Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Значи вака до гумите не е бидејќи ги напумпав и сеуште влечеше на страна, а да баш тоа ми се случува како што ми рече Prilepanecc во врска со воланот
за шо кола се работи друже? напрај како што ти велам значи буферо на амортизеро ти е скинат и неправилна е поставеноста на амортизерот и колцето со то че ја заеби манжетната на зглоб че ти го расипи амортизеро че ти ја истроши гумата и јабучицата а во најлош случај на поголема дупка можи да те исфрли во возење можи да ти напрај 300 заебанции а не верувам да е поскап од 1500 денари зависи шо кола е провери види инаку ако јабучиците се во ред или си ги менувал сега брзо има на нив навој и со тој навој се штелува како да оди тука треба да се погоди однеси ја на центрирање ама ако колата била многу чукната и тука че имаш мака види па кажи шо че напрајш поздраав
--- надополнето: 5 јануари 2013 во 11:24 ---
за шо кола се работи друже? напрај како што ти велам значи буферо на амортизеро ти е скинат и неправилна е поставеноста на амортизерот и колцето со то че ја заеби манжетната на зглоб че ти го расипи амортизеро че ти ја истроши гумата и јабучицата а во најлош случај на поголема дупка можи да те исфрли во возење можи да ти напрај 300 заебанции а не верувам да е поскап од 1500 денари зависи шо кола е провери види инаку ако јабучиците се во ред или си ги менувал сега брзо има на нив навој и со тој навој се штелува како да оди тука треба да се погоди однеси ја на центрирање ама ако колата била многу чукната и тука че имаш мака види па кажи шо че напрајш поздраав
и никако не менувај криви бандажи и гуми од напред назад и обратно право вканта купи си бандаж купи си поарно една гума со различна шара ако клајш крив бандаж или гума назад че ти ја зеби задницата че ти скини чаури или шознам шо напред че ти заеби јабучиците и од уба кола за 2-3 илјадарки пари че си напрајш точак поарно половна права ако неможиш нова

Значи пријателот го има од 2000-та и тоа првите Ландровери што пристигнаа во Мк.Знам дека го има моторот на БМВ во него,и до сега немал проблеми.Инаку за влечење,барем јас сум се возел 1 000 000пати во него,и што можеш да очекуваш од џип.Да забрзува ко спортско ауто?Не,но сепак тука е веке прашање на вкус.Инаку цената за половно возило и не ти е дефинирана баш добро,зошто имаш голем распон од 5-7000евра.Е сега за 5000евра се знае што може да се земе а за 7000евра се знае што може да се земе,нели.

Ако си за патнички автомобил посебно дизел варијанта тогаш за 7000евра може да се најде пристоен половен дизел,не мислам на кантите од ЕУ,зошто сум противник на се она што се носи од Еу.НА пазар3 скоро гледав имаш за 7000евра,астра 1.7цдти дизел мислам дека е 2008 или 2009.

Во секој случај отвори очи убаво......Позз

Знам дека има голем избор за тие пари на старо, поготово со недефинираната граница. :)

Не сум запнал за Фрилендерот па да се карате за мене, чисто информативно прашав бидејќи татко ми ми го предложи како варијанта. Искрено померак ми прават коли како Мерцедес Ц класа од 2000-2003 или БМВ 3-ка од исто годиште (за дизели збориме), отколку понови модели од некои други марки, ама не ни имам премногу разгледувано бидејќи имав ептен обврски месециве.

Ми се допаѓа твојот предлог за астрата, ако имаш уште некој на ум за тие пари (5-7), пиши го. Фала на сите информации досега.

Знам дека има голем избор за тие пари на старо, поготово со недефинираната граница. :)

Не сум запнал за Фрилендерот па да се карате за мене, чисто информативно прашав бидејќи татко ми ми го предложи како варијанта. Искрено померак ми прават коли како Мерцедес Ц класа од 2000-2003 или БМВ 3-ка од исто годиште (за дизели збориме), отколку понови модели од некои други марки, ама не ни имам премногу разгледувано бидејќи имав ептен обврски месециве.

Ми се допаѓа твојот предлог за астрата, ако имаш уште некој на ум за тие пари (5-7), пиши го. Фала на сите информации досега.

Или друга опција можеш да направиш.Најчесто салоните за нови возила прават замена старо за ново.Можеш и таа комбинација да ја провериш,зошто и таму се наога добро ауто.....

Инаку горната граница ако ја искористиш,тука веке имаш повеке опции во игра.Да речеме ако си за бензинец,па понатаму и плин можеш да најдеш Митсубиши Ланцер 2008-2009 за 7000евра,што е веке нешто конкретно,или Астра што ти ја дадов како предлог.Или да одиш на варијанта мал градски автомобил,ама ке биде со 0км од салон.За 6890евра имаш Спарк со се таблици,но е Спарк нели!!

Значи размисли убаво,не купуваш чевли:):):),туку ауто.....Па со срека во изборот и да видиме фотки,нели.....

