Дали можеби се билда наталитетот на Албанците во Македонија?

• Креатор на темата Креатор на темата bitushanec
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
ајде, заврши нова год и божиќ. време е и јас да станам посериозен и ГОРД МАКЕДОНЕЦ
ова го цитирам:
“Учебна година 2010/11
македонски наставен јазик основни училишта
-македонци: 109.715
-роми: 9.593
-турци: 2.997
-бошњаци: 1.627
-срби: 1.588
-албанци: 1.406
-власи: 316
-други: 2.931

албански наставен јазик
-албанци: 64.724
-роми: 322
-турци: 23
-бошњаци: 5
-други: 47

=
1406 албанци учеле на македонци јазик во 2010/11 (ниеден македонец не учел на албанци)
9593 роми учеле на македонски јазик - 322 учеле на албански“
скраја да е да моето дете учи со вас. пу пу, да не чуе ѓаволот. што к*р ќе ми(му) е тој јазик, кога ова е МАКЕДОНИЈА. македонскиот јазик е јазик број еден во оваа држава. сите други се втор, трет или четврт јазик. така да, вториот, третиот и четвртиот јазик треба(мора) да го знаат јазикот на државата во која живеат. во спротивно тие етникуми се неполезни за државата во која живеат. и како такви треба да се казнат. исто ко што се казнуваат (иако до сега немало случај по весници) родители кои не ги школуваат своите деца.
они се НАБИЛДАА со 150 000 од косово. доста им е толку.
Зошто не би учеле албански јазик? Кога тогаш ќе ти затреба во животот, а да не зборам и за барање работа, еве кај нас, англиски и албански ги бараат повеќето.Не значи дека ако го учиш тој јазик им го креваш егото на Албанциве, туку се надградуваш себе си.
Да ми дадат ромски, и ромски би учела.Е сега, не би го научила перфект, ама бар ќе знам што ме пцујат ромчињата.

Haah...presmetkive i tezite ti se bas ko treto oddelenie...i priznaj go koristeshe windows kalkulatorot....
Sakal ili nekel da go prifatis toa,Makedoncite vo Makedonija isceznuvaat......Makedonija stanuva albanska drzava....presmetkite mu se gore-dole korektni.

Toa e realnosta,oni ragaat,imaat mladi.....makedoncite go pominaa svojot vrv i sega se vo faza na izumiranje,kako i skoro site evropski narodi.

Ako sakas da gi smenis rabotite,trk najdi si nekoja,napumpaj ja 3-5 puti i raboti na slucajot.

Не реков дека треба да учат , но дечкото велеше дека и ромите и сите учат на албански , па затоа имало толку ученици албанци.
Ете јас му докажав дека не е така.

Туку напротив има 1406 албанци кои учат на македонски јазик во основно , а во средно не се ни дискутира , еден куп имало и има.

Сега ќе исчезне 1 недела , ќе му текне нешто друго , на пример дека 150.000 косовари дошле во Македонија.
Кога ќе го прашам кога дошле , он ќе рече во 1996-та.
После ќе рече , не не , во 1999-та дошле.
Па онда дека за време на Тито , па во 14 век , па во 2 век пред нашата ера , и све така ќе бега до Адам и Ева неможејќи да докаже со докази.

Можни оправдувања:
-150.000 од Косово
-асимилирање на ромите од страна на албанците
-албанците ги регистрираат децата во 5 училишта.
-албанците се попишуваат во 5 држави
-се билда наталитетот на албанците
-пописот е фалсификуван
-албанци има под 15%
-албанците ги полнат кутиите на избори.
-албанците гласаат 100% , и 120 годишните баби ги носите на гласање со се инфузија на себе
-албанците раѓаат по 7-8 деца
-не , не , сакав да кажам албанците раѓаат по 1-2 деца.
Значи албанците у секоја статистика ги има по 30% а реално коа се гласа или попис коа има некако се ми се кријат ,па ги нема не искачаат имаат работа и едвај присутни 21%...чудна работа

Зошто не би учеле албански јазик? Кога тогаш ќе ти затреба во животот, а да не зборам и за барање работа, еве кај нас, англиски и албански ги бараат повеќето.Не значи дека ако го учиш тој јазик им го креваш егото на Албанциве, туку се надградуваш себе си.
Да ми дадат ромски, и ромски би учела.Е сега, не би го научила перфект, ама бар ќе знам што ме пцујат ромчињата.
ромски ДА, влашки ДА, фински ДА, таџикистански ДА, ама 'овој' НЕ. ко што и грчки НЕ. а пак за идење таму и трошење мои пари во тие држави, тоа пак ИЧ. јбга, ми згрешиле и ги множам со нула

Значи албанците у секоја статистика ги има по 30% а реално коа се гласа или попис коа има некако се ми се кријат ,па ги нема не искачаат имаат работа и едвај присутни 21%...чудна работа
Mozebi zatoa sto imaat golem broj na maloletni ? .....
Po 30 i nesto % se kaj rodenite i tie sto zavrsile ili ucat osnovno..........koga si videl ti 14 godisnik da glasa ?
Arno ama znaci toa deka vo idnina tolku ke bidat,a makedoncite nakaj 50-55 % so tendencija i ponatamu da paga toj procent.

Ako sakas da gi smenis rabotite,trk najdi si nekoja,napumpaj ja 3-5 puti i raboti na slucajot.

You-Don-t-Say-.png

.........aj sea walk away.......

Сум бил на гласачко место , и видов колку гласаат албанците , пола населба не дојде на гласање , а знаев дека се присутни во Македонија , некои идеа сами без жените (можам да замислам по селата како е).

Сепак 21,5% од вкупните гласови се освоени од албанците.
Кога ги додаваш на оваа бројка албанците под 18 години (кои ги има над 30% од вкупното население на државата во оваа возраст) , тогаш се гледа дека албанци сигурно ги има 25%.

Mozebi zatoa sto imaat golem broj na maloletni ? .....
Po 30 i nesto % se kaj rodenite i tie sto zavrsile ili ucat osnovno..........koga si videl ti 14 godisnik da glasa ?
Arno ama znaci toa deka vo idnina tolku ke bidat,a makedoncite nakaj 50-55 % so tendencija i ponatamu da paga toj procent.

И тоа е една од причините , на пример според пописот во 2002-ра.

Од 1.310.184 православни верници , околу 1.030.000 од нив имале право на глас односно над 18 години.
78,6% од православните имале право на глас.
21,4% од православното население е под 18 години.

Од 674.015 муслимански верници , околу 440.000 имале право на глас.
65% од муслиманите имале право на глас. 35% од муслиманското население е помладо од 18 години.

Што значи дека има повише православни над 18 години , и затоа нормално е тие да имаат повише гласови.

Е сега како што ќе минат годините , албанците ќе имаат се повеќе гласови , пошто тие големи групи ќе наполнат по 18 години и ќе се зголеми гласачкото тело , а со тоа можност за повеќе гласови.

Моментално 7.500 македонци вредат исто како 9.500 албанци кога се работи за гласање.

Пошто кај 7.500 македонци имаш 6.000 гласачи , приближно толку би имало и кај тие 9.500 албанци.

прашање:
вие сте македонци со албанско потекло или албанци со македонско државјанство?
прашањево е легитимно и има врска со билдањето наталитет.
молам за кратки одговори, а не некои објаснувања и докажувања.

прашање:
вие сте македонци со албанско потекло или албанци со македонско државјанство?
прашањево е легитимно и има врска со билдањето наталитет.
молам за кратки одговори, а не некои објаснувања и докажувања.
албанци со македонско државјанство

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom