас. пу пу, да не чуе ѓаволот. што к*р ќе ми(му) е тој јазик, кога ова е МАКЕДОНИЈА. македонскиот јазик е јазик број еден во оваа држава. сите други се втор, трет или четврт јазик. така да, вториот, третиот и четвртиот јазик треба(мора) да го знаат јазикот на државата во која живеат. во спротивно тие етникуми се неполезни за државата во која живеат. и како такви треба да се казнат. исто ко што се казнуваат (иако до сега немало случај по весници) родители кои не ги школуваат своите деца.
они се НАБИЛДАА со 150 000 од косово. доста им е толку.
Да ми дадат ромски, и ромски би учела.Е сега, не би го научила перфект, ама бар ќе знам што ме пцујат ромчињата.