Помош при избор на факултет

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.925
Поени од реакции
41.899
Нигде не е признаен медицинскиот факултет било во штип било во скопје, единствено за специјализантите кои имаат добра пара да отидат на пракса негде во европа да земат некое сертификатче и да научат барем нешто..затоа што кај нас на медициснките факултети нема пракса , уствари нема услови за пракса , здравството тоне . Инаку да ви кажам само на сите кога видов на медицина дека се запишава деца со слаб просек со двојки и тројки на ошта медицина во скопје ми се стемни, за Штип да не правам моабет .
Од Скопје идат во Штип да студираат медицина, оти тука професорите биле подобри во ставњето 6-ки. :pos:
УГД имаат соработка со Klinikum Nurnberg.
Исто и оние од туризам, бизнис и логистика и физиотерапефти одат на пракса во Швенинг.
http://www.ugd.edu.mk/index.php/mk/ugd/vesti-12/26-nastava/50-praksa

Член од
27 јули 2012
Мислења
300
Поени од реакции
122
Од Скопје идат во Штип да студираат медицина, оти тука професорите биле подобри во ставњето 6-ки. :pos:
УГД имаат соработка со Klinikum Nurnberg.
Исто и оние од туризам, бизнис и логистика и физиотерапефти одат на пракса во Швенинг.
http://www.ugd.edu.mk/index.php/mk/ugd/vesti-12/26-nastava/50-praksa
па тоа ти викам само на пракса ништо повише.

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Ај вака еден предлог, за мене:
Ми идат општествени науки највеќе: Историја, Географија, Социологија и еве Психологија. Е сега дај предложете насоки за мене, што има шанси да ме примат од причини што имав проблем со личната карта не ми дадоа да полагам државна матура, па ако треба да ја полагам сега ќе треба да платам. :S Ако не некој друг факултет кад е што би ме примиле во државна квота, ако не не мора студирањето во Скопје да биде ( пример Штип, Велес ). :)

Член од
11 јануари 2012
Мислења
78
Поени од реакции
22
Ај вака еден предлог, за мене:
Ми идат општествени науки највеќе: Историја, Географија, Социологија и еве Психологија. Е сега дај предложете насоки за мене, што има шанси да ме примат од причини што имав проблем со личната карта не ми дадоа да полагам државна матура, па ако треба да ја полагам сега ќе треба да платам. :S Ако не некој друг факултет кад е што би ме примиле во државна квота, ако не не мора студирањето во Скопје да биде ( пример Штип, Велес ). :)
Историја на уметност, археологија, филозофија- јас овие би ги избрала, а и не се запишуваат многу студенти.
(Психологија ми изгледа како најинтересно од наведените, ама имаш многу конкуренција).

Сепак, ти избираш.:)

H

Hip.Hop_MKD

Гостин
Историја на уметност, археологија, филозофија- јас овие би ги избрала, а и не се запишуваат многу студенти.
(Психологија ми изгледа како најинтересно од наведените, ама имаш многу конкуренција).

Сепак, ти избираш.:)
Ма сакам понатаму со деца да работам како професор, така да сеедно ми е. Само да успеам во таа намера... :)

Shakti

The blue-lidded daughter of Sunset
Член од
6 ноември 2012
Мислења
918
Поени од реакции
3.372
Ма сакам понатаму со деца да работам како професор, така да сеедно ми е. Само да успеам во таа намера... :)
Ако сакаш многу и ако се потрудиш, ќе успееш сигурно...Социологијата е интересна на пр. а по студиите ќе треба само да положиш уште 3 испити (педагошките) за да можеш да работиш како професор.Сепак ти препорачувам да го одбереш тоа што најмногу те интересира и нема да згрешиш.Ти посакувам среќа...

Член од
25 јуни 2013
Мислења
1
Поени од реакции
0
еј и мене ми треба помош, незнам на што факултет да се запишам а не ни имам многу време за размислување, ми одат сите предмети само со кој факултет имаш поголеми шанси за работа или слично?

L-A-V

who cares? =)
Член од
2 декември 2008
Мислења
477
Поени од реакции
57
не знам кај да го поставам прашањево па ај овде да се обидам....
Дали некој знае нешто повеќе за туризам во скопје? кои насоки ги има и што мислите за факултетот?
разбрав дека имало гранка менаџер за туризам, па што мислите за тоа?
и дали воопшто е државен факултетот?

Јунајтед

Indifferent
Член од
5 јануари 2009
Мислења
3.974
Поени од реакции
1.622
не знам кај да го поставам прашањево па ај овде да се обидам....
Дали некој знае нешто повеќе за туризам во скопје? кои насоки ги има и што мислите за факултетот?
разбрав дека имало гранка менаџер за туризам, па што мислите за тоа?
и дали воопшто е државен факултетот?
Насока Tуризам имаш на ПМФ Скопје, Институт за Географија.
http://www.igeografija.mk/nasoka-Turizam/Turizam.htm
На ПМФ сум, ама не сум на туризам, ни на географија, ама откога постои насокава и државна и приватна квота се пополнува, појма неам зошто.

Член од
14 мај 2012
Мислења
542
Поени од реакции
782
Ми треба помош,во врска со изборот на факултет.
Заинтересирана сум за војна академија,воздухопловство,одбрана и мир...Се занимавам и одлично стојам(проучувам и читам доволно) со психологија,говор на тело и филозофија.
Дали има некој искуство со војна академија?
И дали би можеле да ми дадете предлог што би можела да работам со вакви предиспозиции.Во иднина?
:)

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Ми треба помош,во врска со изборот на факултет.
Заинтересирана сум за војна академија,воздухопловство,одбрана и мир...Се занимавам и одлично стојам(проучувам и читам доволно) со психологија,говор на тело и филозофија.
Дали има некој искуство со војна академија?
И дали би можеле да ми дадете предлог што би можела да работам со вакви предиспозиции.Во иднина?
:)
Во пријавата кога ке видат дека си напишала воЈна нема да те примаат ради тоа. :icon_mrgr:
Ова воена академија, во Аеродром што е? Михаило Апостолов или како се викаше?! Ако е за таму знам нешто инфо. :)

Член од
14 мај 2012
Мислења
542
Поени од реакции
782
Во пријавата кога ке видат дека си напишала воЈна нема да те примаат ради тоа. :icon_mrgr:
Ова воена академија, во Аеродром што е? Михаило Апостолов или како се викаше?! Ако е за таму знам нешто инфо. :)

Се извинувам ^_^
Да,генерал Михајло Апостолски.

The_Red1

значи фактички
Член од
18 септември 2009
Мислења
4.209
Поени од реакции
4.756
Епа како прво примаат многу малце таму, мислам дека ни 100 не достигнува бројката.
Како второ бараат физички/кондиционо активни/спремни. Една другарка таму е и годината кога ке се запишуваше она 2-3 месеци однапред се спремаше. Трчање, вежбање, што ти знам таму.
Како трето-не треба само да си заинтересирана. Бараат познавања покрај општествените науки и физика, математика, хемија. Треба многу ангажирање, труд и работа.

Ако си љубител по ноќниот живот, кафичи, кафани и локали, ако си љубител по алкохолот, летниот и зимскиот одмор, ако сакаш да имаш повеќе слободно време во (како што ги викаат сите) најубавите години, искрено не ти препорачувам, оти ја гледам другаркава. И лето како лето имаат мислам само месец дена одмор. Таман после испитната одат на Криволак месец дена, после порано почнуваат и така.

Имаше еден форумџија што е таму ама ретко се уклучува, причината е немањето време.

За работењето, како што ми има кажано, обезбедено е после завршувањето, затоа и малце примаат. Ако сакаш пак нешто поконкретно ке ти пратам нејзин фејсбук во пп.

Член од
25 септември 2009
Мислења
793
Поени од реакции
368
Здраво.Ако знаете некој да студира на следниот факултет : Социјална работа и Социјална политика, да ми кажете што како е,дали и колку е тежок и тн.Може и ПП.

Член од
20 јули 2023
Мислења
5
Поени од реакции
0
Другари , да ја обновиме малку темава
Годинава кој - каде со упис на факс.
Какови се искуства со упис на финки од предходна година..
Кој си ја има маката за определување на кој факс и кој смер .. да сподели мислења
Поздрав до сите

Kajgana Shop

На врв Bottom