Или друга опција можеш да направиш.Најчесто салоните за нови возила прават замена старо за ново.Можеш и таа комбинација да ја провериш,зошто и таму се наога добро ауто.....

Инаку горната граница ако ја искористиш,тука веке имаш повеке опции во игра.Да речеме ако си за бензинец,па понатаму и плин можеш да најдеш Митсубиши Ланцер 2008-2009 за 7000евра,што е веке нешто конкретно,или Астра што ти ја дадов како предлог.Или да одиш на варијанта мал градски автомобил,ама ке биде со 0км од салон.За 6890евра имаш Спарк со се таблици,но е Спарк нели!!

Значи размисли убаво,не купуваш чевли:):):),туку ауто.....Па со срека во изборот и да видиме фотки,нели.....

Не знам, ризично е да купиш возило на старо, ама да речеме Мерцедес Ц класа и Спарк...ми вреди ризикот некако. :)

Секако јас имам пријатели кои повеќе се разбираат од мене, па и со нив ќе одам додека разгледувам и евентуално земам нешто. Постои варијанта да одам и со роднини од Делчево во Бугарија, наводно тие знаеле како идат работите, па да се извадело нешто квалитетно. Засега ми беа тие три во игра, 320ка, ц-класа и фрилендер, Лансерот е примамлива опција исто, за Астрата треба да подразмислам. Избегавам да гледам сега премногу, бидејќи ако разгледувам за 7000 евра, а потоа испадне максимум 5, ќе ми биде криво за оваа или онаа кола. :)

Не знам, ризично е да купиш возило на старо, ама да речеме Мерцедес Ц класа и Спарк...ми вреди ризикот некако. :)

Секако јас имам пријатели кои повеќе се разбираат од мене, па и со нив ќе одам додека разгледувам и евентуално земам нешто. Постои варијанта да одам и со роднини од Делчево во Бугарија, наводно тие знаеле како идат работите, па да се извадело нешто квалитетно. Засега ми беа тие три во игра, 320ка, ц-класа и фрилендер, Лансерот е примамлива опција исто, за Астрата треба да подразмислам. Избегавам да гледам сега премногу, бидејќи ако разгледувам за 7000 евра, а потоа испадне максимум 5, ќе ми биде криво за оваа или онаа кола. :)

За болдираното, најпријателски совет, земи заинтересирај се сам колку што можеш повеќе научи за колите, на интернет по форуми, видеа види кои се опасностите ако купуваш старо возило (мотор пред паѓање, каросерија, фарба итн.). Не се потпирај многу на "твој" луѓе, јас така тргнав (како "теле" бев додека купував кола) и ја научив лекцијата по потешкиот пат. Сега знам до детаљ како работи мотор, пренос и општо колата и кои се финти можат да ти ги направат ама штетата е веќе напраена. Ако имаш можности само ново од салон.

Поздрав и со среќа, која и да биди твојата одлука - ново или половно возило.

Бугарија не би ти ја препорачал зошто има многу со вракана километража,но да не ти се полни главата со информации...а бе оваа кола,те таа кола итн.....Сам одлучи си најубаво.Седни со твоите дома,парите на купче,телефонот у рака,и терај......

Од форумот извади ги добрите совети според тебе,а она останатото у канта:)...А ако немаш познавање од коли,барем сега е лесно.Ке одиш со се возилото кај овластениот сервис,едно добар ден,ке ја турат на компјутер,и решена работа....

Поздрав и со срека...

Јас би играл на возило купено од тука 2-3 години старо
еве пример епиката е колетина "лаѓа" што би рекле, плус моторот е од опел мислам
ако нејќеш толкава ете ти фокус, само плин ќе мораш троши и тромав е 1.4 бензинецот

zdr sakam da prasam nes na kolku obrtai raboti kolata koga ke ja zapalis (raboti pod saux)se raboti za polo 1.4 benzin kaj mene raboti na 1500 obrtai pomoss

zdr sakam da prasam nes na kolku obrtai raboti kolata koga ke ja zapalis (raboti pod saux)se raboti za polo 1.4 benzin kaj mene raboti na 1500 obrtai pomoss
Коа загрее паѓат ли на 800, или и топла ги држе на 1500?
Уствари, колко време ги држе на 1500?

Ме интересира колку би била одприлика потрошувачката на кола доколку работи во место,или неможе тоа нешто да се знае.

1 до 2 литра на саат.
Еве еден цитат, од човек со искуство
Мислам дека грешиш за ова 1.4 дека троши 2 литри на час јас имав година ипол 1.4 16в бензинец со борд кој што покажуваше моментална потрошувачка во литри на час кога стои возилото на загреан мотор се движеше околу 0.8 0.9 литри на час со клима 1.1 на незагреан максимум 1.2 литри на час.
А додека на повеќе дизели имам тестирано 0.6, 0.7 дури имам сретнато и 0.5 литри на час ова кажувам бројки од дијагностички уред пошто и таму може да ја следиш моменталната потрошувачка.

И јас мислам дека е под 1л.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom