FIFA Ballon D'or 2012

Ваш избор за FIFA Ballon D'or 2012?

• Вкупно гласачи
    193
  • Гласањето е завршено на .
429154_452059024849888_2071216951_n.jpg

:)

• Ми се допаѓа
Reactions: JOE
Препрочитај си го постот и едно прашање колку години имаш?

дете гледам фудбал од 2000 година не се замарај со години..јас ги фатив сите генерации од тогаш навака и знам убаво што пишувам..подоминатен играч од Меси не постоел до сега..реално и Зидан и Роналдо и Роналдињо во најдобра форма во денешно време тешко дека ќе освоеа златна топка покрај Меси..значи внимавај што пишуваш и без вреѓање бидејќи секој има право на свое мислење нели?

Глупо е да викаш дека Роналдо не постигнал во цела кариера колку Меси на 25, па и Зидан

можеби е глупо но е реалност..глупо е тоа што единствениот факт што можеш да ме пробиеш е дека освоиле светско првенство и биле успешни на репрезентативен план а тоа е тимска работа јбг Меси неможи сам да освои како тие небаре сами освоиле...Меси е аопсолутен бог во клубскиот фудбал и то е то

дете гледам фудбал од 2000 година не се замарај со години..јас ги фатив сите генерации од тогаш навака и знам убаво што пишувам..подоминатен играч од Меси не постоел до сега..реално и Зидан и Роналдо и Роналдињо во најдобра форма во денешно време тешко дека ќе освоеа златна топка покрај Меси..значи внимавај што пишуваш и без вреѓање бидејќи секој има право на свое мислење нели?

Такви споредби не се прават дали ќе биде доминантни тој да играл :facepalm:
Роналдо и Зидан премногу направија во кариерите. Така да никако не смееш да кажеш дека Меси на 25 направил повеќе од нив само затоа што 4 пати бил избран за најдобар и за два премногу дискутабилно.
--- надополнето: 7 јануари 2013 во 21:25 ---
можеби е глупо но е реалност..глупо е тоа што единствениот факт што можеш да ме пробиеш е дека освоиле светско првенство и биле успешни на репрезентативен план а тоа е тимска работа јбг Меси неможи сам да освои како тие небаре сами освоиле...Меси е аопсолутен бог во клубскиот фудбал и то е то

Не се резили и клубското е тимска работа. Барселона се што освои, освои заради тимската игра, а не поединечната

Ги посраа во Лига Европа, шо мислиш на Јунајтед поважна им е ЛЕ пред Премиер лига ?
Билбао годинава кај се ?
Валенсија во ЛШ во група беа со Лил и со Бате.

Наполи виде шо им напрај на Челзи лани или не ?
А то дека Осасуна и Гетафе се појаки исто ко второодделенец да го напишал.
Не е битно ни кај се Билбао годинава, а не знам што треба да значи тоа дека Валенсија била со Лил и со Бате во група.

Милан беше со Малага, Андерлехт и Зенит па завршија втори со поен предност пред Андерлехт па што.

Факт е дека тимовите од Ла Лига имаат многу повеќе квалитет од тимовите во Серија А.

Да си ги гледал Гетафе на пример ќе знаеше дека за такви играчи како што поминале низ тој клуб како Солдадо, Кало Уче, Гранеро, Де Ла Ред, Дани Гуиза и којзнае уште колку од школото на Реал Мадрид тимови како Болоња, Киево, Аталанта, Каљари.... можат само да сонуваат.

Такви споредби не се прават дали ќе биде доминантни тој да играл :facepalm:
Роналдо и Зидан премногу направија во кариерите. Така да никако не смееш да кажеш дека Меси на 25 направил повеќе од нив само затоа што 4 пати бил избран за најдобар и за два премногу дискутабилно.

Меси постигнал толку многу голови во досегашната кариера што апсолутно имам правода напишам за тоа..направил толку многу асистенции што ни двата заедно немаат направено. кога гледаме статистички...освоил толку многу трофеи што којзнае дали двата имаат заедно освоено толку(на клубски план) во целите нивни кариери..постигнал толку голови на сите решавачки мечеви за Барселона што му докажа за тоа дека е играч за големи мечеви и дека секогаш го има кога е најпотребно..даде гол на двете финалиња каде освои Барселона ЛШ и едниот беше ремек дело со глава..ова се статистички показатели

а кога гледаме како фудбалер и како играч за неговите квалитети смешно е да коментираме..човекот е генијалец и убиец истовремено..не знаеш што побрзо ќе направи со топката и неговиот придонес во играта на Барселона и Аргентина е неизмерлив
--- надополнето: 7 јануари 2013 во 21:28 ---
Не се резили и клубското е тимска работа. Барселона се што освои, освои заради тимската игра, а не поединечната

точно

Но Меси беше главната алка на таа машинерија на Барселона

Ако Меси е апсолутен бог денеска во фудбалот тогаш не ми е јасно зашто тоа само го покажува во Барса,а не и за Аргентинската репрезентација.Само пример ќе дадам играчи како Зидан и Роналдињо кога е најпотребно сами ја носат играта на својата репрезентација,ги разигруваат сите останати свои соиграчи.Меси денеска е најдобар тоа е факт ама не е најкомплетен.

Ало каде со Алвес, Марсело, Пике, Чаби Алонсо. Кај се Пирло, Келини, Лам. Како може да нема ниеден играч од Челзи. Каде е Луиз, Тери. Да не зборам за Касиљас кој освојува веќе неколку години по ред. Може е добар голам но претходнава година Чех и Нојер беа многу подобри. Реал има 5 играчи а Баерн 0 па каде со таа логика кога во ЛШ Баерн ги победи Реал.

Dobro be neli K Ronaldo bese kapiten na Portugalija ? Izgleda trakata mu ja dal na Bruno Alves samo za da glasa za KR.....SRAMOTA.....

• Ми се допаѓа
Reactions: Lu5
Меси постигнал толку многу голови во досегашната кариера што апсолутно имам правода напишам за тоа..направил толку многу асистенции што ни двата заедно немаат направено. кога гледаме статистички...освоил толку многу трофеи што којзнае дали двата имаат заедно освоено толку(на клубски план) во целите нивни кариери..постигнал толку голови на сите решавачки мечеви за Барселона што му докажа за тоа дека е играч за големи мечеви и дека секогаш го има кога е најпотребно..даде гол на двете финалиња каде освои Барселона ЛШ и едниот беше ремек дело со глава..ова се статистички показатели

а кога гледаме како фудбалер и како играч за неговите квалитети смешно е да коментираме..човекот е генијалец и убиец истовремено..не знаеш што побрзо ќе направи со топката и неговиот придонес во играта на Барселона и Аргентина е неизмерлив

Вакви глупости да тропаш сигурен сум дека фудбал гледаш активно од 2006та навака или дека тропаш глупости од инает.
Трето нема
--- надополнето: 7 јануари 2013 во 21:31 ---
Но Меси беше главната алка на таа машинерија на Барселона

И Чави и Иниеста. Главната алка е составена од тројца

4582590014_382x335.jpg

Овој пред да скине лигаменти не си го гледал до 1998 година .
Парче правеше подоминатен немаше од него на теренот парче правеше и за екипата и за Бразил.
Соиграчите што ги имаше тогаш изгледаа како аматери.
Па овој Роналдо Лима од 1998 да игра сега во Реал на пример не знам дали овие двајца сега ќе немаа конкуренција.
Плус овој беше тежок непрофесионалец до 6 сабајле лумпувал и на тренинг.
Јас до сега што сум гледал ова е најдоминатниот фудбалер Роналдо сезони 1997*8

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom