FIFA Ballon D'or 2012

Ваш избор за FIFA Ballon D'or 2012?

• Вкупно гласачи
    193
  • Гласањето е завршено на .
Ако Меси е апсолутен бог денеска во фудбалот тогаш не ми е јасно зашто тоа само го покажува во Барса,а не и за Аргентинската репрезентација.Само пример ќе дадам играчи како Зидан и Роналдињо кога е најпотребно сами ја носат играта на својата репрезентација,ги разигруваат сите останати свои соиграчи.Меси денеска е најдобар тоа е факт ама не е најкомплетен.

Бидејќи за Аргентина игра на позицијата на Иниеста што ја игра за Барселона а напред играат Агуеро и Игуаин..фудбалот е тимска игра неможи Меси сам да игра..ако ја имаш гледано Аргентина како игра немаше вака да коментираш..Меси игра одлично за Аргентина и секогаш бил на ниво но соиграчите во средниот ред му се турниме да кинисам..не знаат две додавања да сврзат и многу нормално дека ви се гледа како игра слабо а тој всушност си игра на ниво и му мести топки на Агуеро и Игуаин за да постигнат голови..плус оваа година и за Аргентина даде 13 гола но ретко кој го гледа тоа важно останавте сите со истото мислење

за најдобар гол го избраа тој од Мирослав Сток, а не од Фалкао ??

Aiiii овој тренеров на Тајланд 5 поени на Бускетс му дал. :pos:

јас викам, африканциве да се исфорсирале и да гласале сите за Дрогба, таму 50 и кусур држави се, сигурно ќе влезешe у топ 3. :D

Вакви глупости да тропаш сигурен сум дека фудбал гледаш активно од 2006та навака или дека тропаш глупости од инает.
Трето нема
--- надополнето: 7 јануари 2013 во 21:31 ---

И Чави и Иниеста. Главната алка е составена од тројца

не тропам глупости туку пишувам логични работи каде ти очигледно не се сложуваш или не сакаш да се сложиш
каков инает какви бакрачи демек јас ги немам гледано Роналдо и Зидан??..сигурен си дека ти не се инаетиш???..јас Роналдо го имам гледано две сезони кога играше за мојот омилен клуб Интер и сезона не пропуштив кога играше во Реал мадрид бидејќи обожавав да ги гледам со Зидан и Фиго и сигурен сум во мојата констатација...

Дада составена е од тројца но Меси врти сучи пак беше најдобриот играч каде постигнуваше гол кога е најпотребно

Ако Меси е апсолутен бог денеска во фудбалот тогаш не ми е јасно зашто тоа само го покажува во Барса,а не и за Аргентинската репрезентација.Само пример ќе дадам играчи како Зидан и Роналдињо кога е најпотребно сами ја носат играта на својата репрезентација,ги разигруваат сите останати свои соиграчи.Меси денеска е најдобар тоа е факт ама не е најкомплетен.
Gledase reprezentativen fudbal vo 2012 ?
Sto mozese poveke da napravi Messi za Argentina vo ova godina ?Glaven vinovnik za 1vo mesto vo grupata,postigna rekorden broj na golovi za edna godina,12 vo 13 mecevi.....
Cekajte ima vreme i toj za nesto da napravi za Argentina,24 godini ima,minimum uste 7-8 dobri godini ima...Znaete kolku godini imase Maradona koga osvoi svetsko ? A na kolku Zidan ?

јас викам, африканциве да се исфорсирале и да гласале сите за Дрогба, таму 50 и кусур држави се, сигурно ќе влезешe у топ 3. :D
da ali 3 od niv imaat internet, 2 se vo cekor so tehnologijata.

4582590014_382x335.jpg

Овој пред да скине лигаменти не си го гледал до 1998 година .
Парче правеше подоминатен немаше од него на теренот парче правеше и за екипата и за Бразил.
Соиграчите што ги имаше тогаш изгледаа како аматери.
Па овој Роналдо Лима од 1998 да игра сега во Реал на пример не знам дали овие двајца сега ќе немаа конкуренција.
Плус овој беше тежок непрофесионалец до 6 сабајле лумпувал и на тренинг.
Јас до сега што сум гледал ова е најдоминатниот фудбалер Роналдо сезони 1997*8

проблемот е тоа што вие сите живеете на стара слава....мене татко ми ми вика од Ван Бастен нема гледано подобар играч..дедо ми од Кројф немал гледано подобар..сите со свои констатации и изгледи и затоа неможиме да се сложиме но реалноста е друга како и да ја вртиш..
Погледнете кое играчиште е овај??..па 90% од денешните играчи можат да мус е фатат и според мене е еден од најдобрите 3 во историјата но мене кој ме прашва??..то е то доста е за денес

da ali 3 od niv imaat internet, 2 se vo cekor so tehnologijata.

па да де, тоа е целиот муабет за релевантноста на наградава. Ај Чеде еве не го чачкам, ама до прехлани Јонуз гласаше за неa ffs. :D

Бидејќи за Аргентина игра на позицијата на Иниеста што ја игра за Барселона а напред играат Агуеро и Игуаин..фудбалот е тимска игра неможи Меси сам да игра..ако ја имаш гледано Аргентина како игра немаше вака да коментираш..Меси игра одлично за Аргентина и секогаш бил на ниво но соиграчите во средниот ред му се турниме да кинисам..не знаат две додавања да сврзат и многу нормално дека ви се гледа како игра слабо а тој всушност си игра на ниво и му мести топки на Агуеро и Игуаин за да постигнат голови..плус оваа година и за Аргентина даде 13 гола но ретко кој го гледа тоа важно останавте сите со истото мислење

Ај кажи ми ти дали Меси од кога игра во Барселона игра на таа позиција напаѓач.Или тој до пред година две играше исто така како крилен напаѓач кога во составот играа како напаѓачи Анри,Ибрахимович,Виља кога беше во првиот состав,па пак не изостануваше ефикасната негова игра и секако наградите.

Кога ке спомне некој УЕФА одма ми иде на памет Евровизија.Апла се гледа дека миленичиња им се Шпанија и шпанската лига.

Prasav be nesto,odkoga se smeni kapitenskata traka na Portugalija od Ronaldo kon Bruno Alves ?

не тропам глупости туку пишувам логични работи каде ти очигледно не се сложуваш или не сакаш да се сложиш
каков инает какви бакрачи демек јас ги немам гледано Роналдо и Зидан??..сигурен си дека ти не се инаетиш???..јас Роналдо го имам гледано две сезони кога играше за мојот омилен клуб Интер и сезона не пропуштив кога играше во Реал мадрид бидејќи обожавав да ги гледам со Зидан и Фиго и сигурен сум во мојата констатација...

Дада составена е од тројца но Меси врти сучи пак беше најдобриот играч каде постигнуваше гол кога е најпотребно

Да го имаше гледано Роналдо, да го имаше гледано Зидан немаше вакви глупости да тропаш.
Гледал фудбал од 2000 и тие две сезони го гледал Роналдо за Интер :pos: Ако си го гледал на рехабилитација можно е :icon_lol: Роналдо 2000/2001 не играше, а 2001/2002 за Интер имаше 10 настапи
И да сега сум уште посигурен дека ги немаш гледано воопшто и дека гледаш фудбал од 2006.

Да си ги гледал Гетафе на пример ќе знаеше дека за такви играчи како што поминале низ тој клуб како Солдадо, Кало Уче, Гранеро, Де Ла Ред, Дани Гуиза и којзнае уште колку од школото на Реал Мадрид тимови како Болоња, Киево, Аталанта, Каљари.... можат само да сонуваат.
Брат јасно ми е дека сакаш да покажеш дека просечен шпански тим е неколку класи над просечните италијански тимови ама со муабетов не си во право. Знаеш дека во Болоња имаат играно Роберто Баџо, Сињори, во Аталанта Пипо Инзаги, Виери, во Каљари во шеесетите и седумдесетите играл Џиџи Рива и Каљари го има пензионирано неговиот број 11, потоа покасно таму играле Енцо Франческоли, Џанфранко Ѕола. За Киево нема да зборам затоа што во овој век дебитираа во Серија А па освен Марацина, Коради, Корини, Пелисие и сл. нема што многу да се спомне.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom